Sfecla rosie: opt beneficii pentru sanatate
Publicat pe 14.10.2013 la 15:34 Actualizat pe 14.10.2013 la 15:41
Sfecla rosie este o planta recunoscuta pentru proprietatile curative. Astfel, daca vrei sa urmezi o cura de detoxifiere, poti opta pentru acest aliment. Este benefic pentru organism si, in acelasi timp, ajuta si la reglarea tensiunii arteriale.
Sfecla rosie este bogata in fier, caroten, zahar vegetal. In plus, contine vitamina C si B (B1, B2, B3 si B6), acid folic, potasiu, iod, magneziu si carbohidrati. Descopera care sunt proprietatile acesteia si include-o in dieta zilnica.
Regenereaza celulele
Una dintre cele mai importante beneficii ale sfeclei este de a regenera celulele sanguine, datorita continutului ridicat de fosfor, magneziu si sodiu.
Este un bun detoxifiant
Elimina toxinele din organism, astfel ca asigura o buna functionare a acestuia.
Intareste sistemul limfatic
Este benefic pentru sistemul limfatic, deoarece consumul de sfecla poate duce la prevenirea ganglionilor inflamati.
Contine vitamina A
Are un aport insemnat de vitamina A, astfel ca mentine tesuturile si oasele sanatoase. In pus, sunt benefice pentru unghii si dinti si te va ajuta sa ai o piele catifelata si luminoasa.
Combate tensiunea arteriala
Este recomandat persoanelor care sufera de hipertensiune, deoarece are un continut ridicat de sodiu, ceea ce curata sistemul circulator, ajutand la o buna functionare a circuitului sanguin.
Bogat in potasiu
Regleaza functiile rinichilor, datorita cantitatii insemnate de potasiu.
Creste productia de globule rosii
Gratie aportului ridicat de magneziu, sfecla mareste productia de globule rosii din corp.
Regleaza functiile hepatice
La fel ca si morcovii, aceasta ajuta la reglarea functiilor ficatului si poate preveni hepatita si ciroza.
Foto: Pinterest