6 mituri despre diete care te fac, paradoxal, să iei în greutate
Publicat pe 28.09.2014 la 19:17 Actualizat pe 28.09.2014 la 19:32
Înainte să te apuci să ții cure drastice și să urmezi sfaturi „de încredere” de pe Internet, află care sunt cele mai răspândite mituri despre slăbit!
Înainte să te apuci să ții cure drastice și să urmezi sfaturi „de încredere” de pe Internet, află care sunt cele mai răspândite mituri despre slăbit!
1. Nu trebuie să mănânci după ora 8 seara
Nu contează la ce oră mănânci, ci câte calorii consumi. Ce-i drept, cercetările arată că femeile tind să consume jumătate din caloriile zilnice după cină, iar stresul nu face decât să înrăutățească situația.
2. Mâncărurile „dietetice” sunt mai bune
Poate că produsele dietetice au mai puține calorii și grăsimi, dar compensează prin sodiu, zahăr și aditivi sau îndulcitori artificiali. Prea mult sodiu/sare duce la balonare, fără să mai vorbim de faptul că oamenii au tendința să mănânce mai multă cantitate din produsele light fără să realizeze.
3. Dacă ești vegetarian, vei slăbi
O grămadă de produse vegetariane au calorii „goale”: cartofii prăjiți, chipsurile, ciocolata neagră, pastele. Dacă vrei să ții un astfel de regim, asigură-te că ai în alimentație multe fructe, legume, tofu și cereale integrale.
4. Dacă faci sport, poți să mănânci cât vrei
De multe ori, exercițiile fizice te ajută să arzi doar un sfert sau jumătate din caloriile ingerate în acea zi. Așadar, restul caloriile se depun iar tu nu vei slăbi nici măcar un pic.
5. Înfometarea grăbește slăbitul
Dacă sari peste mese, îți încetinești metabolismul și pierderea de kilograme. Ia micul dejun zilnic și continuă să mănânci la câteva ore întreaga zi.
6. Trebuie să renunți la gustările care îți plac
Dimpotrivă, dacă mănânci câțiva biscuiți la câteva săptămâni, să-ți satisfaci poftele. Nu o să mai simți nevoia de a mânca încontinuu.