Slabeste cu dieta disociata!

Publicat pe 20.09.2010 la 16:00 Actualizat pe 20.09.2010 la 17:05

Urmate pe termen lung, regimurile disociate au ca scop nu doar eliminarea kilogramelor in plus, ci si schimbarea metabolismului astfel incat greutatea sa ramana constanta.

Cele mai multe persoane care vor sa slabeasca o fac din considerente estetice, ignorand efectele periculoase ale obezitaţii. Excesul de greutate creste riscul apariţiei hipertensiunii, artitei, bolilor cardiace, diabetului, sau a afecţiunilor respiratorii.

Sfatul specialistului:

“Regimurile si metodele de slabire rapida si fara efort sunt nocive pentru organism. O scadere brusca a greutaţii este urmata de reacţii negative din partea organismului. Si asta pentru ca aceste diete pe termen scurt se bazeaza pe deshidratarea organismului, prin urmare ceea ce se pierde este apa, si nu grasime. In puţin timp, kilogramele vor fi puse inapoi. O cura de slabire trebuie sa fie un plan de lunga durata, supravegheat in permanenţa de un specialist”, spune Laura Stefan,specialist nutriţie, Dreamline Beauty Center.


Dieta disociata de 90 de zile


Disociat in acest caz nu inseamna ca te vei chinui cu acelasi produs de dimineaţa pana seara. Din contra, poţi manca mai multe tipuri de alimente, insa fara sa combini proteinele, fibrele si carbohidraţii intre ele.

Micul dejun (identic in cele 90 de zile) - cateva fructe; pere, mere, banane, citrice, struguri etc.


Prima zi – PROTEINE


Pranz: 200 de grame de carne fiarta sau fripta, o felie de paine integrala si o salata verde (fara ulei). Dupa masa se beau 250 ml de supa calda, doar lichidul fara paste, galuste sau taiţei care sunt adaugaţi de obicei. In loc de carne se pot consuma trei oua fierte sau, la alegere, lapte, iaurt ori branza. Cina este asemanatoare cu pranzul, dar fara supa.


Ziua a doua – FIBRE


Pranz: legume si verdeţuri de orice fel (mazare, fasole, morcovi, linte, rosii, cartofi etc.), crude sau fierte. Pentru gust se pot folosi diverse condimente precum piper, bulion, sare sau vegeta, insa fara ulei. O felie de paine integrala, plus o salata verde. Cina este identica cu pranzul, dar cantitatea trebuie redusa la jumatate.


Ziua a treia – CARBOHIDRATI


Pranz: paste fainoase fierte, preferabil integrale, cu sos de rosii sau blat de pizza cu sos de rosii. Cina: doua felii mici de tort sau trei porţii de ingheţata. Pentru evitarea eventualelor alergii provocate de dieta, o bucaţica de ciocolata amara este obligatorie.


Ziua a patra – FRUCTE


Pranz: amestec de fructe, in cantitaţi nelimitate. Cina: la fel.


Odata incheiate primele patru zile, se reia ciclul fara sa fie schimbata ordinea. Nu doar silueta are de castigat in urma acestui regim, ci si tenul tau, datorita consumului de fructe si legume bogate in vitamine si minerale. Alimentele care au un efect deosebit in procesul de slabire sunt: rosiile, ardeiul gras, spanacul, broccoli, stevia, patrunjelul, urzicile, cerealele integrale, migdalele, alunele, lamaile si vinul natural.


In timpul curei, cafeaua si ceaiul fara zahar sunt permise in cantitaţi nelimitate. La sfarsitul celor 90 de zile se poate manca normal, cu menţiunea ca micul dejun sa fie compus in continuare din fructe, inca 90 de zile.

Citeste si Revista Felicia

Sursa foto: hair-today.co.uk

În articolul

Slabeste cu dieta disociata!

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 28 aprilie 2024. Leii au nevoie de o vacanță. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Cum poţi verifica dacă peştele din magazinele alimentare este proaspăt. Semnele de care trebuie să te fereşti
a1.ro
Cum l-a cucerit Yasmine pe Pepe și cum gestionează ei tensiunile din căsnicie. Artistul nu mai visa la o relație după divorț
HelloTaste.ro
7 rețete cu pește de Florii. Cele mai bune preparate pe care poți să le pui pe masă
Catine
Zodia nefericită a lunii mai 2024. Ea are cele mai multe probleme din cauza stresului
useit.ro
Cosmonautul abandonat în spațiu. De ce au refuzat oficialii ruși să îl aducă înapoi pe Pământ pe Sergei Krikalev
as.ro
„Îndrăgostită!” Cum îşi răsfaţă Arpad Paszkany iubita cu 24 de ani mai tânără! Antonela, apariţie răvăşitoare în costum de baie
MediCOOL
Ce este stomatologia estetică. Cum poți îmbunătăți aspectul danturii
Spynews
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
DeParinti
Cea mai bună tehnică de adormire a copilului. Cum poți să-i oferi un somn de calitate
MediCOOL
Efectele sedentarismului sunt mai grave decât ai crede. Ce se întâmplă când stai 8 ore pe scaun
HelloTaste
Gem de rubarbă. Rețeta unui gem cu gust dulce-acrișor
x