Și tu ai mâncat cel puțin o dată, dar habar nu aveai! Ce se întâmplă în organismul tău atunci când consumi mandarine
Publicat pe 03.02.2016 la 10:27 Actualizat pe 03.02.2016 la 10:32
Mandarinele fac parte dintre fructele pe care le consumăm mai ales în sezonul rece, dar pe de altă parte, sucul de mandarine este perfect pentru potolirea senzației de sete în timpul verilor călduroase.
Mandarinele fac parte dintre fructele pe care le consumăm mai ales în sezonul rece, dar pe de altă parte, sucul de mandarine este perfect pentru potolirea senzației de sete în timpul verilor călduroase.
Mandarinele conțin o cantitate mare de beta-caroten, precursorul vitaminei A, de aceea și au culoarea portocalie (ca morcovul). În pulpa fructului se găsesc pectina, vitaminele B1, B2, A, C, E, D, P, K, precum și glicozide, săruri minerale (calciu, fosfor, fier etc.) și uleiuri esențiale. Fructele mandarinului mai conțin și fibre, dar și proteine, fiind astfel deosebit de utile în digestie.
Îmbunătățirea procesului de digestie, prevenirea bronșitei, tratamentul durerii abdominale sunt doar câteva din beneficiile aduse organismului nostru, de aceste fructe. La fel ca multe alte citrice, mandarinele, odată digerate, au un efect alcalinizant asupra organismului.
Citește toate beneficiile, aici.