Soluții NATURALE pentru problemele DIGESTIVE! Plantele care te lasă să savurezi o masă copioasă

Publicat pe 01.11.2016 la 09:10 Actualizat pe 01.11.2016 la 10:42

Disconfortul digestiv este o problema des intalnita, dar care poate fi tratata. Pentru a evita ca afectiunile sa devina mai grave, incearca aceste remedii naturiste.

hepta.ro

Chiar dacă par banale, problemele digestive sunt unele dintre cele mai frecvente și mai periculoase afecțiuni pe care le-ar putea avea organismul tău. Potrivit cercetătorilor, aproximativ 70% din populația lumii suferă de astfel de afecțiuni și toate se datorează neglijenței alimentare. Problemele digestive sunt rezultatul unui stil de viață haotic și a unui regim alimentar dezechilibrat. Astfel, în viața ta își vor face loc tot felul de afecțiuni, de la balonare și greață, până la arsuri și dureri epigastrice.

Disconfortul digestiv poate fi tratat, însă nu sunt foarte multe persoanele care cunosc acest lucru. Majoritatea consideră senzația de arsură ca fiind o consecință normala a unei mese copiose și, neștiind pericolele la care se expun, așteaptă ca afecțiunea să trecă de la sine. Din nefericire, aceste ”reacții” pe care corpul tău le are ori de câte ori mănânci, pot conduce spre probleme destul de grave. Dincolo de asta, tot pe seama alimentației necorespunzătoare sunt puse și diareea sau constipația.

Soluții naturale, pentru toate tipurile de probleme digestive

Natura este, și de această dată, alături de tine! Ai la dispoziție o mulțime de plante cu efecte benefice în tratarea problemelor digestive, și pe care le poți consuma sub tot felul de forme.

Iată câteva dintre cele mai utile plante medicinale și cum acționează ele, pentru a-ți îmbunătăți digestia și a te apăra de eventualele afecțiuni digestive:

Considerat drept o plantă miraculoasă, ghimbirul are o mulțime de proprietăți medicinale, printre care se numără și tratarea problemelor de ordin digestiv. Consumat cu regularitate, ceaiul de ghimbir previne balonarea și flatulența, dar este și un bun anti-vomitiv. În cazul afecțiunilor digestive mai severe, este recomandată infuzia din rădăcină de ghimbir rasă, în combinație cu ulei de ricin. De altfel, această combinație este recomandată și în cazul stărilor de diaree.

Una dintre problemele majore, la nivelul stomacului, este ulcerul. Acesta este provocat de o alimentație nesănătoasă, combinată cu stres și oboseală. O soluție naturală prin care poți preveni apariția ulcerului este să introduci în alimentație pudra de ginseng. Acesta acționează la nivelul ficatului și îl ajută să se adapteze mai ușor schimbărilor alimentare și, în același timp, reduce senzația de extenuare.

Cu un efect similar cu cel al ginsengului, cătina reduce nivelul colesterolului din sânge și intervine împotriva ulcerului gastric. Este o plantă foarte versatilă, deoarece poate fi considerată atât în starea sa naturală, cât și sub formă de ceai de cătină. Efectul cel mai puternic îl are dacă este consumată în combinație cu miere de albine polifloră, iar alături de câteva linguri de suc de coacăze negre acționează eficient împotriva constipației.

Restricțiile alimentare care îți pot salva viața

Conform proverbului ”Paza bună trece primejdia rea”, indicat ar fi să reduci sau chiar să excluzi din alimentație acele alimente nocive, care ți-ar putea afecta stomacul. Pe lista neagră se numără, bineînțeles, mâncărurile de tip fast-food și cele bogate în grăsimi. La fel de periculoase sunt însă și băuturile carbogazoase, jeleurile și guma de mestecat. Nutriționiștii recomandă să acorzi atenție și preparatelor picante, dar și băuturilor spirtoase, care nu trebuie consumate în exces, deoarece pot afecta mucoasa gastrică și îți pot provoca dureri și disconfort.

În articolul

Soluții NATURALE pentru problemele DIGESTIVE! Plantele care te lasă să savurezi o masă copioasă

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 3 mai 2024. Berbecii trebuie să facă pace cu trecutul. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
"Cât am dat pe ochelari? 400 €". Câţi bani au dat tinerii pe haine şi pe notele de plată în cluburile de fiţe din Mamaia, de 1 Mai
a1.ro
Vlad Gherman, imaginea la bustul gol care a încins imaginația fanelor. Cum s-a fotografiat cu o lună înainte de nuntă
HelloTaste.ro
Ciorbă de miel cu lobodă. Rețetă delicioasă pentru masa de Paște
Catine
Friptură de miel cu vin și usturoi. Rețetă pentru masa de Paște
useit.ro
Directoarea Twitter care dormea pe jos să-l susțină pe Elon Musk a ajuns la Meta. De ce a ales să ajungă la competitorul X
as.ro
Ce a putut face miliardarul Ion Ţiriac pentru o vedetă uriaşă a României. Totul a ieşit la iveală abia acum
MediCOOL
Ce este rinita. Tipuri, cauze și tratamente
Spynews
Cand este Înăltarea Domnului în 2024. Se sărbătorește la 40 de zile după Paște
DeParinti
Cum poți crește un copil independent. Sfaturi de la experții în parenting
MediCOOL
Alimente care pot cauza probleme digestive. Ce este bine să eviți
HelloTaste
Meniu de Paște fără miel. Alternative pentru o masă festivă
x