Nouă efecte miraculoase ale consumului uleiului de cocos

Publicat pe 12.08.2016 la 13:20 Actualizat pe 14.08.2016 la 08:38

Peste 1500 de studii din lumea întreagă demonstrează faptul că uleiul de cocos este unul dintre cele mai sănătoase alimente de pe planetă.

Ulei de cocos

Flickr

Peste 1500 de studii din lumea întreagă demonstrează faptul că uleiul de cocos este unul dintre cele mai sănătoase alimente de pe planetă. Proprietățile magice ale cocosului par să fie date de trio-ul de acizi grași cu lanț mediu pe care îl conține: acid lauric, caprilic și capric, după cum scrie nutriționistul american Dr. Josh Axe.Spre deosebire de grăsimile cu lanț lung, acestea sunt mult mai ușor de digerat, fiind procesate direct de ficat și transformate direct în energie și nu în grăsime, având totodată proprietăți anti bacteriene și fungicide.

Iată nouă dintre efectele benefice ale uleiului de cocos asupra sănătății, după cum au demonstrat oamenii de știință:

Tratament natural împotriva bolii Alzheimer

Digestia acizilor grași cu lanț mediu prezenți în uleiul de cocos, creează cetone care reprezintă energie instant accesibila pentru creier. Cetonele asigură energia de care creierul are nevoie, aceasta fiind o alternativa la cea produsă de insulina în urma procesării glucozei.

Studii recente au arătat că, de fapt, creierul nostru își produce propria insulină pentru a crea energie și a “încărca” celulele nervoase. Cum creierul unui bolnav de Alzheimer și-a pierdut aceasta abilitate, cetonele din uleiul de cocos reprezintă o sursă alternativă de energie care ajută la repararea funcțiilor structurilor cerebrale.

Previne bolile inimii și reglează tensiunea arterială

Uleiul de cocos este bogat în grăsimi natural saturate care nu doar că măresc colesterolul benefic (HDL) dar și ajută la convertirea LDL-ului (colesterolul rău) în cel bun. În acest fel, el îmbunătățește sănătatea inimii și micșorează riscul afecțiunilor cardiace.

Vindecă infecțiile urinare și la rinichi și protejează ficatul

Uleiul de cocos este cunoscut ca fiind un leac pentru infecțiile urinare și cele de rinichi. Grăsimile cu lanț mediu din ulei sunt un antibiotic natural, ele distrugând stratul lipidic de pe bacterii, astfel omorându-le.

De asemenea, s-a demonstrat că uleiul de cocos protejează ficatul. Apa de cocos ajută de asemenea la procesul de hidratare și vindecare. Unii doctori au ales chiar ca și tratament injectarea apei de cocos pentru înlăturarea pietrelor la rinichi și curățarea lor.

Reduce inflamații și aritmii

Un studiu efectuat în India a demonstrate că nivelul ridicat de antioxidanți prezenți în uleiul virgin de cocos reduce inflamațiile și vindecă aritmiile mult mai eficient decât medicamentele. Totodată, alte studii au arătat că uleiul de cocos recoltat prin metode specifice, are proprietăți analgezice și anti-inflamatorii.

Previne și tratează cancerul

Uleiul de cocos are doua proprietăți care ajută la lupta împotriva cancerului. În primul rând, celulele canceroase sunt incapabile să acceseze cetonele produse în urma digestiei lui, ele fiind dependente de glucoză. Astfel se crede că o dietă cetonică este un component esențial în vindecarea pacienților care suferă de cancer.

În al doilea rând grăsimile cu lanț mediu care digeră stratul lipidic al bacteriilor, pot de asemenea să omoare bacteria helicobacter pylori – considerată un factor mare de risc în apariția cancerului la stomac. Chiar și în studiile în care cancerul este indus chimic, administrarea uleiului de cocos împiedică evoluția sa!

Îmbunătățește digestia și previne ulcerul gastric

Cocosul îmbunătățește digestia ajutând corpul să absoarbă vitaminele solubile în grăsimi, calciul și magneziul. Dacă uleiul de cocos este administrat în același timp cu acizii grași omega 3, îi poate face de două ori mai eficienți!

Uleiul de cocos menține sănătatea intestinului, ajutând la protejarea bacteriilor benefice și la distrugerea celor nocive și a candida – care poate dilua acidul gastric, astfel cauzând inflamații la nivelul stomacului și îngreunând digestia.

Tratează afecțiunile pielii (eczeme, arsuri, dermatite, psoriazis, mătreață)

Uleiul de cocos este un excelent demachiant și hidratant dar poate, în același timp să trateze multe probleme ale pielii.
Acizii grași (Carprilic și Lauric) din uleiul de cocos reduc inflamațiile interne și externe și hidratează, fiind astfel o soluție excelentă pentru problemele tuturor tipurilor de piele și, în special, pentru toate tipurile de ten.

Mai mult decât atât, proprietățile sale anti microbiene echilibrează nivelul bateriilor precum candida și a fungilor din organism, care sunt cauza numeroaselor afecțiuni dermatologice.

Ajută în lupta contra Diabetului de tip II

Când celule refuza să răspundă la insulină și nu mai asimilează glucoza, ele sunt considerate rezistente la insulină. În acest caz, pancreasul începe să secrete mai multă insulină în încercarea de a compensa, creându-se astfel un ciclu nociv în organism, precursor al diabetului de tip II. Grăsimile cu lanț mediu din uleiul de cocos ajută la păstrarea echilibrului reacțiilor celulelor la insulină și a unui proces sănătos de digestie. Ele reduc din stresul pancreasului și oferă corpului o sursa consistentă de energie care nu depinde de reacțiile glucozei, putând astfel preveni apariția diabetului de tip II.

Înlătură mătreața și oferă strălucire parului

Daca aveți mătreață sau păr uscat, grăsimile din uleiul de cocos sunt perfecte pentru a rezolva aceste probleme. Un remediu naturist pentru mătreață este masca de păr cu ulei de cocos și ulei esențial de rozmarin, cocosul fiind totodată o buna alternativa la balsam, lăsând parul strălucitor și mătăsos la atingere.

În articolul

Nouă efecte miraculoase ale consumului uleiului de cocos

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 8 mai 2024. Gemenii descoperă dragostea adevărată. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Un turist străin dezvăluie ce l-a dezamăgit în staţiunea Mamaia. Litoralul a fost cu cel puţin 30% mai gol faţă de anul trecut
a1.ro
Gabriela Cristea, prima reacție după problemele de la afacerea cu cozonaci. Cum a explicat situația: „Nimeni nu v-a țepuit”
HelloTaste.ro
Indiene cu frișcă și glazură de ciocolată. Rețetă de cofetărie
Catine
Luna Nouă în Taur pe 7 mai 2024. Aduce stabilitate pentru acești nativi
useit.ro
Locul în care timpul e cu 9% mai lent pentru oameni. Ce fenomen ciudat are loc
as.ro
Nora milionarului român care şi-a înşelat soţia 16 ani cu cea mai cunoscută amantă din România a apărut cu sânii la vedere!
MediCOOL
Proprietățile medicinale ale ceaiului de cuișoare. Cum îți poate completa alimentația
Spynews
Alertă de inundații în România! Hidrologii au emis o atenționare pentru 12 județe. Care sunt zonele vizate
DeParinti
Călătoria cu trenul cu un copil: tot ce trebuie să știi și cum să faci față situațiilor neprevăzute
MediCOOL
Transpirațiile nocturne: ce probleme pot semnala și când să te îngrijorezi
HelloTaste
Prăjitura Albinița. Prăjitură cu foi fragede, cu miere
x