Lupta impotriva gastritei cu remedii naturale!

Publicat pe 05.11.2010 la 15:49 Actualizat pe 05.11.2010 la 16:10

Gastrita este o afectiune curenta cu multiple cauze. In aceasta afectiune este lezata mucoasa gastrica de procese inflamatorii, degenerative, metaplazice, alergice. Aceste leziuni pot avea o evolutie autolimitanta, ducand la cicatrizare sau, dimpotriva, pot duce la complicatii grave reprezentate in special de hemoragii sau perforatii.

Cristina Balanescu, medic primar medicina generala, cu competenta in terapii complementare, insista asupra a doua aspecte: respectarea tratamentului prescris de medicul specialist in cazul gastritei si potentarea acestuia prin terapii complementare. Iata cateva retete.

ANASONUL

Se prepara o infuzie din 150 ml de apa clocotita la care se adauga o lingura de fructe rase de anason. Se lasa la racit, dupa care se strecoara. Din aceasta infuzie se vor bea trei cani pe zi, inainte de mesele principale.

DUDUL

Se prepara o infuzie dintr-o lingura cu frunze de dud maruntite si 250 ml de apa. Se beau trei cani pe zi, dupa mesele principale.

OBLIGEANA

Specialistul nostru recomanda decoctul din obligeana, care se prepara dintr-o lingura cu planta maruntita si 250 ml de apa. Se fierbe doua-trei minute, dupa care se strecoara si se bea in reprize: dimineata si seara, inainte de masa. La fel de eficient este si maceratul, care se obtine din 250 ml de apa rece in care se pune o lingura cu radacina de obligeana. Se lasa la macerat de seara pana dimineata. Se vor consuma doua cani pe zi, una dimineata si una la pranz.

ROINITA

Infuzia se obtine dintr-o lingura cu frunze la o cana de 250 ml de apa. Se acopera 20 minute. Apoi, se strecoara si se beau trei cani pe zi, dupa mesele principale.

SALCAM

Se beau doua cani pe zi, intre mese, din infuzia obtinuta din doua linguri de flori de salcam si 250 ml de apa.

ZMEURA

Se infuzeaza doua linguri de frunze uscate si 250 ml de apa. Se acopera 15 minute si se consuma doua cani pe zi, dimineata si seara.

ROL

Toate remediile propuse de doctorul Cristina Balanescu sunt recomandate in cazul gastritei hiperacide. Aceste remedii au capacitatea de a scadea aciditatea si senzatia de balonare. De asemenea, ele scad inflamatia mucoasei care duce la aparitia durerii.

PREVENTIE

Pentru a preveni gastrita, trebuie stiuti factorii ce pot declansa boala. Iata de ce specialistul nostru va sfatuieste sa spuneti "NU" stresului si exceselor: de alcool, cafea si de tutun (mai ales pe stomacul gol).

Citeste Jurnalul National

sursa foto: sheknows.com

În articolul

Lupta impotriva gastritei cu remedii naturale!

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 26 aprilie 2024. Gemenii încep un proiect nou. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Povestea româncei care se luptă de 10 ani cu Tesla. "Elon a plătit 16 avocaţi împotriva unei singure inginere din România"
a1.ro
Ce legătură este între Anamaria Prodan și Gabriela Lucuțar. Impresara și Regina Întunericului se cunosc de mulți ani
HelloTaste.ro
Carne de porc cu legume la cuptor, perfectă pentru masa de Paște
Catine
Zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Trei nativi care vor avea parte de reușite
useit.ro
De ce îți merge atât de greu telefonul. Experții au dezvăluit motivele reale
as.ro
Alexandra Stan s-a filmat fără sutien şi le-a pus o întrebare fanilor! Ce a vrut să afle excentrica artistă
MediCOOL
Ce este un RMN, când este indicat și cum te pregătești pentru el
Spynews
Locul accidentului în care a murit Mădălin din Olt a luat foc! Totul a fost distrus complet de flăcări: ”Din cauza...” / FOTO
DeParinti
5 semne că adolescentul este dependent de telefon
MediCOOL
Obiceiuri sănătoase pentru a trăi mult. Cum îți pot crește durata de viață
HelloTaste
7 condimente pentru carnea de miel. Ce nu trebuie să-ți lipsească pentru o masă delicioasă
x