Racita in timpul verii? Ia aspirina!

Publicat pe 08.08.2010 la 20:02 Actualizat pe 09.08.2010 la 01:13

raceala

Un adult sufera in fiecare an intre doua si cinci episoade de raceala. Unele dintre acestea au loc inclusiv vara.

Chiar daca temperaturile sint crescute, virusurile care provoaca raceli sau viroze circula si in sezonul cald. Totusi racim mai rar vara decit iarna, pentru ca, sub actiunea razelor ultraviolete sintetizam mai multa vitamina D, ceea ce ne protejeaza de viroze.

Insa, fie vara, fie iarna, nu scapam de simptomele siciitoare ale racelilor. Ba chiar vara suportam mai greu durerile de git, nasul infundat, febra, tusea.

Cum pot fi calmate aceste simptome a explicat profesorul doctor Ronald Eccles, directorul Centrului pentru raceala si gripa din cadrul Universitatii Cardiff (Marea Britanie). El a oferit explicatiile in cadrul unei conferinte de presa care a avut loc in Germania, la fabrica Bayer Aspirin din Bitterfeld. Cu aceasta ocazie, prof. dr Ronald Eccles a prezentat concluziile celui mai recent studiu privind tratamentul intregului spectru de simptome ale racelilor.

Potrivit studiului coordonat de profesorul Eccles, cel mai eficient tratament al virozelor este combinatia de aspirina si vitamina C.

"Am observat ca simptomele cele mai neplacute ale racelilor, precum durerile de cap, de git si de muschi, febra, tusea, au fost reduse cu ajutorul aspirinei. Acest medicament in formula originala, folosit de peste o suta de ani, s-a dovedit cel mai eficient si mai sigur in tratarea racelilor", ne asigura prof. dr Ronald Eccles.

El recomanda aspirina efervescenta, care este mai blinda cu stomacul si are actiune mai rapida decit tabletele standard.

Profesorul Karsten Schror de la Institutul de farmacologie din Düsseldorf, prezent si el la eveniment, a spus ca "acidul acetilsalicilic - substanta activa din aspirina - are proprietati analgezice, antipiretice si antiinflamatoare".

Astfel se explica eficienta in tratarea durerilor, febrei si procesului inflamator. Intrebat despre efectele nedorite ale acidului acetilsalicilic, prof. Schror a afirmat ca aceasta substanta activa are un timp redus de contact cu mucoasa stomacului, motiv pentru care este bine tolerata de tractul gastrointestinal.

Aspirina trece rapid prin stomac, este dizolvata in duoden si in aproximativ 15 minute este preluata in circuitul sangvin.

Citeste si Jurnalul National

sursa foto: women.webmd.com

În articolul

Racita in timpul verii? Ia aspirina!

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 29 martie 2024. Vărsătorii pierd sume importante de bani. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Din Londra s-a mutat într-un sătuc din România. De ce a renunțat Andrei la luxul de acolo, după 14 ani: "Am trait în Anglia ca un rege"
a1.ro
Enrique Iglesias a publicat pe pagina sa oficială de Facebook un clip video cu Ramona Olaru și cu magicianul Robert Tudor
HelloTaste.ro
Baghete crocante cu miez pufos. Rețetă din bucătăria franțuzească
Catine
4 zodii care își schimbă complet viața în aprilie 2024. Află ce le rezervă astrele
useit.ro
Ce înseamnă Wi-Fi, de fapt. Puțini știu de unde vine denumirea
as.ro
„Să-i fie ţărâna uşoară!” Vedeta mutilată cu ciocanul de soţul ei, mesaj şocant despre tatăl celor două fete ale sale!
MediCOOL
Câți pași este indicat să faci într-o zi. De ce se recomandă să mergi pe jos mai mult
Spynews
Imagini dureroase de la înmormântarea Andreei, studenta ucisă de Mirel în Timișoara. Familia și prietenii și-au luat rămas bun de la ea / VIDEO
DeParinti
Produse cosmetice care pot afecta sănătatea fătului. La ce să fii atentă dacă ești însărcinată
MediCOOL
Fibromul uterin: cauze, simptome și tratament
HelloTaste
5 rețete cu sparanghel pentru toate gusturile. Te vei bucura de ele primăvara aceasta
x