Remedii naturale la îndemână. Află cum să previi răceala în cele mai simple moduri
Publicat pe 13.10.2016 la 22:53 Actualizat pe 14.10.2016 la 13:42
Nu mai da bani pe medicamente si trateaza raceala cu remedii naturiste: radacina de ghimbir, lamaia, usturoiul, salvia, ridichea neagra
Schimbărea bruscă de la cald la frig a devenit pentru mulți sinonim cu răceala. DA! Este greu de acceptat, dar a început sezonul răcelilor și al gripelor. Odată dobândite, suntem tentați să dăm buzna la farmacie și să dăm banii pe cele mai scumpe medicamente, cu speranța că vor fi eficiente. Într-adevăr, se poate spune că este mai… simplu, însă putem apela cu încredere la tratamente naturiste pentru răceală şi gripă.
În sezonul rece, imunitatea organismului scade, iar indiferent că ești sau nu purtătorul unei răceli, remediile naturiste sunt soluția perfectă în prevenirea răcelii.
Rădăcina de ghimbir
Un remediu ideal pentru a calma simptomele insuportabile ale răcelii este infuzia din rădăcină de ghimbir. Aceasta trebuie dată printr-o răzătoare, după care se prepară ca pe un ceai. Se bea în jur de 3 cești pe zi. Calmează durerea din gât și ucide rinovirusuri provocați de răceală. Dacă nu vrei să te complici cu tot acest proces, poți cumpăra ceaiul de ghimbir în formă de pulbere.
Usturoiul
Cu țoții știm de beneficiile usturoiului. Această legume luptă împotriva febrei și a frisoanelor. De asemenea, acționează mai repede decât vitamina C, în vindecarea răcelii. Este suficient să ținem în gură un câțel de usturoi pe care să îl presăm, din când în când, cu dinții pentru a elibera o cantitate mica de suc. Efectul este unul rapid și de durată.
Salvia
Pentru tartarea durerii în gât, facem gargară cu ceai de salvie. Este extrem de aromată și poate fi folosită fie ca pulbere, fie ca infuzie. Salvia este o plantă cu beneficii multiple și nu trebuie să lipsească din bucătărie.
Ridichea neagră
Este un remediu pe care puțini îl cunosc. Sucul de ridichii negre este un remediu minunat în calmarea afecțiunilor respiratorii și a iritațiilor din gât. Siropul de ridiche neagră cu miere de albine, este un remediu naturist tradițional cu numeroase efecte benefice asupra organismului. Ridichea se spală bine, după care se taie partea de sus, ca un capac, se va scoate cu o linguriță din miez, după care se adaugă mierea. Aceasta se acoperă cu capul ei și se lasă peste noapte la macerat. Atunci când simțim nevoia, luăm 2 lingurițe de sirop.
Lămâia
Lămâia poate fi considerate un adevărat aliat în tratarea răcelii. Se stoarce într-un pahar și se adaugă 2 lingurițe de miere, după care se completează cu apă. Se lasă la macerat aproximativ 3 ore, iar apoi se bea 3-4 pahare în 12 ore. Acest tratament naturist te scapă de nasul înfundat și îmbunătățește, considerabil, imunitatea organismului.
- sezonul racelilor si al gripelor
- tratamente naturiste pentru raceala si gripa
- imunitatea organismului scade
- remedii naturiste
- prevenirea racelii
- infuzie din radacina de ghimbir
- beneficiile usturoiului
- vindeacarea racelii
- tratarea durerii in gat
- suc de ridichii negre
- sirop de ridice neagra cu miere de albine
- remediu naturist traditional
- aliat in tratarea racelii
- imunitatea organismului
- ceai de salvie