Sfaturi pentru a rămâne activă pe timp de iarnă

Publicat pe 28.10.2019 la 10:27 Actualizat pe 28.10.2019 la 10:35

Nu lua o pauză de la obiceiurile tale sănătoase, doar pentru că iarna te inspiră să-ți petreci mai mult timp pe canapea, sub pătură. Încearcă să găsești o soluție și pentru perioadele mai aglomerate din timpul sărbătorilor. O viață activă îți va întări și sistemul imunitar, așa că poți fi scutită de răceli și gripe.

Dacă te-ai bucurat de activități în aer liber în lunile de vară și ai reușit să-ți atingi toate obiectivele, nu renuța odată cu începerea sezonului rece. Iarna îți poate influența starea de spirit mai mult decât crezi, dar o viață activă te ține departe de stările neplăcute într-un anotimp în care trec zile întregi fără să vezi lumina soarelui. Un stil de viață activ ajută la eliberarea endorfinelor, care contribuie semnificativ la o stare de bine și o atitudine pozitivă, așa că ocupă-te de tine și păstrează-ți rutina dezvoltată vara. Iată câteva metode la îndemână:

Aleargă în aer liber

Sesiunile de jogging nu trebuie să înceteze când vremea începe să se răcească. Din contră, toamna poți profita de temperaturi echilibrate, care îți oferă și o doză de energie necesară în fiecare dimineață. Iarna lucrurile se complică, dar temperaturile pot fi înfruntate cu ajutorul unor veste sau jachete care să-ți țină cald. Căciulile sunt importante în zilele mai reci de iarnă când ai nevoie de mai multă protecție. Ține minte că atunci când te întorci acasă după alergat în sezonul rece trebuie să-i oferi corpului câteva minute să își regleze temperatura înainte de a-ți da jos hainele.

Înoată

Iarna nu te poți relaxa pe marginea unei piscine, dar, pentru a rămâne în formă, poți frecventa un bazin olimpic sau semiolimpic acoperit. Piscinele în interior sunt și ele o soluție dacă vrei să încerci reprize mai scurte de înot. Beneficiile nu vor întârzia să apară, deoarece înotul îți stimulează mușchiul cardiac și dezvoltă rezistența fizică. Dacă alergatul pe timp de iarnă nu este activitatea ta preferată, înotul va avea aceleași efecte asupra corpului tău.

Urcă pe scări

În timpul verii poți folosi scuza temperaturii ridicate atunci când alegi liftul, dar iarna ce altă metodă mai bună de a te încălzi decât o sesiune de urcat în pas alert scările? Fie că stai la etajul doi, fie la opt, vei arde calorii importante dacă urci pe scări în fiecare zi, iar după două săptămâni nici nu vei mai simți oboseala de la început. Tot ce trebuie să faci este să nu te grăbești și să respiri cât mai mult pe nas, în special dacă ai de urcat multe etaje. Această rutină te va ajuta dacă ai un program încărcat și nu apuci să faci exerciții fizice îndeajuns de des.

Patinează

Dacă ai posibilitatea să mergi la patinoar în fiecare weekend va fi ca și cum faci mici sesiuni de fitness, pentru că patinatul îți întărește mușchii picioarelor și abdominali și poate fi un bun exercițiu cardio, dacă stai cât mai mult timp pe gheață și dacă te descurci cu viteze mai mari. Transformă joaca într-o oportunitate de a ieși din casă și de a-ți pune corpul la lucru.

Mergi la sală

Când decizi că e timpul să te reapuci serios de fitness așa cum ai făcut toată vara, creează-ți o rutină pe care să o respecți. Pentru a rămâne motivată, alege ședințe cu antrenor personal care îți va face un program în funcție de rezultatele pe care vrei să le obții. Câteva luni de antrenament intens te vor ține în priză și te vor pregăti pentru începutul unui nou sezon cald.

Nu lua o pauză de la obiceiurile tale sănătoase, doar pentru că iarna te inspiră să-ți petreci mai mult timp pe canapea, sub pătură. Încearcă să găsești o soluție și pentru perioadele mai aglomerate din timpul sărbătorilor. O viață activă îți va întări și sistemul imunitar, așa că poți fi scutită de răceli și gripe.

Sursa foto: unsplash.com, pexels.com

În articolul

Sfaturi pentru a rămâne activă pe timp de iarnă

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 24 aprilie 2024. Berbecii fac schimbări majore în viața lor. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Tradiţii, obiceiuri şi superstiţii de Sfântul Gheorghe. Ce să faci astăzi, în ziua Purtătorului de Biruinţă, ca să ai noroc tot anul
a1.ro
Cea mai puternică rugăciune pentru Sfântul Gheorghe. Spune-o neapărat dacă treci prin momente dificile
HelloTaste.ro
Tocăniță de post cu ciuperci, o rețetă simplă și delicioasă
Catine
Semne că ai mare nevoie să te tunzi. Nu sunt cele la care te gândești în mod normal
useit.ro
Luna Roz 2024. Când apare și ce fenomen inedit va avea loc pe cer în același timp
as.ro
Cum arată femeia care l-a ţinut la uşă pe Cristi Tănase, la o lună după ce a născut! Transformare neaşteptată a Adinei Maria
MediCOOL
Beneficiile consumului de mentă. De ce să o incluzi în dieta ta
Spynews
Doliu în lumea milionarilor din România! Un afacerist celebru, inclus în topul Forbes, s-a stins din viață la vârsta de 68 de ani / FOTO
DeParinti
Beneficiile cititului împreună cu copilul. Activitatea îi poate îmbunătăți performanțele școlare
MediCOOL
Tratament pentru acneea hormonală. Care e cea mai eficientă rutină
HelloTaste
Mousse de ciocolată cu fructe de pădure. Rețetă delicioasă, din doar 3 ingrediente
x