Mentine-ti silueta cu ajutorul crusinului!

Publicat pe 13.10.2010 la 12:25 Actualizat pe 13.10.2010 la 12:36

Mentine-ti silueta cu ajutorul crusinului!

De la crusin se foloseste indeosebi coaja, care este bogata in mucilagii, steroli, flavonoide si saruri minerale. I se mai spune lemn-cainesc, iar in gospodarie se foloseste la vopsirea fibrelor de bumbac si de in, pe care le coloreaza in galben sau brun-roscat. Dar cu mai multe intrebuintari vine crusinul in medicina naturista.

Efect de lunga durata
Baile cu decoct de scoarta de crusin au efect purgativ si un rol foarte bun in tratarea hemoroizilor. Cristina Balanescu, medic primar medicina generala, cu competenta in terapii complementare, de la Centrul Medical Clar Med, precizeaza ca, spre deosebire de efectul altor plante, efectul scoartei de crusin este unul de lunga durata.

Pentru prepararea decoctului, se fierbe 20 de minute scoarta de crusin. Preparat sub forma de macerat, crusinul este un drenor al vezicii biliare. In acest sens, se consuma pe stomacul gol doua linguri de macerat.

Laxativ natural
Crusinul se incadreaza in categoria plantelor puternic laxative. De aceea doctorul Cristina Balanescu atrage atentia ca aceasta planta sa se administreze cat mai rar, in cazuri extreme. Astfel, scoarta de crusin se piseaza si se prepara sub forma de decoct, cu o lingurita de praf la o cana. Acesta isi va face efectul in aproximativ patru ore.

Combate obezitatea
Coaja de crusin cu cicoare, anghinare si papadie folosesc la prepararea unui ceai eficient in tratamentul afectiunilor ficatului si in reglarea digestiei. Acest ceai este intrebuintat frecvent cu bune rezultate de persoanele supraponderale sau obeze. Astfel, specialistul nostru recomanda cura cu ceai de crusin amestecat cu o cana de ceai din plantele sus mentionate. Se va consuma in fiecare dimineata.

Crusinul este un remediu natural eficient in tratarea: constipatiilor, bolilor de piele, dischineziei biliare, ulceratiilor pielii, insuficientei hepatice, elimina viermii intestinali.

Contraindicatii
Atentie la doza, atrage atentia specialistul nostru. In cazul unei doze mai mari, poate provoca diaree si poate afecta rinichiul. De aceea, ceaiul se prepara si se administreaza doar la indicatiile unui medic specialist, deoarece cantitatea de ceai se stabileste in functie de severitatea problemei. Folosit in stare proaspata, crusinul poate provoca greata si varsaturi.

Citeste jurnalul.ro

În articolul

Mentine-ti silueta cu ajutorul crusinului!

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 22 noiembrie 2024. Racii își pot transforma pasiunile într-o sursă de venit. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Un român povesteşte cum e să lucrezi la stat în Elveţia. "Nu ştiu de ce spuneţi voi că e o ţară scumpă"
a1.ro
Rezultate loto azi, 21 noiembrie 2024. Numerele câștigătoare la extragerile Loto 6/49, Joker, 5/40, Noroc de joi
HelloTaste.ro
Paste cu broccoli și măsline. Rețetă simplă și hrănitoare
Catine
Cheesecake cu fistic. Un desert fără coacere, cremos și colorat
useit.ro
Temperatura ideală pentru centrala termică. La cât să o setezi pentru a nu-ți încărca factura
as.ro
Iubita fiului miliardarului Ion Țiriac, cu „inima frântă”. Mesaj plin de emoție: „Nu va mai fi la fel fără tine!”
MediCOOL
Expunerea la temperaturi foarte scăzute poate îmbunătăți calitatea somnului. Oamenii de știință au analizat efectele criostimulării
Spynews
Breaking news! Alina Petre a obținut un ordin de protecție pentru 5 zile împotriva celui de care s-a despărțit, dar care îi este încă soț. Vedeta se teme pentru viața ei
DeParinti
Mononucleoza infecțioasă la copii: cauze, simptome și tratament
MediCOOL
Tuberculoza: simptome, transmitere și opțiuni de tratament
HelloTaste
Muffins cu dovleac și fulgi de ovăz. Un desert gustos și aromat
x