Plante care te ajuta sa slabesti: crusinul

Publicat pe 12.10.2010 la 10:22 Actualizat pe 12.10.2010 la 10:27

De la crusin se foloseste indeosebi coaja, care este bogata in mucilagii, steroli, flavonoide si saruri minerale. I se mai spune lemn-cainesc, iar in gospodarie se foloseste la vopsirea fibrelor de bumbac si de in, pe care le coloreaza in galben sau brun-roscat. Dar cu mai multe intrebuintari vine crusinul in medicina naturista.

EFECT DE LUNGA DURATA


Baile cu decoct de scoarta de crusin au efect purgativ si un rol foarte bun in tratarea hemoroizilor. Cristina Balanescu, medic primar medicina generala, cu competenta in terapii complementare, de la Centrul Medical Clar Med, precizeaza ca, spre deosebire de efectul altor plante, efectul scoartei de crusin este unul de lunga durata.


Pentru prepararea decoctului, se fierbe 20 de minute scoarta de crusin. Preparat sub forma de macerat, crusinul este un drenor al vezicii biliare. In acest sens, se consuma pe sto­macul gol doua linguri de macerat.

LAXATIV NATURAL


Crusinul se incadreaza in categoria plantelor puternic laxative. De aceea doctorul Cristina Balanescu atrage atentia ca aceasta planta sa se administreze cat mai rar, in cazuri extreme. Astfel, scoarta de crusin se piseaza si se prepara sub forma de decoct, cu o lingurita de praf la o cana. Acesta isi va face efectul in aproximativ patru ore.

COMBATE OBEZITATEA


Coaja de crusin cu cicoare, anghinare si papadie folosesc la prepararea unui ceai eficient in tratamentul afectiunilor ficatului si in reglarea digestiei. Acest ceai este intrebuintat frecvent cu bune rezultate de persoanele supraponderale sau obeze. Astfel, specialistul nostru recomanda cura cu ceai de crusin amestecat cu o cana de ceai din plantele sus mentio­nate. Se va consuma in fiecare dimineata.


Crusinul este un remediu natural eficient in tratarea: constipatiilor, bolilor de piele, dischineziei biliare, ulcera­tiilor pielii, insuficientei hepatice, elimina viermii intestinali.

CONTRAINDICATII


Atentie la doza, atrage atentia specialistul nostru. In cazul unei doze mai mari, poate provoca diaree si poate afecta rinichiul. De aceea, ceaiul se prepara si se administreaza doar la indicatiile unui medic specialist, deoarece cantitatea de ceai se stabileste in functie de severitatea problemei. Folosit in stare proaspata, crusinul poate provoca greata si varsaturi.

Citeste si Jurnalul National

Sursa foto: jtosti.com

În articolul

Plante care te ajuta sa slabesti: crusinul

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 30 aprilie 2024. Peștii petrec timp cu persoana iubită. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Staţiunea care dintr-un sătuc cu 5.000 de locuitori a devenit o perlă a turismului. În timp ce românii fac investiţii degeaba, vecinii ne dau clasă
a1.ro
Sofia, fiica Andreei Bănică, s-a transformat într-o adevărată domnișoară. La ce schimbare de look a apelat la 14 ani
HelloTaste.ro
Tort cu ouă de ciocolată. Rețetă pentru masa de Paște
Catine
Umplutură de cozonac cu nucă și ciocolată. Rețeta și trucuri pentru un gust aparte
useit.ro
Ecusonul smart care își propune să înlocuiască smartphone-ul. Cum ar funcționa dispozitivul inedit Ai Pin
as.ro
Ajuns la sapă de lemn, într-un azil pe care nu îşi permite să îl plătească, Irinel Columbeanu a primit cea mai bună veste!
MediCOOL
Nopțile nedormite ne fac să ne simțim mai bătrâni decât suntem
Spynews
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
DeParinti
Ciclul de 90 de minute: cum îți poți adormi bebelușul ușor
MediCOOL
Alimentele sănătoase pe care le pot consuma veganii. Ce poți include în dietă
HelloTaste
Cum poți prepara un drob crocant. Iată ce trebuie să faci pentru o textură mai interesantă
x