Remedii naturale la îndemână. Află cum să previi răceala în cele mai simple moduri

Publicat pe 13.10.2016 la 22:53 Actualizat pe 14.10.2016 la 13:42

Nu mai da bani pe medicamente si trateaza raceala cu remedii naturiste: radacina de ghimbir, lamaia, usturoiul, salvia, ridichea neagra

Schimbărea bruscă de la cald la frig a devenit pentru mulți sinonim cu răceala. DA! Este greu de acceptat, dar a început sezonul răcelilor și al gripelor. Odată dobândite, suntem tentați să dăm buzna la farmacie și să dăm banii pe cele mai scumpe medicamente, cu speranța că vor fi eficiente. Într-adevăr, se poate spune că este mai… simplu, însă putem apela cu încredere la tratamente naturiste pentru răceală şi gripă.

În sezonul rece, imunitatea organismului scade, iar indiferent că ești sau nu purtătorul unei răceli, remediile naturiste sunt soluția perfectă în prevenirea răcelii.

Rădăcina de ghimbir

Un remediu ideal pentru a calma simptomele insuportabile ale răcelii este infuzia din rădăcină de ghimbir. Aceasta trebuie dată printr-o răzătoare, după care se prepară ca pe un ceai. Se bea în jur de 3 cești pe zi. Calmează durerea din gât și ucide rinovirusuri provocați de răceală. Dacă nu vrei să te complici cu tot acest proces, poți cumpăra ceaiul de ghimbir în formă de pulbere.

Usturoiul

Cu țoții știm de beneficiile usturoiului. Această legume luptă împotriva febrei și a frisoanelor. De asemenea, acționează mai repede decât vitamina C, în vindecarea răcelii. Este suficient să ținem în gură un câțel de usturoi pe care să îl presăm, din când în când, cu dinții pentru a elibera o cantitate mica de suc. Efectul este unul rapid și de durată.

Salvia

Pentru tartarea durerii în gât, facem gargară cu ceai de salvie. Este extrem de aromată și poate fi folosită fie ca pulbere, fie ca infuzie. Salvia este o plantă cu beneficii multiple și nu trebuie să lipsească din bucătărie.

Ridichea neagră

Este un remediu pe care puțini îl cunosc. Sucul de ridichii negre este un remediu minunat în calmarea afecțiunilor respiratorii și a iritațiilor din gât. Siropul de ridiche neagră cu miere de albine, este un remediu naturist tradițional cu numeroase efecte benefice asupra organismului. Ridichea se spală bine, după care se taie partea de sus, ca un capac, se va scoate cu o linguriță din miez, după care se adaugă mierea. Aceasta se acoperă cu capul ei și se lasă peste noapte la macerat. Atunci când simțim nevoia, luăm 2 lingurițe de sirop.

Lămâia

Lămâia poate fi considerate un adevărat aliat în tratarea răcelii. Se stoarce într-un pahar și se adaugă 2 lingurițe de miere, după care se completează cu apă. Se lasă la macerat aproximativ 3 ore, iar apoi se bea 3-4 pahare în 12 ore. Acest tratament naturist te scapă de nasul înfundat și îmbunătățește, considerabil, imunitatea organismului.

În articolul

Remedii naturale la îndemână. Află cum să previi răceala în cele mai simple moduri

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 27 aprilie 2024. Gemenii traversează o perioadă plină de agitație. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Cum poţi verifica dacă peştele din magazinele alimentare este proaspăt. Semnele de care trebuie să te fereşti
a1.ro
Cum l-a cucerit Yasmine pe Pepe și cum gestionează ei tensiunile din căsnicie. Artistul nu mai visa la o relație după divorț
HelloTaste.ro
Cu ce se ung cozonacii ca să iasă lucioși și perfect rumeniți. Secrete pentru un cozonac aspectuos
Catine
Horoscopul lunii mai 2024. Nativii vor găsi timp pentru dezvoltare personală și socială
useit.ro
Cosmonautul abandonat în spațiu. De ce au refuzat oficialii ruși să îl aducă înapoi pe Pământ pe Sergei Krikalev
as.ro
„Îndrăgostită!” Cum îşi răsfaţă Arpad Paszkany iubita cu 24 de ani mai tânără! Antonela, apariţie răvăşitoare în costum de baie
MediCOOL
Ce este hernia ombilicală. Cauze, evoluție și tratamente
Spynews
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
DeParinti
7 semne că ai crescut cu părinți imaturi emoțional
MediCOOL
Beneficiile uleiurilor esențiale. Ce efecte pot avea asupra sănătății tale
HelloTaste
Friptură fragedă de curcan la cuptor. Rețeta perfectă pentru masa de Paște
x