Regimul Miami – o altfel de dieta Atkins

Publicat pe 09.10.2010 la 17:36 Actualizat pe 09.10.2010 la 17:46

dieta miami

Regimul Miami a fost conceput de doctorul Agatston. Nici dietetician, nici nutritionist, doctorul Agatston din statul Florida, specialist in cardiologie, a decis la un moment dat sa puna la punct propriul sau regim alimentar.

El a fost tradus in multe limbi si treptat a devenit celebru sub denumirea de "regimul Miami". Dupa ce a constatat ca metodele asa-zis clasice de slabire, in cazul pacientilor cardiaci de pe lista sa, au dat gres, doctorul Agatston a decis sa elaboreze propria lui metoda.

In 2004, doctorul Agatston publica in Statele Unite cartea "The South Beach Diet", care devine in scurt timp un veritabil
bestseller, inclusiv in Franta, unde a aparut cu titlul "Le régime Miami".

Doctorul Agatston incearca, de fapt, sa relanseze binecunoscuta dieta "Atkins", un regim fara glucide sau zaharuri, dar foarte generos in lipide (grasimi si alimente grase), in proteine (carne, peste...).

Scopul acestui regim este de a modifica - unii specialisti spun "de a perturba" - metabolismul grasimilor.

Cum regimul Atkins a fost aspru criticat, in special pentru riscurile majore cardiovasculare, doctorul Agatston n-a facut decit sa-l imblinzeasca si astfel sa iasa pe piata cu un nou regim care promite a fi mai putin riscant.

Practic


Regimul Miami are trei faze. Prima, cu o durata de doua saptamini, este un "Atkins clasic", care se diferentiaza prin importanta acordata legumelor verzi, exceptind sfecla, morcovul, dovlecelul. De asemenea, se recomanda o selectie a grasimilor.


Astfel, trebuie reduse pina la excludere untul, frisca, locul acestora fiind luat de uleiul de masline sau colza, de pestele gras, fructele oleaginoase. In a doua etapa, sint reintroduse in dieta cerealele integrale, toate legumele - mai putin sfecla - si majoritatea fructelor, care erau in totalitate excluse in prima faza.

Totusi, chiar si in aceasta etapa, bananele, ananasul, stafidele si fructele in sirop nu sint acceptate. Etapa a treia corespunde unei alimentatii alcatuite din toate ingredientele care protejeaza sanatatea: fibre, grasimi polinesaturate, vitamine etc.

Mai intii trebuie retinut ca doctorul Agatston este cardiolog si stie ce influenta au grasimile vegetale comparativ cu grasimile saturate si/sau hidrogenate in procesul de prevenire a afectiunilor cardiovasculare. De asemenea, in faza a doua, dieta declara un veritabil razboi cerealelor rafinate. Astfel, proteinele din carne sau peste - aproape excluse in prima faza - refac echilibrul caloric.

Cum mancam


Regimul Miami este apreciat mai ales de VIP-uri, deoarece le permite ca intr-o perioada scurta sa slabeasca si astfel sa faca fata cu brio unor festivitati importante. Iata si o mostra concreta a acestui regim:


MICUL DEJUN: un pahar cu suc de rosii, doua oua tari cu doua felii subtiri de jambon slab, o ceasca de cafea sau de ceai fara cafeina, cu putin lapte degresat;

SUPLIMENT ora 10:00 - un iaurt degresat;

PRANZ: supa de legume, gratar de vaca si cruditati cu ulei de masline;

SUPLIMENT ora 17:00: salata de rosii, castraveti si doua bucati mozzarella;

CINA: pui fara pielita cu spanac, ciuperci si rosii, si salata de cruditati.


Dezavantaje


Exista riscul izolarii de familie sau de prieteni, dat fiind ca regimul este unul relativ sever, care se deruleaza strict de-a lungul a trei faze.


Dar inconvenientul major este altul. Persoanele care tin acest regim au tendinta de a renunta la el dupa prima faza, cind pierderea in greutate este spectaculoasa.

Specialistii atrag atentia ca renuntarea in aceasta faza este periculoasa, deoarece poate provoca exces de acid uric, ceea ce poate favoriza crize de guta, tulburari ale vezicii, constipatie, deficiente de vitamine, in special de vitamina C.


Citeste jurnalul.ro

În articolul

Regimul Miami – o altfel de dieta Atkins

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 19 ianuarie 2025. Gemenii sunt sfătuiți să scoată altruismul la iveală. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Reacţia unei şoferiţe după ce a fost trasă pe dreapta, azi noapte, de poliţişti: "E prima oară, de aceea am avut aşa emoţii"
a1.ro
Florin Salam, internat în spital! Soția manelistului le cere tuturor să se roage pentru el
HelloTaste.ro
Ciorbă de cartofi cu pipote de pui. Rețetă pentru un prânz consistent
Catine
Zodii care s-ar putea să aibă nevoie de bani până la finalul lunii ianuarie 2025. Nativii care au nevoie de sprijin financiar
useit.ro
Tesla a depășit Audi în 2024. Câte vehicule a vândut în 12 luni
as.ro
Ion Ţiriac, anunţul momentului despre lovitura de proporţii dată de David Popovici! Ce s-a întâmplat după controversa uriaşă în care a fost implicat
MediCOOL
Metode de îmbunătățire a antrenamentelor de fitness. Ce poți face pentru a te menține în formă
Spynews
Cum va arăta nunta lui Kamara și a Gabriellei Nastas. Cântărețul și-a cerut iubita în căsătorie în noaptea de Revelion
DeParinti
Cum să gestionezi crizele de furie ale copiilor în public: strategii utile pentru părinți
MediCOOL
Remedii naturale pentru a combate inflamația. Cum pot acționa împotriva simptomelor
HelloTaste
Chateaubriand. Cea mai fragedă friptură de vită, după o rețetă franțuzească
x