Mentine-ti silueta cu ajutorul crusinului!

Publicat pe 13.10.2010 la 12:25 Actualizat pe 13.10.2010 la 12:36

Mentine-ti silueta cu ajutorul crusinului!

De la crusin se foloseste indeosebi coaja, care este bogata in mucilagii, steroli, flavonoide si saruri minerale. I se mai spune lemn-cainesc, iar in gospodarie se foloseste la vopsirea fibrelor de bumbac si de in, pe care le coloreaza in galben sau brun-roscat. Dar cu mai multe intrebuintari vine crusinul in medicina naturista.

Efect de lunga durata
Baile cu decoct de scoarta de crusin au efect purgativ si un rol foarte bun in tratarea hemoroizilor. Cristina Balanescu, medic primar medicina generala, cu competenta in terapii complementare, de la Centrul Medical Clar Med, precizeaza ca, spre deosebire de efectul altor plante, efectul scoartei de crusin este unul de lunga durata.

Pentru prepararea decoctului, se fierbe 20 de minute scoarta de crusin. Preparat sub forma de macerat, crusinul este un drenor al vezicii biliare. In acest sens, se consuma pe stomacul gol doua linguri de macerat.

Laxativ natural
Crusinul se incadreaza in categoria plantelor puternic laxative. De aceea doctorul Cristina Balanescu atrage atentia ca aceasta planta sa se administreze cat mai rar, in cazuri extreme. Astfel, scoarta de crusin se piseaza si se prepara sub forma de decoct, cu o lingurita de praf la o cana. Acesta isi va face efectul in aproximativ patru ore.

Combate obezitatea
Coaja de crusin cu cicoare, anghinare si papadie folosesc la prepararea unui ceai eficient in tratamentul afectiunilor ficatului si in reglarea digestiei. Acest ceai este intrebuintat frecvent cu bune rezultate de persoanele supraponderale sau obeze. Astfel, specialistul nostru recomanda cura cu ceai de crusin amestecat cu o cana de ceai din plantele sus mentionate. Se va consuma in fiecare dimineata.

Crusinul este un remediu natural eficient in tratarea: constipatiilor, bolilor de piele, dischineziei biliare, ulceratiilor pielii, insuficientei hepatice, elimina viermii intestinali.

Contraindicatii
Atentie la doza, atrage atentia specialistul nostru. In cazul unei doze mai mari, poate provoca diaree si poate afecta rinichiul. De aceea, ceaiul se prepara si se administreaza doar la indicatiile unui medic specialist, deoarece cantitatea de ceai se stabileste in functie de severitatea problemei. Folosit in stare proaspata, crusinul poate provoca greata si varsaturi.

Citeste jurnalul.ro

În articolul

Mentine-ti silueta cu ajutorul crusinului!

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 20 ianuarie 2025. Racii au o stare foarte bună. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Turiști americani la prima vizită în România, fascinați de o stradă din București: "E prima oară când vedem așa ceva"
a1.ro
Florin Salam, internat în spital! Soția manelistului le cere tuturor să se roage pentru el
HelloTaste.ro
Ciorbă de cartofi cu pipote de pui. Rețetă pentru un prânz consistent
Catine
Zodii care au nevoie de o schimbare în viața lor. Nativii care sunt sfătuiți să facă asta în perioada următoare
useit.ro
Tesla a depășit Audi în 2024. Câte vehicule a vândut în 12 luni
as.ro
Cât de frumoasă este Adina Maria, femeia cu care Cristi Tănase este în proces de divorţ: „Unii aleg să se piardă în vicii!”
MediCOOL
Cum poți preveni osteoartrita. Ce poți face pentru a-ți adapta stilul de viață
Spynews
Cum va arăta nunta lui Kamara și a Gabriellei Nastas. Cântărețul și-a cerut iubita în căsătorie în noaptea de Revelion
DeParinti
Importanța timpului personal pentru părinți: cum să te relaxezi mai des
MediCOOL
Efectele adverse ale consumului zilnic de ovăz. Ce se întâmplă dacă mănânci în exces această cereală
HelloTaste
Chateaubriand. Cea mai fragedă friptură de vită, după o rețetă franțuzească
x