Legătura dintre un zâmbet frumos și fericire

Publicat pe 19.02.2020 la 16:00 Actualizat pe 19.02.2020 la 18:05

Formarea relațiilor interpersonale este o trăsătură a naturii umane, o nevoie primară, iar zâmbetul este primul detaliu pe care îl observăm în interacțiunea cu persoanele din jurul nostru. Aspectul curat și alb al dinților îți poate oferi mai multă încredere în tine, de aceea este foarte important să acorzi o atenție ridicată asupra întregii tale danturi.

Un zâmbet strălucitor oferă încredere în propria persoană, în forțele și calitățile proprii și ajută oamenii să fie mai fericiți, spun psihologii. Iată un motiv în plus să ne îngrijim dantura.


Protezele dentare – soluția rapidă pentru recăpătarea zâmbetului

Protezele dentare reprezintă o soluție rapidă cu rolul de a ajuta la refacerea funcției masticatorii și la îmbunătățirea aspectului estetic al danturii. Cu ajutorul unei proteze dentare poti zâmbi cu încredere, poți consuma liniștit alimentele preferate, fie că sunt tari sau foarte reci, având posibilitatea de a vorbi clar și cât mai natural. Există mai multe tipuri de proteze dentare: fixe, mobile sau pe implanturi. Acestea sunt dedicate persoanelor ai căror dinți sunt afectați de boala parodontală, care și-au pierdut o parte dintre dinți sau chiar pe toți.
Există și alte modalități prin care putem obține un zâmbet frumos și care ne oferă încredere și siguranță: fațete dentare, purtarea unui aparat dentar, albirea, igienizarea zilnică și consultul periodic la medicul dentist.


Fațetele dentare

Fațetele dentare ne ajută să avem un zâmbet estetic, strălucitor și fără imperfecțiuni. Acestea sunt recomandate atunci când ne dorim corectarea problemelor estetice, precum dinți pătați, sparți, strâmbi, inegali sau atunci când ne confruntăm cu existența unor inegalități între aceștia.
Fațelele dentare sunt create fie în cabinetul stomatologic, fie într-un laborator de tehnică dentară, oferind pacientului dinți mai drepți și mai albi. Peliculele din ceramică durabile care sunt aplicate pe suprafață dinților, sunt la fel de rezistente ca smalțul dentar și au o durată de viață de 10-15 ani. Datorită fațetelor, dinții nu se mai pătează din cauza anumitor alimente sau băuturi precum cafea sau vinul roșu.


Aparatul dentar
Pentru a avea dinți sănătoși și drepți, putem apela la aparatul dentar. Tratamentul poate dura între 12 și 18 luni, însă există și cazuri în care purtarea aparatului dentar se poate prelungi din cauza complexității cazului sau a nerespectării indicațiilor primite de la medicul stomatolog.
Pe toată perioada de purtare a aparatului dentar, medicul stomatolog analizează constant modificările dinților. Pe parcursul tratamentului ortodontic, consultațiile sunt recomandate periodic. În funcție de tipul aparatului ales, cel mai adesea, consultațiile periodice se realizează în fiecare lună. De asemenea, în cadrul fiecărui consult periodic, medicul poate recomanda și igienizarea profesională, cu scopul curățării în profunzime a cavității bucale.


Albirea dinților
În decursul anilor, din cauza anumitor băuturi și alimente pe care le consumăm, dantura capătă o culoare galbenă. Pentru îndepărtarea culorii neplacute de pe dinți, este necesar să acordăm o atenție sporită igienizării cavității orale.
Folosirea unei paste de dinți potrivite, a apei de gură și a aței dentare sunt primii pași pentru a evita apariția diferitelor probleme. Igienizarea trebuie realizată de cel puțin 2 ori pe zi, de preferat după fiecare masă pentru a înlătura resturile alimentare dintre dinți sau din spațiile interdentare. De asemenea, este necesară și o vizită la medicul stomatolog pentru un tratament de albire. După acest tip de procedură, putem obține dinți mai albi cu până la 6 nuanțe.


Consultul o dată la 6 luni

Medicii stomatologi recomandă consultul periodic, o dată la 6 luni, pentru a putea depista din timp afecțiunile și pentru a le putea trata în stadiu incipient, fiind astfel mult mai ușor de vindecat, dar și pentru a reduce riscul apariției complicațiilor.


Conform unui studiu recent, cei care au un zâmbet frumos sunt mai fericiți și au mai multă grijă de sănătatea lor. Atât starea lor de spirit, cât și sistemul imunitar se îmbunătățesc atunci când au un zâmbet frumos și strălucitor.


Încrederea în propria persoană poate fi dezvoltată de-a lungul vieții, acest lucru constând în conștientizarea problemelor personale, identificarea emoțiilor negative și transformarea lor în emoții pozitive. Fericirea este menținută prin acceptarea propriei persoane, prin interacțiunile sociale și poate preveni diverse boli fiziologice,de exemplu: stresul, tensiunea sau suferința. De asemenea, aceasta îmbunătățește starea emoțională, oferindu-ne o perspectivă pozitivă asupra vieții.


Atunci când suntem fericiți, emanăm empatie și căldură, iar dacă zâmbim constant, inevitabil oferim celor din jurul nostru o stare de bine. Zâmbetul facilitează adaptarea, crește stima de sine, focusarea pe emoțiile pozitive și menținerea unor conexiuni sociale pozitive. Pentru a evita tratamentele stomatologice și pentru a avea un zâmbet strălucitor, cu toții avem nevoie să acordăm o atenție sporită asupra igienizării constante a danturii.

Foto: Pexels

În articolul

Legătura dintre un zâmbet frumos și fericire

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

Cele mai noi

Happy People • la 02:59
Ninel Conde trece printr-un moment greu. Soțul vedetei este dat în judecată pentru fraudă
Happy People • ieri la 00:47
După o internare în spital pentru pneumonie, Ximena Duque se întoarce acasă
Cuisine • pe 22.01 la 18:56
Chiftele coapte din orez brun cu verdeață și curry
Happy People • pe 22.01 la 13:21
Gabriela Spanic, fotografiat care i-a cucerit pe fani. Cum arată ținută s-a sexy în care s-a fotografiat
Happy People • pe 22.01 la 11:55
Gloria Estefan sare în ajutorul persoanelor infectate cu Covid-19. Vedeta donează plasmă pentru aceștia
Happy People • pe 21.01 la 13:48
Jacky Bracamontes și-a pus fanii de pe rețelele de socializare pe jar | Fotografia în costum de baie cu actrița

PARTENERI

Antena 1
Angelina Jolie și fratele ei au șocat întreaga lume cu săruturile lor, dar puțini știu ce s-a întâmplat cu el. Cum arată azi James
Observator
Horoscop 13 ianuarie 2021. Scântei în dragoste și un plan îndrăzneț
Zu TV
Era și cazul! Gigi Hadid a dezvăluit numele fetiței. A fost o alegere inspirată?
Antena Sport
Un român a devenit faimos în toată lumea după ce a spart 27 de bănci şi a furat jumătate de milion de euro: "Se poate face orice, doar că există o problemă"
Antenastars
Andreea Bănică, martor în procesul dintre Claudia Pătrășcanu și Gabi Bădălău: „A fost dată afară din casă. Plângea în hohote! Era slăbită!”/ VIDEO
Spynews
Bianca Drăgușanu, atac dur la adresa Dariei Radionova! Ce mai are blondina de împărțit cu actuala lui Alex Bodi / FOTO