Incearca dieta cu supa!

Publicat pe 08.09.2010 la 14:43 Actualizat pe 08.09.2010 la 15:35

Terapia pe baza de supa are numeroase beneficii pentru sanatate, contribuind la detoxifierea organismului, pierderea kilogramelor in exces si intarirea sistemului imunitar, potrivit unui studiu realizat de medicul chinez Maoshig Ni, expert in medicina alternativa.

Puterea tamaduitoare a supei - Un stravechi proverb chinezesc spune ca un medic bun prescrie mai intai o alimentatie sanatoasa si abia pe urma recurge la tehnicile medicale.

Supa este considerata in medicina chinezeasca drept primul pas pentru mentinerea unei bune stari de sanatate si pentru prevenirea bolilor. Valoarea terapeutica a supei provine din usurinta cu care organismul poate sa asimileze nutrimentele din ingredientele folosite la prepararea supei.



Pierderea kilogramelor suplimentare


In tarile dezvoltate, obezitatea este in crestere ceea ce cauzeaza o sporire considerabila a maladiilor cardiace, a atacurilor cerebrale, a cancerului si a diabetului. Persoanele care consuma o farfurie de supa in fiecare zi pot sa evite insa aceste maladii.

Supele sarace in sare hranesc organismul si ajuta la eliminarea toxinelor. Specialistii chinezi au descoperit faptul ca persoanele care consuma supa o data pe zi pierd mai multe kilograme suplimentare, comparativ cu persoanele care beneficiaza de acelasi numar de calorii dar care nu provin din supa.

In opinia cercetatorilor, supa preparata la domiciliu, cu ajutorul legumelor proaspete, este cea mai buna, deoarece sortimentele de supa la conserva, disponibile pe rafturile marilor magazine, pot contine sare si diverse substante chimice in exces, dar si diverse erbicide si pesticide, care pot dauna sistemului imunitar si cauzeaza cresterea nivelului de toxine din organism.



Intarirea sistemului imunitar


Sistemul imunitar are nevoie de multe minerale pentru a functiona in mod eficient, iar dietele traditionale din Occident "pacatuiesc" adeseori la acest capitol. Atunci cand alimentele sunt fierte la foc intens, proprietatile lor energetice si terapeutice se pierd, afectand valoarea nutritionala a acestora. Prin fierbere se pierde jumatate din cantitatea de vitamine din legume. Din acest motiv, nutritionistul chinez Maoshing Ni recomanda prepararea supei la foc mic.



Detoxifierea organismului


Fiind in stare lichida, supa reprezinta o solutie eficienta pentru eliminarea toxinelor. Ea are numeroase beneficii: ajuta ficatul in procesul de detoxifiere a sangelui, stimuleaza circulatia sangvina, reduce inflamatiile si ofera organismului mineralele de care are nevoie.



Incalzirea organismului


Pe timpul iernii, supa reprezinta o alegere excelenta, deoarece poate asigura organismului caldura dupa care tanjeste in sezonul rece. Cand preparati supa, adaugati alimentelor acel element denumit de medicina traditionala chinezeasca "energie calda". Legumele care ofera cea mai mare cantitate de "energie calda" sunt prazul, ceapa, napul, spanacul, varza, broccoli, cartoful, dovlecelul, usturoiul, arpagicul si patrunjelul. Sofranul stimuleaza circulatia si reprezenta un aliment ideal pentru sezonul rece.



Vindecare mai rapida


Asa cum mamele si bunicile stiu din instinct cand suntem raciti sau gripati, supa este cel mai bun aliment. Unul dintre motivele principale pentru aceasta alegere este faptul ca supa nu necesita o cantitate prea mare de energie pentru a fi digerata, economisind astfel energia de care organismul are nevoie pentru a lupta impotriva infectiilor.



Potrivit nutritionistilor chinezi, ar fi inutil sa se vorbeasca despre puterea tamaduitoare a supei, daca nu sunt amintite si calitatile traditionalei supe de pui cu taitei preparata la domiciliu. Studiile recente au relevat faptul ca supa de pui cu taitei este eficienta impotriva racelilor, deoarece inhiba procesul de declansare a inflamatiilor, eliberand congestiile si usurand fluxul secretiilor nazale.

Citeste si Antena 1

Sursa foto: easy-recipes-online.com

În articolul

Incearca dieta cu supa!

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 29 martie 2024. Vărsătorii pierd sume importante de bani. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Braşoveanul care îşi vinde cu 25.000 de euro garajul din lemn dezvăluie ce oferte a primit. "Sunt în discuţii cu două persoane"
a1.ro
Enrique Iglesias a publicat pe pagina sa oficială de Facebook un clip video cu Ramona Olaru și cu magicianul Robert Tudor
HelloTaste.ro
Baghete crocante cu miez pufos. Rețetă din bucătăria franțuzească
Catine
4 zodii care își schimbă complet viața în aprilie 2024. Află ce le rezervă astrele
useit.ro
Ce înseamnă Wi-Fi, de fapt. Puțini știu de unde vine denumirea
as.ro
Horaţiu Moldovan şi-a făcut publică relaţia cu fosta iubită a lui Dragoş Nedelcu! Primele imagini cu cei doi sărutându-se!
MediCOOL
Câți pași este indicat să faci într-o zi. De ce se recomandă să mergi pe jos mai mult
Spynews
Imagini dureroase de la înmormântarea Andreei, studenta ucisă de Mirel în Timișoara. Familia și prietenii și-au luat rămas bun de la ea / VIDEO
DeParinti
Produse cosmetice care pot afecta sănătatea fătului. La ce să fii atentă dacă ești însărcinată
MediCOOL
Fibromul uterin: cauze, simptome și tratament
HelloTaste
5 rețete cu sparanghel pentru toate gusturile. Te vei bucura de ele primăvara aceasta
x