Lentilele de contact, alternativa estetica pentru a masca deficientele vizuale

Publicat pe 03.04.2018 la 09:35 Actualizat pe 03.04.2018 la 09:42

Timpurile prezente surprind majoritatea populatiei cu mici deficiente de ordin vizual, cauzate de utilizarea excesiva a dispozitivelor inteligente a telefoanelor mobile, a televizoarelor si a calculatoarelor. Intr-o categorie aparte se regasesc si persoanele care lucreaza cu documente fizice, dar si persoanele care desfasoara activitati de cercetare, ce implica suprasolicitarea ochilor.

Pentru astfel de situatii. purtarea ochelarilor si a lentilelor de contact prezinta solutii salvatoare. Lentilele de contact sunt optiunea potrivita pentru toti cei ce doresc sa remedieze problemele de corectare a vederii fara a purta ochelari.

Avantajele lentilelor de contact

Lentilele conventionale ofera mai multa libertate in efectuarea activitatilor preferate. Un alt aspect apreciat la aceste accesorii consta in modul in care pot fi vazute lucrurile. Lentilele de contact permit obtinerea unui camp vizual mai amplu fata de ochelari si o perspectiva imbunatatita asupra obiectelor vizualizate.

Modelele lansate pe piata sunt realizate din materiale inovatoare, sunt flexibile si permit realizarea unor activitati sportive care nu pot fi realizate de obicei cu ochelari si lentile de contact traditionale.

Cei ce aleg sa poarte lentile de contact colorate, se pot bucura si de o schimbare de look.

Confortul ridicat este o alta calitate oferita de aceste accesorii. Fata de ochelarii care devin coplesitori si grei, lentilele de contact se simt mai bine chiar si cand sunt purtate pe durata intregii zile de lucru.

In prezent, lentilele de contact sunt prevazute cu filtre speciale si reprezinta o solutie eficienta de protectie impotriva radiatiilor soarelui, ce pot afecta si inrautati sanatatea ochilor.

Cei ce aleg sa poarte lentile de contact pot scapa de disconfortul oferit de ochelarii clasici. De foarte multe ori, schimbarile ce intervin la modificarile de temperatura determina instalarea fenomenului de aburire a lentilelor. Cu lentilele de contact, acest fenomen este eliminat in totalitate, deci starea de confort este imbunatatita.

Cum trebuie alese lentilele de contact

Lentilele de contact trebuie alese in colaborare cu medicul oftalmolog sau optiometrist, in functie de rezultatele examenului clinic de specialitate. Informatiile oferite sunt esentiale pentru achizitionarea unor lentile care corecteaza deficientele de vedere. De altfel, specialistii sunt in masura sa ofere cunostinte importante cu privire la modul in care trebuie manipulate in siguranta lentilele de contacte.

Inainte de a face alegerea perfecta este recomandat sa se analizeze toate detaliile cu privire la tipul de lentile existente pe piata, pentru a putea fi adaptate necesitatilor. In magazinele de specialitate se disting mai multe tipuri de lentile de contact, acestea trebuie alese in primul rand in functie de timpii de purtare si de recomandarile medicului.

Lentilele zilnice, sunt cele ce pot fi purtate pe durata zilei si sunt indepartate pe timpul noptii. Sunt recomandate intrucat montarea lor impune si igienizarea imediata, deci riscul de a dezvolta infectii si alte afectiuni oculare este minimizat.

Lentilele bilunare reprezinta solutii perfecte pentru uzul zilnic, sunt confortabile si eficiente. Aceste lentile trebuie inlocuite la doua saptamani pentru a elimina riscul de a dezvolta infectii.

Lentile cu purtare extinsa sunt solutia confortabila pentru persoanele ocupate, care nu doresc sa piarda timp cu sterilizarea si montarea zilnica a lentilelor. Acestea sunt potrivite in special persoanelor cu dioptrii mari care doresc sa beneficieze de vedere buna fara ajutorul ochelarilor.

Lentilele de contact cosmetice sunt recomandate celor care doresc sa isi modifice culoarea irisului si sa se bucure de un aspect indraznet. Sunt accesibile modelele fara dioptrii care au doar scop estetic, insa pot fi achizitionate si modele cu dioptrii care intensifica sau modifica culoarea ochilor si infatisarea.

Pentru a beneficia de toate avantajele oferite de lentilele de contact trebuie sa se respecte indicatiile oferite de medicul specialist cu privire la alegerea acestora.

Nu trebuie ignorata igiena riguroasa si nici regulile de intretinere si montare a lentilelor de contact.

Sursa foto: pixabay.com

În articolul

Lentilele de contact, alternativa estetica pentru a masca deficientele vizuale

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 20 aprilie 2024. Gemenii sunt sfătuiți să afle mai multe despre ei. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Exemple de meniu pentru deficit caloric. Ce poţi mânca într-o zi în funcţie de greutate, nivelul de activitate şi alti factori
a1.ro
Lino Golden și Delia s-au căsătorit! Cât de spectaculos au arătat cei doi într-o zi atât de importantă
HelloTaste.ro
Gâteau St. Honoré. Rețetă de tort ecler cu caramel sărat
Catine
Zodii care au parte de experiențe memorabile pe 20 aprilie 2024. Vezi dacă te numeri printre ele
useit.ro
O româncă se luptă cu Elon Musk în instanță. Numele ei e inscripționat pe mașinile Tesla: „Vreau să aibă decența să își ceară scuze”
as.ro
Ce studii are „cea mai frumoasă femeie din România”. Interdicţia pe care i-a pus-o soţului ei: „Doar două ore, în weekend!”
MediCOOL
Remedii împotriva răului de mișcare. Cum îl poți trata
Spynews
Imaginile durerii de la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Familia lui, în lacrimi în timpul slujbei / VIDEO
DeParinti
Deshidratarea la copii: care sunt cauzele și ce simptome apar
MediCOOL
Proprietățile medicinale ale ceaiului de păpădie. Efectele asupra sănătății organismului
HelloTaste
Pate de gâscă cu merișoare și fulgi de migdale. Rețetă pentru micul dejun
x