MIEREA: Secretul Antichității în lupta cu tenul gras
Publicat pe 03.08.2016 la 11:52 Actualizat pe 03.08.2016 la 16:16
Poporul grec a moștenit secrete importante de la strămoșii săi. Dincolo de latura istorică, grecii antici au devenit renumiți inclusiv pentru atenția deosebită pe care o acordau frumuseții exterioare.
Grecii antici, recunoscuți pentru atenția acordată frumuseții exterioare
Poporul grec a moștenit secrete importante de la strămoșii săi. Dincolo de latura istorică, grecii antici au devenit renumiți inclusiv pentru atenția deosebită pe care o acordau frumuseții exterioare și îngrijirii corpului.
Tratamente naturale care întrec orice produs cosmetic din prezent
În Antichitate, grecii nu dispuneau de cosmeticele de care noi ne bucurăm astăzi, dar asta nu înseamnă că nu aveau propriile lor tratamente miraculoase. Surprinzător, o mare parte dintre acestea sunt în continuare recomandate, deoarece au la bază doar elemente naturale.
- Mierea – Proprietățile hidratante ale mierii și efectul antibacterian au transformat mierea într-un produs folosit des de greci. Combinată cu ulei de măsline sau lapte, mierea era alternativa antică a gelului de duș. Mai mult decât atât, amestecul dintre miere și iaurt era principalul aliat împotriva tenului gras.
- Ierburile aromatice – printre favoritele grecilor se numărau și ierburile aromatice. Acestea nu erau folosite numai în condimentarea bucatelor, deoarece proprietățile acestor plante au efecte benefice și asupra pielii. Varianta antică a sărurilor de baie era un amestec între ierburi aromatice uscate, sare de mare și petale de flori.
- Uleiul de migdale – bogat în acizi și vitaminele K și E, uleiul de migdale este recomandat în tratarea căderii părului și repararea vârfurilor despicate. Grecii îl mai foloseau și ca hidratant pentru pielea de pe față și gât.
- Dudele – utilizare inedită a fructelor pe care, în prezent, le mai găsim doar în borcanele cu dulceață. Soțiile grecilor foloseau o mixtură din dude coapte, petale de flori și alge marine pentru a-și colora buzele și pomeții.