Racita in timpul verii? Ia aspirina!

Publicat pe 08.08.2010 la 20:02 Actualizat pe 09.08.2010 la 01:13

raceala

Un adult sufera in fiecare an intre doua si cinci episoade de raceala. Unele dintre acestea au loc inclusiv vara.

Chiar daca temperaturile sint crescute, virusurile care provoaca raceli sau viroze circula si in sezonul cald. Totusi racim mai rar vara decit iarna, pentru ca, sub actiunea razelor ultraviolete sintetizam mai multa vitamina D, ceea ce ne protejeaza de viroze.

Insa, fie vara, fie iarna, nu scapam de simptomele siciitoare ale racelilor. Ba chiar vara suportam mai greu durerile de git, nasul infundat, febra, tusea.

Cum pot fi calmate aceste simptome a explicat profesorul doctor Ronald Eccles, directorul Centrului pentru raceala si gripa din cadrul Universitatii Cardiff (Marea Britanie). El a oferit explicatiile in cadrul unei conferinte de presa care a avut loc in Germania, la fabrica Bayer Aspirin din Bitterfeld. Cu aceasta ocazie, prof. dr Ronald Eccles a prezentat concluziile celui mai recent studiu privind tratamentul intregului spectru de simptome ale racelilor.

Potrivit studiului coordonat de profesorul Eccles, cel mai eficient tratament al virozelor este combinatia de aspirina si vitamina C.

"Am observat ca simptomele cele mai neplacute ale racelilor, precum durerile de cap, de git si de muschi, febra, tusea, au fost reduse cu ajutorul aspirinei. Acest medicament in formula originala, folosit de peste o suta de ani, s-a dovedit cel mai eficient si mai sigur in tratarea racelilor", ne asigura prof. dr Ronald Eccles.

El recomanda aspirina efervescenta, care este mai blinda cu stomacul si are actiune mai rapida decit tabletele standard.

Profesorul Karsten Schror de la Institutul de farmacologie din Düsseldorf, prezent si el la eveniment, a spus ca "acidul acetilsalicilic - substanta activa din aspirina - are proprietati analgezice, antipiretice si antiinflamatoare".

Astfel se explica eficienta in tratarea durerilor, febrei si procesului inflamator. Intrebat despre efectele nedorite ale acidului acetilsalicilic, prof. Schror a afirmat ca aceasta substanta activa are un timp redus de contact cu mucoasa stomacului, motiv pentru care este bine tolerata de tractul gastrointestinal.

Aspirina trece rapid prin stomac, este dizolvata in duoden si in aproximativ 15 minute este preluata in circuitul sangvin.

Citeste si Jurnalul National

sursa foto: women.webmd.com

În articolul

Racita in timpul verii? Ia aspirina!

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 22 noiembrie 2024. Racii își pot transforma pasiunile într-o sursă de venit. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
SURSE: Elena Lasconi, aproape la egalitate cu George Simion în sondaje. PSD analizează un tur 2 între Ciolacu şi şefa USR
a1.ro
Rezultate loto azi, 21 noiembrie 2024. Numerele câștigătoare la extragerile Loto 6/49, Joker, 5/40, Noroc de joi
HelloTaste.ro
Paste cu broccoli și măsline. Rețetă simplă și hrănitoare
Catine
Cheesecake cu fistic. Un desert fără coacere, cremos și colorat
useit.ro
Temperatura ideală pentru centrala termică. La cât să o setezi pentru a nu-ți încărca factura
as.ro
Cine i-a golit buzunarele celebrului milionar român care şi-a înşelat soţia 16 ani: „A fost fabulos”
MediCOOL
Expunerea la temperaturi foarte scăzute poate îmbunătăți calitatea somnului. Oamenii de știință au analizat efectele criostimulării
Spynews
Breaking news! Alina Petre a obținut un ordin de protecție pentru 5 zile împotriva celui de care s-a despărțit, dar care îi este încă soț. Vedeta se teme pentru viața ei
DeParinti
Mononucleoza infecțioasă la copii: cauze, simptome și tratament
MediCOOL
Tuberculoza: simptome, transmitere și opțiuni de tratament
HelloTaste
Muffins cu dovleac și fulgi de ovăz. Un desert gustos și aromat
x