Puterea Orientului de partea ta! Iată cele 13 MINUNI ale ceaiului de GHIMBIR

Publicat pe 14.09.2016 la 22:54 Actualizat pe 15.09.2016 la 16:15

Natura, un aliat al sanatatii tale!

hepta

Denumit popular „ghimber” sau „gingiber”, ghimbirul este o plantă tropicală cu deosebite proprietăţi curative. Folosit adesea ca ingredient în bucătăriile orientale, acesta poate fi consumat şi sub formă de ceai, fiind remediul excelent împotriva diverselor afecţiuni.

Aşadar, iată beneficiile ghimbirului asupra sănătăţii tale

O cană de ceai de ghimbir face minuni pentru sănătatea ta. Prin conţinutul bogat de calciu, fier, magneziu, mangan şi potasiu, acesta contribuie la diminuarea stresului de zi cu zi şi la întărirea sistemului imunitar.

1. Ajută sistemul digestiv

Ceaiul acţionează prin descompunerea proteinelor, eliberând stomacul şi intestiele de gaze. Are chiar de 180 de ori mai multe enzime decât renumita papaya. Ceaiul de ghimbir este extrem de eficient dacă îl consumaţi după mesele bogate în grăsimi, cum sunt cele din sezonul rece. Tot el ţine la o parte gastrita şi arsurile stomacale.

2. Te fereşte de ulcer

Infuzia de ghimbir acţionează ca un medicament prescris pentru ulcerele stomacale, dartorită substanţei “zingibain”, care distruge paraziţii şi oule lor. Pentru afecţiuni biliare, amestecaţi două părţi de suc de ghimbir cu şapte de lapte şi fierbeţi amestecul, până ce scade la jumătate. Consumaţi lichidul înainte de culcare, iar a doua zi vă veţi simţi mai energici şi mai…uşori.

3. Bun pentru greţurile matinale

Femeile însărcinate pot găsi în ghimbir un adevărat aliat, în toate formele de prezentare: ceai, ulei de ghimbir, macerat în miere sau murat în saramură, după metodele japoneze.

4. Elimină simptomele dismenoreei

Durerile menstruale sunt extrem de frecvente în rândul femeilor, de aceea, o cană de ceai pe zi, face ca perioada sensibilă să fie mult mai uşor de suportat. Mai mult, puteţi aplica comprese locale, la nivelul abdomenului, de câteva ori pe zi.

5. Este eficient pentru o bună circulaţie a sângelui

Ghimbirul scade tensiunea prin relaxarea vaselor de sânge şi ajută la o mai bună circulaţie în tot organismul. Previne formarea cheagurilor şi transportă oxigenul către toate celulele din corp. Este un puternic afrodiziac şi luptă împotriva bolilor cardiovasculare, numărul unu în ce priveşte mortalitatea din România.

6. Te scapă de răceli şi gripe, specifice sezonului rece

Dacă simţiţi că vă încearcă o răceală, nu ezitaţi să apelaţi la beneficiile acestui ingredient-minune. Lăsaţi apa să dea în clocot şi adăugaţi câteva felii de ghimbir. După un sfert de oră, ceaiul este gata. Vă veţi decongestiona căile nazale, mucoasa gâtului se va umezi, iar tusea va dispărea.

7. Alergiile şi astmul, o amintire

Studiile arată că această plantă inhibă un anumit component al sistemului nostru imunitar, care provoacă alergiile şi astmul. Ghimbirul reduce inflamaţia căilor respiratorii, iar alergiile de sezon vor dispărea ca prin farmec.

8. Luptă împotriva cancerului

Extrasul de ghimbir creşte imunitatea organismului şi este un duşman aprig al cancerului, datorită efectului antitumoral. Consumul lui este indicat şi în cancerul la sân, prevenind răspândirea celulelor canceroase.

9. Este “Viagra” celor cu tulburări sexuale

Ştiinţa atestă faptul că ghimbirul este o plantă aromatică folositoare celor cu tulburări sexuale. Datorită faptului că îmbunătăţeşte circulaţia sangvină, inclusiv la nivelul organului genital bărbătesc, performanţele sexuale se măresc considerabil.

10. Face minuni pentru sportivi

Ghimbirul reduce inflamaţiile articulaţiilor, fiindu-le de un real folos sportivilor sau celor care au depus efort fizic mai mare decât de obicei. Previne febra musculară şi durerile de la nivelul încheieturilor.

11. Scade colesterolul rău

Studiile arată că ghimbirul scade efectul nociv al colesterolului rău, răspunzător pentru bolile de inimă. Combinaţia optimă de antioxidanţi, dar şi complexul de minerale şi aminoacizi, fac din această plantă un real adjuvant al sănătăţii şi tinereţii ţesuturilor.

12. Este un puternic analgezic

Durerile de cap provocate în principal de stres sunt ţinute la distanţă printr-o cură zilnică de ceai. Mai mult, specialiştii consideră că efectul său este similar cu cel alanxioliticelor uşoare, precum Xanax.

13. O imunitate de fier, obiectivul principal al ghimbirului

Datorită complexului de antioxidanţi, ghimbirul ţine la o parte infecţiile organismului care scad imunitatea. Mai mult decât atât, o cană de ceai consumată în fiecare zi poate preveni apariţia accidentului vascular cerebral, blocând depozitarea grăsimilor pe arterele vitale.

În articolul

Puterea Orientului de partea ta! Iată cele 13 MINUNI ale ceaiului de GHIMBIR

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 20 aprilie 2024. Gemenii sunt sfătuiți să afle mai multe despre ei. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Un japonez stabilit în România arată cât de mult a plătit pentru un coş de cumpărături în ţara lui natală
a1.ro
Chefi la cuțite, 17 aprilie 2024. Situație neașteptată atunci când chefii au apărut în bucătărie. Irina Fodor a intervenit imediat
HelloTaste.ro
Gâteau St. Honoré. Rețetă de tort ecler cu caramel sărat
Catine
Zodii care au parte de experiențe memorabile pe 20 aprilie 2024. Vezi dacă te numeri printre ele
useit.ro
Singurele 3 joburi care vor supraviețui erei AI, potrivit lui Bill Gates. Ce slujbe vor fi la mare căutare în continuare
as.ro
Cât de frumoasă este fosta iubită a lui Ronald Gavril, pe care actualul iubit al Anamariei Prodan a „ţinut-o ascunsă”
MediCOOL
Remedii împotriva răului de mișcare. Cum îl poți trata
Spynews
Soția lui Costel Corduneanu, copleșită de durere cu o zi înainte ca interlopul să fie înmormântat: „Eroul nostru”. Va fi condus pe ultimul drum mâine
DeParinti
Adevăruri inconfortabile despre parenting. Ce trebuie să știi atunci când ești la început de drum
MediCOOL
Proprietățile medicinale ale ceaiului de păpădie. Efectele asupra sănătății organismului
HelloTaste
Pate de gâscă cu merișoare și fulgi de migdale. Rețetă pentru micul dejun
x