Plante care te ajuta sa slabesti

Publicat pe 07.09.2010 la 14:12 Actualizat pe 07.09.2010 la 15:31

Uita de medicamentele de slabit si opteaza pentru alternativele lor naturale: plantele. Daca vrei sa slabesti eficient, fara sa risti efectul de yo-yo, umbla prin gradina sau la plafar dupa ierburi detoxifiante, diuretice si care ajuta la arderea grasimilor.

STRATEGIE IN 3 PASI


Primul obiectiv presupune eliminarea excesului de apa si a toxinelor. In acest scop, sunt recomandate plantele cu efecte diuretice: ortosifon, macese, papadie, matase de porumb. Cu una dintre aceste plante preparam o infuzie (o lingurita la 250 ml apa), pe care o bem dimineata, sau putem procura de la plafar capsule ce contin pulbere din plante. Datorita proprietatilor diuretice foarte puternice, aceste plante sunt indicate si in cazul celor care sufera de edeme (umflaturi la nivelul mainilor si picioarelor), cauzate de retentia de apa.

Al doilea obiectiv vizeaza reducerea cantitatii de grasimi asimilate. Acest lucru se realizeaza cu ajutorul algelor marine. Foarte bogate in taninuri, algele blocheaza asimilarea unei parti din grasimile consumate. Atentie, capsulele cu extract din alge marine trebuie luate numai cu avizul medicului si nu mai mult de 10 zile. O substanta foarte cunoscuta care ajuta la arderea grasimilor este teina din ceaiul verde. Este mai bine sa preparam ceaiul din frunze uscate, si nu din pliculete, pentru ca acestea contin tije si ramasite de plante. Nu trebuie sa bem mai mult de doua-trei cesti de ceai verde zilnic, pentru ca teina are efecte similare cafeinei, iar daca este consumata in cantitati mari provoaca insomnii.


Ultima etapa vizeaza la scaderea poftei de mancare. Cand vrem sa slabim nu trebuie sa ne asteptam la miracole daca nu mancam mai putin. Iar ca sa rezistam senzatiei de foame ne ajuta fibrele alimentare din fructe si legume proaspete. De aceea, la gustarea dintre mese trebuie sa alegem un mar, o gutuie, o para sau un morcov.

SFAT: Un ceai diuretic foarte placut la gust putem prepara dintr-un amestec de hibiscus, ceai verde, flori de soc si coaja de lamaie. Aceste plante ajuta la detoxifiere si eliminarea excesului de apa, dar sunt si remineralizante. De aceea, acest ceai reface rezervele de minerale pierdute o data cu apa eliminata in procesul de detoxifiere. Se beau zilnic trei cani de ceai neindulcit, inainte de masa.

Citeste si Jurnalul National

sursa foto: gardenofeaden.com

În articolul

Plante care te ajuta sa slabesti

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 27 aprilie 2024. Gemenii traversează o perioadă plină de agitație. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Cum poţi verifica dacă peştele din magazinele alimentare este proaspăt. Semnele de care trebuie să te fereşti
a1.ro
Cum l-a cucerit Yasmine pe Pepe și cum gestionează ei tensiunile din căsnicie. Artistul nu mai visa la o relație după divorț
HelloTaste.ro
Cu ce se ung cozonacii ca să iasă lucioși și perfect rumeniți. Secrete pentru un cozonac aspectuos
Catine
Horoscopul lunii mai 2024. Nativii vor găsi timp pentru dezvoltare personală și socială
useit.ro
Cosmonautul abandonat în spațiu. De ce au refuzat oficialii ruși să îl aducă înapoi pe Pământ pe Sergei Krikalev
as.ro
„Îndrăgostită!” Cum îşi răsfaţă Arpad Paszkany iubita cu 24 de ani mai tânără! Antonela, apariţie răvăşitoare în costum de baie
MediCOOL
Ce este hernia ombilicală. Cauze, evoluție și tratamente
Spynews
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
DeParinti
7 semne că ai crescut cu părinți imaturi emoțional
MediCOOL
Beneficiile uleiurilor esențiale. Ce efecte pot avea asupra sănătății tale
HelloTaste
Friptură fragedă de curcan la cuptor. Rețeta perfectă pentru masa de Paște
x