Îngrașă roșiile cu brânză sau nu?
Publicat pe 27.06.2016 la 14:11 Actualizat pe 27.06.2016 la 14:14
O alegere pe care o facem des, pentru prânz sau seară, este salata de roșii cu brânză, însoțită sau nu de o felie de pâine. Problema este că, deși pare greu de crezut, pâinea nu îngrașă așa tare ca brânza, sustine mediul nutriționist Mihaela Bilic.
“Și când spun brânză, mă refer la orice tip de brânzeturi, indiferent de cât sunt de sărate: caș și telemea proaspata, telemea veche (maturată), mozzarella, cașcavaluri, brânza de burduf sau frământată“, ne taie orice speranță doamna doctor Bilic. Explicația este extrem de simplă, brânza are la fel de multe proteine ca si carnea si peștele, doar câ de trei ori mai multă grăsime. În plus, o felie de brânza de 100g o mănânci într-o clipă, la carne e mai mult de mestecat.
Ce ar fi de făcut? Soluția este la îndemâna, firește, adică puțin și bun. “Brânza nu e prietena siluetei, nu e un aliment de bază, care se mănâncă cu sutele de grame. Brânza e un răsfăț, un condiment, un ingredient al mâncării“, mai spune Mihaela Bilic. Puteți mânca fără grijă brânză și roșii, atâta vreme cât roșiile ocupă 80% din farfurie. Cu alte cuvinte puneți câteva cubulețe de brânză peste un castron de roșii. Si atenție la ulei, brânza are deja grăsimea inclusă!