Racita in timpul verii? Ia aspirina!

Publicat pe 08.08.2010 la 20:02 Actualizat pe 09.08.2010 la 01:13

raceala

Un adult sufera in fiecare an intre doua si cinci episoade de raceala. Unele dintre acestea au loc inclusiv vara.

Chiar daca temperaturile sint crescute, virusurile care provoaca raceli sau viroze circula si in sezonul cald. Totusi racim mai rar vara decit iarna, pentru ca, sub actiunea razelor ultraviolete sintetizam mai multa vitamina D, ceea ce ne protejeaza de viroze.

Insa, fie vara, fie iarna, nu scapam de simptomele siciitoare ale racelilor. Ba chiar vara suportam mai greu durerile de git, nasul infundat, febra, tusea.

Cum pot fi calmate aceste simptome a explicat profesorul doctor Ronald Eccles, directorul Centrului pentru raceala si gripa din cadrul Universitatii Cardiff (Marea Britanie). El a oferit explicatiile in cadrul unei conferinte de presa care a avut loc in Germania, la fabrica Bayer Aspirin din Bitterfeld. Cu aceasta ocazie, prof. dr Ronald Eccles a prezentat concluziile celui mai recent studiu privind tratamentul intregului spectru de simptome ale racelilor.

Potrivit studiului coordonat de profesorul Eccles, cel mai eficient tratament al virozelor este combinatia de aspirina si vitamina C.

"Am observat ca simptomele cele mai neplacute ale racelilor, precum durerile de cap, de git si de muschi, febra, tusea, au fost reduse cu ajutorul aspirinei. Acest medicament in formula originala, folosit de peste o suta de ani, s-a dovedit cel mai eficient si mai sigur in tratarea racelilor", ne asigura prof. dr Ronald Eccles.

El recomanda aspirina efervescenta, care este mai blinda cu stomacul si are actiune mai rapida decit tabletele standard.

Profesorul Karsten Schror de la Institutul de farmacologie din Düsseldorf, prezent si el la eveniment, a spus ca "acidul acetilsalicilic - substanta activa din aspirina - are proprietati analgezice, antipiretice si antiinflamatoare".

Astfel se explica eficienta in tratarea durerilor, febrei si procesului inflamator. Intrebat despre efectele nedorite ale acidului acetilsalicilic, prof. Schror a afirmat ca aceasta substanta activa are un timp redus de contact cu mucoasa stomacului, motiv pentru care este bine tolerata de tractul gastrointestinal.

Aspirina trece rapid prin stomac, este dizolvata in duoden si in aproximativ 15 minute este preluata in circuitul sangvin.

Citeste si Jurnalul National

sursa foto: women.webmd.com

În articolul

Racita in timpul verii? Ia aspirina!

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 27 iulie 2024. Berbecii au lucruri de îmbunătățit. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Patricia a ajuns cu bine în Turcia, unde medicii speră să facă un miracol. "Sper să mă întorc cu copilul de mână!"
a1.ro
Cum arăta Maria Tebieș de la Insula Iubirii când nu avea operații estetice. Imagini rare de dinainte să obțină formele voluptoase
HelloTaste.ro
Clafoutis cu multe legume și parmezan, pentru un prânz delicios
Catine
Souvlaki de pui. Rețetă simplă și delicioasă din bucătăria grecească
useit.ro
Elon Musk susține că ar fi fost „păcălit” să ajute la „moartea” copilului său transgender: „Mi-am pierdut fiul”
as.ro
Imagini superbe cu delegaţia României, la festivitatea de deschidere a Jocurilor Olimpice 2024! Spectacol pe Sena
MediCOOL
Efectele adverse ale folosirii aparatului de aer condiționat. La ce este important să fii atent
Spynews
Am aflat cine este noul iubit milionar al Emei Uta! Și-au dat întâlnire în mare secret la Mykonos | EXCLUSIV
DeParinti
Ce impact are educația permisivă asupra dezvoltării copilului
MediCOOL
Ce este nictofobia. De ce apare teama de întuneric și cum o poți trata
HelloTaste
Castraveți murați la soare. Rețeta vedetă a verii
x