Perele previn cancerul mamar si problemele digestive
Publicat pe 03.09.2010 la 14:06 Actualizat pe 03.09.2010 la 15:18
Printre fructele toamnei, pe primul loc in alimentatia noastra ar trebui sa fie perele, o sursa excelenta de antioxidanti pentru organism. O portie pe zi de pere iti asigura aportul nutritiv necesar si te protejeaza de multe afectiuni cunoscute.
Perele abunda in minerale, vitamine si fibre
Perele, considerate mana cereasca pentru oameni, sunt cultivate in multe parti ale lumii, iar Romania este una dintre tarile in care s-au ocupat cu diversificarea acestor fructe si comercializarea lor. De ce atat interes? In afara faptului ca sunt unele dintre cele mai zemoase si gustoase fructe ale toamnei, perele contin fibre, antioxidanti, vitaminele A, B1, B2, C, K, si multiminerale.
Scad sansele de a face cancer mamar sau cancer de colon
Consumand pere, sansele de a face cancer la san sau cancer de colon scad simtitor. Potasiul si fibrele din pere scad nivelul colesterolului si ajuta la eliminarea toxinelor din organism. Iar acestea nu sunt singurele beneficii ale perelor.
Batranilor le sunt recomandate trei portii de pere pe zi, pentru a reduce sau a preveni degenerescenta maculara.
SFAT: mananca pere la cateva zile dupa ce le-ai cules, daca se poate, chiar la o diferenta de doua saptamani. Sunt unele dintre putinele fructe care se pastreaza bine la loc uscat si racoros luni in sir.
sursa foto: hepta.ro