La ce să fim atenți când cumpărăm o pastă de dinți. REGULI DE AUR de la specialist

Publicat pe 04.10.2016 la 12:54 Actualizat pe 04.10.2016 la 13:03

Oare pasta de dinti cu fluor este dăunătoare sănătății. „Este foarte important să verificăm pe ambalaj faptul că pastă de dinți este aprobată de Asoci

Piața este invadată de o mulțime de branduri și de tipuri de pastă de dinți: cu fluor, fără fluor, pentru albirea dinților, anti-tartru, pentru dantură sensibilă, contra sângerărilor gingiilor.

Pentru a nu face experimente cu sănătatea danturii cumpărând haotic sau citind părerile altora de pe internet, este bine, însă, că, înainte de a cumpără astfel de produse, să consultați medicul stomatolog, care vă va recomanda exact pasta de dinți de care aveți nevoie, conform gradului de sanatatate a danturii.

Medicul stomatolog Oana Florea ne spune la ce să fim atenți când cumpărăm pastă de dinți din supermarket, farmacie sau plafar și dacă este adevărat mitul conform căruia pastă de dinți cu fluor ar fi dăunătoare sănătății.

Este foarte important să verificăm pe ambalaj faptul că pastă de dinți este aprobată de Asociația Medicilor Dentiști din România, că este astfel testată, nu conține produși nocivi sau toxici și este eficientă pentru scopul propus.

Următorul criteriu important este că pastă de dinți să conțină fluor (în doză recomandată vârstei), dovedit fiind că, local, fluorul are acțiune eficientă împotrivă cariilor.

În afară de acesta, pastele de dinți conțin o lista de ingrediente comune (agenți abrazivi, arome, agenți de îngroșare, detergenți, umectanți), precum și alți compuși în funcție de producător și scopul propus (bicarbonat de sodiu, vitamine, compuși antibacterienienzime, calciu, diverse plante aromatice etc).

Este de preferat să întrebați medicul dentist care este pasta recomandată în funcție de nevoile dumneavoastră individuale. Aceasta trebuie să va rezolve problemă existent (tartru, gingivită, dinți sensibili, albire dentară etc) și să respecte gradul de sensibilitate al dinților și al gingiei.

Legat de fluor, în ultimii ani, circulă din ce în ce mai multe atenționări pe internet cum că fluorul ar fi nociv, chiar otrăvitor, pentru organism.
Pentru a lămuri această problemă, trebuie să înțelegem că, în general, orice substanță cu rol benefic, administrată în exces, poate deveni o otravă, în special pentru cei mici. La fel și fluorul.

Din acest motiv, pentru a nu riscă să apăra fuoroza dentară sau, la extrem, intoxicația, se recomanda că bebelușii sau copiii mici, care încă nu știu să scuipe, să fie spălați pe dinți cu pastă fără fluor.

În cazul copiilor mai mari sau al adulților, fluorul este benefic, în cantități normale din pastă de dinți, el scăzând riscul apariției cariei cu 40%.
Există însă foarte mulți oameni care cred că fluorul este, de fel, nociv. Se face însă confuzie între compușii cu fluor (fluorură de sodiu sau calciu) care sunt prezenți în pastă de dinți, și care nu sunt periculoși, și fluorul, că element chimic, care este înalt reactiv și foarte otrăvitor.

Este o mare diferență între compușii de fluor și fluorul pur. Este cam același lucru cu sărea de bucătărie (clorura de sodiu), care nu este același lucru cu clorul utilizat la piscina”, declară medicul stomatolog Oana Florea.

În articolul

La ce să fim atenți când cumpărăm o pastă de dinți. REGULI DE AUR de la specialist

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 21 aprilie 2024. Racii se pot confrunta cu probleme în relația de cuplu. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Alerte meteo de vreme severă imediată emise de ANM. Cod galben în mai multe zone din țară, în următoarele ore
a1.ro
Unde ar fi fost găsit soțul Mariei Roman, conform surselor Antena Stars. Bărbatul a fost dat dispărut pe 16 aprilie
HelloTaste.ro
Clătite de post cu apă minerală. Desertul perfect și ușor de preparat
Catine
Zodii care sunt foarte bune la vânzări. Nativii care au latura comercială în natura lor
useit.ro
O româncă se luptă cu Elon Musk în instanță. Numele ei e inscripționat pe mașinile Tesla: „Vreau să aibă decența să își ceară scuze”
as.ro
Cine a fost românul celebru care a fost febleţea lui Naomy: „Cel mai drăguţ!” Ce a putut spune despre Adrian Mutu
MediCOOL
Cele mai bogate alimente în fibre. Cum le poți consuma
Spynews
Oana Lis a început să-și vândă lucrurile din casă! Soția lui Viorel Lis, apel disperat: ”Am probleme mari de rezolvat” / FOTO
DeParinti
Trăsături de personalitate asociate traumelor din copilărie
MediCOOL
6 semne că ai deficit de progesteron. De ce este important acest hormon
HelloTaste
4 diete care ar putea să prevină semnele îmbătrânirii. Ce să consumi pentru un corp sănătos
x