(P) Secretele din spatele zâmbetelor albe și strălucitoare

Publicat pe 23.08.2022 la 15:35 Actualizat pe 23.08.2022 la 15:37

Cine nu vrea să aibă un zâmbet alb, frumos și strălucitor? Dinții tăi sunt unul dintre primele lucruri pe care le observă oamenii atunci când te întâlnesc.

Secretele din spatele zâmbetelor albe și strălucitoare

Pixabay

Cu alte cuvinte, dacă vrei să faci o primă impresie excelentă și de durată, un zâmbet frumos te poate ajuta în mare măsură să faci acest lucru. Iată mai jos ce trebuie să faci pentru obținerea acestora.

Apelează la albirea dentară profesională

Albirea dinților la stomatolog reprezintă un tratament profesional și o alegere eficientă și sigură pentru a-ți lumina zâmbetul. Aceasta se poate realiza fie cu laserul, fie cu o lampă specială, numită lampa Zoom. Dacă alegi să-ți albești dinții cu laserul, este bine să știi că procedura durează până la 40 de minute, iar dacă optezi pentru albirea dentară cu ajutorul lămpii Zoom, dinții se vor albi în aproximativ 60 de minute.

Procedura de albire a dinților atât cu laserul, cât și cu lampa Zoom este foarte simplă, astfel că stomatologul aplică un gel pe stratul exterior al dinților, iar o lumină albastră, intensă activează gelul și-ți albește dantura. Tot acest proces se va repeta de câteva ori, până ce se va ajunge la nuanța dorită. Este bine să mai știi că se poate opta între 6 nuanțe de alb.

Rezultatele obținute în urma albirii dentare pot dura până la 2 ani, însă trebuie să ai mare grijă la ce consumi. Este bine să eviți produsele ce conțin pigmenți, băuturile carbogazoase, iar dacă acest lucru nu este posibil, periază-ți dinții imediat după ce le consumi și utilizează apa de gură.

Tratamentul cu fațete dentare este ideal pentru un zâmbet complet alb

Cel mai mare beneficiu al fațetelor dentare este îmbunătățirea aspectului dinților, oferindu-ți un zâmbet mai luminos și mai uniform. Conform Healthline, fațetele dentare sunt adesea folosite pentru a trata o serie de probleme dentare, precum dinți rupți sau ciobiți, decolorare severă sau colorare neuniformă, care nu poate fi redată prin albire, spațieri mici între dinți, dinți ascuțiți sau cu formă diferită față de ceilalți.

Numărul de fațete dentare recomandat este între șase și opt, pentru a crea un zâmbet uniform și simetric. Cel mai frecvent, fațetele dentare sunt aplicate doar pe cei opt dinți din față, vizibili, de pe maxilarul superior. Procedura prin care acestea sunt aplicate pe dinți este minim-invazivă, astfel că se șlefuiește cu atenție între 0,3 și 0,8 mm din suprafața vizibilă a dinților, după care se vor aplica fațetele. Printre avantajele purtării fațetelor putem enumera: tolerarea perfectă de către dinții naturali și de către gingii, acomodarea rapidă și ușoară, îngrijirea acestora este aceeași ca la dinții naturali și, în plus, dinții cu fațete dentare nu se pătează de la consumul de cafea ori alimente care lasă urme.

Prin urmare, fiecare zâmbet este unic, iar secretul din spatele acestuia îl poți afla rapid și simplu printr-o vizită la medicul dentist. În cabinetul de medicină dentară vei afla ce tratament este cel mai potrivit pentru tine și toate etapele necesare pentru obținerea zâmbetului alb și strălucitor.

În articolul

Secretele din spatele zâmbetelor albe și strălucitoare

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 20 aprilie 2024. Gemenii sunt sfătuiți să afle mai multe despre ei. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Colţul de Rai din România unde a înflorit o plantă nespus de frumoasă, care ar avea "puteri tămăduitoare". Rezistă 100 de ani, iar parfumul este divin
a1.ro
Lino Golden și Delia s-au căsătorit! Cât de spectaculos au arătat cei doi într-o zi atât de importantă
HelloTaste.ro
Gâteau St. Honoré. Rețetă de tort ecler cu caramel sărat
Catine
Zodii care au parte de experiențe memorabile pe 20 aprilie 2024. Vezi dacă te numeri printre ele
useit.ro
O româncă se luptă cu Elon Musk în instanță. Numele ei e inscripționat pe mașinile Tesla: „Vreau să aibă decența să își ceară scuze”
as.ro
Ce studii are „cea mai frumoasă femeie din România”. Interdicţia pe care i-a pus-o soţului ei: „Doar două ore, în weekend!”
MediCOOL
Remedii împotriva răului de mișcare. Cum îl poți trata
Spynews
Imaginile durerii de la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Familia lui, în lacrimi în timpul slujbei / VIDEO
DeParinti
Deshidratarea la copii: care sunt cauzele și ce simptome apar
MediCOOL
Proprietățile medicinale ale ceaiului de păpădie. Efectele asupra sănătății organismului
HelloTaste
Pate de gâscă cu merișoare și fulgi de migdale. Rețetă pentru micul dejun
x