Scapă de neplăcuta durere în gât cu cele mai eficiente remedii naturale
Publicat pe 13.09.2016 la 23:05 Actualizat pe 14.09.2016 la 16:17
Durerea de gat se poate trata rapid şi eficient!
Cum scăpăm rapid de durerea în gât, fără a întâmpina alte complicaţii
Durerea în gât este una dintre cele mai sâcâitoare probleme care pot apărea atât în vremea călduroasă, dar mai ales în sezonul rece.
Şi ştim, când simţim acele mici înţepături sau mâncărimi în zona laringelului, ne paşte o răceală, în cazurile „fericite”, însă trebuie să avem în vedere faptul că durerile în gât pot semnala probleme mult mai severe.
Afecţiunile grave care debutează astfel sunt: obstrucţia căilor aeriene, epiglotită sau tumori laringiene.
Cele mai frecvente sunt însă laringita, angina streptococică, gripa, faringita virală, amigdalita, oreionul şi infecţiile fungice.
Cele mai bune remedii naturale îţi redau pofta de a zâmbi
Aşadar, ce strategie ai de gând să adopţi?
- Vei da iama la prima farmacie şi te vei îndopa cu medicamante?
- Vei recurge imediat la antibiotice, ca să iei „din pripă” problema?
Total greşit! Mai întâi, trebuie să apelezi la...natură, la „farmacia naturală”, care are efecte mult mai binefăcătoare decât medicamentele sintetice, ce dau reacţii adverse şi slăbesc sistemul imunitar.
1. Beneficiile lămâii în cazul durerilor de gât.
Este un remediu pe cât de vechi, pe atât de eficace. Acesta calmează orice iritaţie şi are un efect antiinflamator. Tot ce trebuie să faci este să îţi prepari o limonadă caldă! Aşadar, fierbe o lămâie în coajă, cu o lingură de cimbru şi două pahare de apă. Extrage apoi sucul din lămâie şi înghite-l. Nu doar că vei trata afecţiunea, dar vei beneficia şi de un plus de vitamina C, care întăreşte sistemul imunitar.
2. Beneficiile salviei
Salvia este un puternic antiseptic şi antiinflamator. Scapă de durerea în gât printr-o gargară cu sucul acestei plante. Fierbe o lingură de salvie uscată, nu mai mult de zece minute. Clăteşte gâtul cu acel lichid, de îndată ce s-a răcit.
3. Mierea de Manuka
Este poate cel mai cunoscut remediu natural, care acţionează pe o paletă mai largă de afecţiuni. Proprităţile antibacteriene sunt la cote înalte. Există multe tipuri de miere cu efect de antibiotic natural.
Dintre toate însă, mierea de Manuka are proprietăţi binefăcătoare ieşite din comun, cu o eficienţă de 50 de ori mai mare decât antibioticele din farmacii. Acestea se datorează compusului numit dihidroxiacetona, care se regăseşte în florile de Manuka, arbust ce creşte în Noua Zeelandă.
Se poate consuma de trei ori pe zi, câte o linguriţă ori adaugată în ceai sau cafea, care nu sunt fierbinţi. Pe lângă acţiunile antiseptice de la nivelul gâtului, are efect asupra bacteriei Helicobacter Pylori, cea care cauzează ulcerele stomacale.