Mierea de Manuka, trei modalități pentru ca tu să te bucuri și mai mult de acest super aliment

Publicat pe 21.12.2018 la 20:33 Actualizat pe 21.12.2018 la 20:38

Mierea de Manuka are momentul ei de celebritate. Aceasta a fost denumită „aur lichid” de o publicație care îi aparține lui Oprah. Mai mult, celebrități și experți în sănătate din toată lumea spun că au început să înlocuiască tratamentele faciale pe care le foloseau cu rețete pe bază de miere de Manuka.

Mierea de Manuka are momentul ei de celebritate. Aceasta a fost denumită „aur lichid” de o publicație care îi aparține lui Oprah. Mai mult, celebrități și experți în sănătate din toată lumea spun că au început să înlocuiască tratamentele faciale pe care le foloseau cu rețete pe bază de miere de Manuka. Aceasta resursă naturală a fost folosită de secole pentru proprietățile ei de vindecare și tot mai multă lume în prezent se bucură de beneficiile ei.

Iată câteva modalități care te vor ajuta să valorifici proprietățile miraculoase ale mierii de Manuka:

Ca ritual matinal

Mierea de Manuka nu este doar o gustare dulce, poate deveni o modalitate sănătoasă de a-ți începe ziua. Consumă o linguriță de miere de Manuka la micul dejun sau înainte de a merge la sală pentru întărirea sistemului imunitar.

Ca tratament pentru piele

Știai că mierea poate fi secretul pielii frumoase? Ne referim aici la mierea de Manuka originală, certificată UMF. Aceasta este folosită în spitale pentru puternicele proprietăți antibacteriene. Tu o poți folosi în măști de îngrijire care se prepară și pot fi aplicate foarte ușor chiar acasă.
Îți prezentăm două măști pentru față, pe bază de miere de Manuka. Recomandarea este să folosești miere de Manuka cu un indice UMF între 15+ și 20+ pentru a concepe astfel de rețete de îngrijire pentru tenul tău.

1. Mască hidratantă și exfoliantă din Miere de Manuka

Această mască, aplicată o singură dată pe săptămână, te va ajuta să îți calmezi, exfoliezi și hidratezi tenul. Pentru a o prepara ai nevoie de următoarele ingrediente:

Amestecă zahărul și mierea într-un bol mic. Adaugă sucul de la jumătate de lămâie (ai grijă să nu fie foarte mult pentru că în acest fel riști să strici consistența compoziției). Amestecă până când se omogenizează. Aplică masca pe față și pe gât și las-o să acționeze 20 de minute. Pentru a te curăța, folosește un prosop înmuiat în apă caldă și, cu mișcări circulare ușoare, elimină masca.

2. Mască pentru un ten luminos

Aplică această mască de două ori pe săptămână și tenul tău va fi mai sănătos și mai luminos. Pentru a o prepara, îți trebuie:

Pune un bol cu apă la cuptorul cu microunde și încălzește-o până când apa începe să fiarbă. Stai cu fața deasupra apei (ai grijă să menții o distanță sigură) și dă-i voie aburului să îți deschidă porii un minut sau două.

Amestecă mierea și sucul de lămâie până să omogenizează bine. Opțional, pentru cei cu pielea mai sensibilă, gelul de aloe vera poate înlocui sucul de lămâie.

Aplică cu blândețe pe față mixul obținut și ai grijă să eviți contactul cu ochii. Lasă-l să acționeze 15-20 de minute, apoi curăță cu un prosop umed și cald. Spală-te la final cu puțină apă rece pentru a închide porii.

În rețetele tale favorite

Te poți bucura de beneficiile mierii de Manuka nu doar în rețete de înfrumusețare, ci și în rețete culinare. Fie că vorbim despre micul dejun, pânz, cină sau chiar smoothie-ul pe care îl consumi zilnic, mierea de Manuka poate fi adăugată cu succes.

Bonus: Înlocuiește cu succes zahărul sau îndulcitorii artificiali.

Descoperă în continuare un exemplu de mic dejun sănătos, care conține și miere de Manuka:

Paleo cu semințe și miere de Manuka

Pentru a prepara această rețetă nutritivă și bogată în fibre, ai nevoie de:

Adaugă în blender semințele de dovleac, alunele, nucile, nucile caju și nuca de cocos. Mixează până le mărunțești ușor, în așa fel încât să nu fie zdrobite. Mixul obținut toarnă-l într-un bol și amestecă-l cu făina de cocos. Separat, amestecă mierea, uleiul de cocos, lavanda, extractul de vanilie și sarea.

Amestecă cele două compoziții până la omogenizare. Pe hârtie de copt într-o tavă, pune compoziția finală și aranjează într-un strat subțire.

Pune-o la cuptor pentru aproximativ 45 de minute sau până devine maro deschis.

Se servește după ce se răcește complet.

Așadar, dacă ai de gând să te bucuri și tu de beneficiile acestui produs și cauți miere de Manuka la preț avantajos, nu uita să te asiguri că achiziționezi produsul original, adică mierea care provine din Noua Zeelandă și este certificată UMF.

Sursă foto: https://unsplash.com

În articolul

Mierea de Manuka, trei modalități pentru ca tu să te bucuri și mai mult de acest super aliment

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 28 aprilie 2024. Leii au nevoie de o vacanță. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
O fetiță din SUA le-a spus părinților că are un monstru în cameră. Ce au descoperit apoi i-a șocat: "Părea că e sânge pe pereții roz ai fiicei mele"
a1.ro
Ce mai face și cum arată acum fosta ispită masculină de la Insula Iubirii, Sorin. S-a căsătorit și pare mai fericit ca niciodată
HelloTaste.ro
7 rețete cu pește de Florii. Cele mai bune preparate pe care poți să le pui pe masă
Catine
Zodia nefericită a lunii mai 2024. Ea are cele mai multe probleme din cauza stresului
useit.ro
Boala „zombie” care a trecut de la animale la oameni. Deja ar fi făcut 2 victime
as.ro
Sumă uriașă pe care o câștigă zilnic “Pescobar”! A fost dat de gol, după ce a deschis un nou restaurant: „Nu-l bate nimeni!”
MediCOOL
Ce este stomatologia estetică. Cum poți îmbunătăți aspectul danturii
Spynews
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
DeParinti
Cea mai bună tehnică de adormire a copilului. Cum poți să-i oferi un somn de calitate
MediCOOL
Efectele sedentarismului sunt mai grave decât ai crede. Ce se întâmplă când stai 8 ore pe scaun
HelloTaste
Gem de rubarbă. Rețeta unui gem cu gust dulce-acrișor
x