Mare atenţie! Un ingredient important din suplimentele alimentare poate fi cancerigen
Publicat pe 12.01.2016 la 10:30 Actualizat pe 12.01.2016 la 10:59
Cromul, un nutrient popular folosit în suplimentele alimentare destinate pierderii în greutate și tratamentului împotriva diabetului zaharat, poate fi cancerigen, conform unui studiu publicat de cercetătorii australieni în revista de specialitate "Angewandte Chemie".
Cromul, un nutrient popular folosit în suplimentele alimentare destinate pierderii în greutate și tratamentului împotriva diabetului zaharat, poate fi cancerigen, conform unui studiu publicat de cercetătorii australieni în revista de specialitate "Angewandte Chemie".
Cromul trivalent (CrIII) este utilizat în suplimentele nutriționale pentru tulburări metabolice cum ar fi rezistența la insulină și în diabetul de tip 2.
Cercetătorii de la Universitatea din New South Wales (UNSW) și de la Universitatea din Sydney au tratat celulele de grăsime animală cu CrIII în condiții de laborator și, după ce au creat o hartă a fiecărui element chimic din interiorul celulei, au constatat că acesta a fost parțial cancerigen.
"Am fost în măsură să demonstrăm că oxidarea cromului în interiorul celulei are loc, deoarece pierde electroni și capătă o formă cancerigenă. Aceasta este prima dată când oxidarea a fost observată într-o probă biologică cu aceleași rezultate așteptate în celulele umane", a declarat cercetătorul Lindsay Wu de la UNSW. Experimente efectuate suplimentar au contribuit la clarificarea naturii cancerigene a cromului.
Citește mai multe aici.