Înotul și lentilele de contact - tot ce trebuie să știi despre asta

Publicat pe 06.06.2018 la 12:03 Actualizat pe 06.06.2018 la 12:06

Indiferent dacă te pregătești să înoți într-o piscină sau vrei să te relaxezi departe de țărm la mare, nu uita să îți dai jos lentilele cu câteva minute înainte să intri în apă.

Dacă te-ai gândit vreodată să lași lentilele de contact la ochi înainte să te bucuri de o baie răcoritoare în miezul verii, NU o face. Indiferent dacă te pregătești să înoți într-o piscină sau vrei să te relaxezi departe de țărm la mare, nu uita să îți dai jos lentilele cu câteva minute înainte să intri în apă. Acest obicei sănătos te va ține departe de probleme de vedere și de vizitele la medicul oftalmolog în mijlocul concediului. Dacă nu știi căror riscuri te expui, dacă ai impresia că lentilele de contact și apa sunt prietene bune, am pregătit pentru tine câteva sfaturi de sănătate a ochilor, pe care le găsești mai jos.

Lentilele și apa din piscine

Indiferent cât de curată ți se pare a fi apa dintr-o piscină sau dintr-un bazin de înot și oricât de puțin ar mirosi a clor, e bine să fii conștient de faptul că aparențele înșală. În apa în care te pregătești să intri, nu numai că au fost aruncate substanțe chimice, care să omoare bacteriile existente, inevitabil, peste tot, dar vei mai lua contact și cu alte corpuri străine provenite de pe pielea celorlalți fani ai distracției în piscină. Astfel, dacă uiți să lași lentilele la vestiar, e posibil ca bacteriile să își găsească cuib între ochii tăi și lentilele de contact, iar infecțiile care se pot dezvolta acolo nu sunt, cu siguranță, ceva ce îți dorești să tratezi.

Lentilele și apa mării

În afară de atât de multe vietăți microscopice și bacterii, care trăiesc și se înmulțesc la infinit în apele unei mări, și pe care nimeni nu le poate controla, atunci când vine vorba de salinitate, situația devine și mai serioasă. Sarea și lentilele de contact nu fac casă bună, așa că sub nicio formă nu ar trebui să ignori practica sănătoasă de a le înlătura de la ochi înainte să te arunci în valuri.

Ce infecții poți căpăta din apă

Dacă este contraindicat să folosești apa de la chiuvetă sau orice altă sursă, în afară de soluțiile speciale, pentru a curăța și hidrata lentilele de contact, imaginează-ți ce s-ar întâmpla dacă ai intra cu ele la ochi într-o apă mult mai puțin curată! Infecțiile oculare cauzate de această practică nesănătoasă sunt foarte dureroase și îți vor înroși globul ocular. Tot din cauza lor, vederea ta va fi afectată și vei vedea totul în ceață, dar vei deveni și foarte sensibil la lumină.

Lentilele de unică folosință de la Lentiamo.ro sunt cea mai sănătoasă alegere pe care o poți face, pentru că acestea vor reduce mult riscul contaminării unei infecții oculare. Atenție, dacă vei alege să le porți, nu înseamnă că riscurile se vor reduce la zero, pentru că trebuie să ai o igienă a ochilor foarte bună și să îți schimbi zilnic perechea de lentile pe care o folosești, pentru a-ți corecta dificultățile de vedere. Întreabă medicul oftalmolog ce fel de lentile ți se potrivesc. Ai o singură pereche de ochi, ai grijă de ea!

Sursa foto:pixabay.com

În articolul

Înotul și lentilele de contact - tot ce trebuie să știi despre asta

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 23 aprilie 2024. Fecioarele au nevoie de timp de gândire pentru a lua decizii bune. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Silviu a trecut la limită probele de recrutare şi a ajuns militar. Ce salariu va primi la început
a1.ro
Cea mai puternică rugăciune pentru Sfântul Gheorghe. Spune-o neapărat dacă treci prin momente dificile
HelloTaste.ro
Gogoși de post cu apă minerală. Rețetă simplă și ușoară
Catine
Zodii care pot fi parteneri leneși. Cum să abordezi situația în relația de cuplu
useit.ro
Luna Roz 2024. Când apare și ce fenomen inedit va avea loc pe cer în același timp
as.ro
Soţia lui Constantin Budescu a întors toate privirile în „raiul milionarilor”. Cât de frumoasă este Mădălina Budescu
MediCOOL
Cum îți dai seama că ai pietre la fiere: simptome și tratament
Spynews
Doliu în lumea milionarilor din România! Un afacerist celebru, inclus în topul Forbes, s-a stins din viață la vârsta de 68 de ani / FOTO
DeParinti
Nașterea în apă: tot ce trebuie să știi despre această metodă
MediCOOL
Ceaiuri care pot arde grăsimea abdominală. Cum te pot ajuta să scapi de kilogramele în plus
HelloTaste
Pandișpan cu dropsuri de ciocolată. Desert simplu și ușor
x