Masajul cu pietre calde - o stare de bine necesara oricarei femei

Publicat pe 13.10.2010 la 10:46 Actualizat pe 15.10.2010 la 12:58

masaj

Cunoscut si sub denumirea de terapie geotermala, masajul cu pietre calde este unul dintre cele mai apreciate tratamente antistres. Insa cei care solicita un astfel de masaj in clinicile de infrumusetare au in vedere inclusiv detoxifierea si echilibrarea energetica a organismului.

STATIC


Pietrele calde se pot aplica pe piele fara a se face masaj. Acestea se pozitioneaza de sus in jos (de la zona umerilor la calcaie), iar cand se iau se face in sens invers. Cristina Balanescu, medic primar medicina generala, cu competenta in terapii complementare de la Centrul Medical Clar Med, mentioneaza ca este bine ca pietrele sa se aseze si in palme si pe talpa piciorului.


Temperatura pietrelor nu trebuie sa depaseasca 40 de grade. Se lasa 10 minute sa actioneze. Dupa ce se iau pietrele, zonele se maseaza cu un ulei, nu cu lotiune sau crema de corp.

DOTARILE SALONULUI


Pentru a va bucura de un masaj ca la carte, in salon trebuie sa existe o masa de masaj, betisoare parfumate si uleiuri aromatice, recipientul de incalzire pentru pietre, uleiul de masaj, dar mai ales... pietrele. In ceea ce priveste pietrele, specialistul nostru ne precizeaza ca acestea sunt alese pe marimi si forme, in functie de fiecare parte a corpului (umeri, genunchi, picioare, gat, coloana).

Atentie! Se folosesc pietre care pot fi cuprinse in mana terapeutului. Astfel, cele rotunde sunt potrivite pentru brate si maini, cele lunguiete pentru zona gatului si cele mai fine pentru spate si ceafa. De preferat, se vor alege pietre lucioase, precum granit si jad.

STARE DE BINE


In primul rand, masajul se va face pe spate, mai putin pe alte zone si nu va depasi 10-15 minute.


Nu va temeti! Temperatura pietrelor, desi ridicata, nu o sa va arda, ci veti simti furnicaturi placute in tot corpul, va asigura dr Cristina Balanescu. Aceasta senzatie placuta ajuta la reducerea stresului. Totodata, aceasta terapie amelioreaza circulatia sangelui si metabolismul celular. Temperatura mai ridicata favorizeaza transpiratia, contribuind la eliminarea toxinelor. Per ansamblu, o astfel de sedinta este echivalentul unei stari generale de bine.

ANTICELULITIC


Masajul cu pietre se poate face si cu ulei, dar si cu miere. "Il recomand pe cel cu miere persoanelor care au probleme cu kilogramele in plus", precizeaza specialistul nostru. Acest tip de masaj are un efect anticelulitic dovedit.


La finalul orei de masaj, sunteti sfatuiti sa beti multa apa, pentru a reface cantitatea de lichide si de saruri pierdute prin transpiratie.


Pietrele calde pot fi asezate intre degetele picioarelor pentru a reda supletea incheieturilor.

ALTERNANTA = TONIFIERE


Alternanta cald/rece este benefica si cand este utilizata in masajul cu pietre. Astfel, pietrele calde au rolul de a destinde muschii fetei, iar pietrele reci revigoreaza si tonifica tesuturile.

SFATURI


Masajul cu pietre este contraindicat persoanelor cu afectiuni cardiace, femeilor insarcinate, celor care alapteaza, persoanelor cu epilepsie. Totodata, specialistul nostru atrage atentia ca pietrele nu trebuie asezate pe fata, pe torace si pe sani.

Citeste si Jurnalul National

Sursa foto: fitstudio.hu

În articolul

Masajul cu pietre calde - o stare de bine necesara oricarei femei

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 25 aprilie 2024. Balanțele primesc o veste bună. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Afacerea care înfloreşte în această perioadă. Preţurile variază între 30 şi 90 de lei
a1.ro
Ce legătură este între Anamaria Prodan și Gabriela Lucuțar. Impresara și Regina Întunericului se cunosc de mulți ani
HelloTaste.ro
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
Catine
Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie. Ce urmează pentru zodii
useit.ro
Telefonul care a întrecut iPhone-ul cu o funcție inedită. Ce poate face
as.ro
Fosta soţie a lui Cristi Borcea, „transformare” spectaculoasă la 54 de ani: „Nu-mi propun să întoarcă bărbații capul după mine!”
MediCOOL
Tomografia computerizată (CT): ce este, când este indicată și cum te pregătești pentru ea
Spynews
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
DeParinti
Cele mai periculoase activități pentru copii. Cum îl poți ține în siguranță pe cel mic
MediCOOL
Proprietățile ceaiului de scorțișoară. Beneficiile acestei băuturi asupra sănătății
HelloTaste
Drob vegetarian cu ciuperci și orez. O rețetă delicioasă de post
x