Le-ai aruncat până acum, fără să știi că ți-ai compromis SĂNĂTATEA! Uite de ce trebuie să fierbi SEMINȚELE de pepene roșu
Publicat pe 13.05.2016 la 15:58 Actualizat pe 13.05.2016 la 16:03
Pepenele roșu este unul dintre cele mai cunoscute fructe. Însă, consumându-l, aruncăm cea mai importantă parte: semințele, fără a ne da seama de avantajele asupra sănătății.
Pepenele roșu este unul dintre cele mai cunoscute fructe. Însă, consumându-l, aruncăm cea mai importantă parte: semințele, fără a ne da seama de avantajele asupra sănătății.
Acestea conțin acizi grași, proteine esențiale și multe minerale. Sunt bogate în vitamina B, acid folic și minerale: magneziu, potasiu, zinc, fier, fosfor, cupru. De asemenea, sunt o important resursă de calorii, la 100 grame de pepene- 600 grame calorii semințe.
Așadar, folosește în beneficial tău avantajele semințelor de pepene: gătește-le, pisează-le sau coace-le.
Iată magica rețetă!
Ia 20-30 semințe de pepene roșu, pisează-le și fierbe-le un sfert de oră, în doi litri de apă. Această cantitate este suficientă pentru a fi consumată în două zile, după care a treia zi trebuie să faci o pauză.
Fă asta pentru mai multe săptămâni.
Alte beneficii ale acestora:
-protejează sănătatea,
-previn îmbătrânirea,
-curăță acneea,
- fac părul mai puternic
- tratează scalpul,
-scad tensiunea arterială,