STUDIU: Îndulcitorii artificiali cresc pofta de mâncare

Publicat pe 02.08.2017 la 18:22 Actualizat pe 02.08.2017 la 18:30

Studiul s-a desfasurat plasând musculitele deasupra unor eprubete cu hrană lichida.

Un studiu realizat la Universitatea din Sydney atestă faptul că îndulcitorii artificiali din băuturile răcoritoare dietetice determină creșterea poftei de mâncare.

Potrivit agerpres.ro, subiecții experimentului — musculițele de oțet — au primit hrană cu aport redus de carbohidrați cu sau fără adaos de sucraloză, un îndulcitor artificial, substitut al zahărului.

"Insectele care au primit hrană cu adaos de îndulcitor au mâncat mult mai mult", a declarat profesorul Greg Neely, autorul principal al studiului.

Studiul s-a desfășurat plasând musculițele deasupra unor eprubete cu hrană lichidă.

"După ce schimbam compoziția hranei, ne uitam să vedem ce cantitate a fost consumată monitorizând nivelul din eprubetă", a spus Neely.

Deși îndulcitorii artificiali nu sunt considerați nocivi, Neely a explicat că există dovezi care ne fac să credem că efecte similare cu cele studiate la insecte au loc și în organismul uman.

"Consumați în cantități moderate, îndulcitorii artificiali nu prezintă risc pentru sănătate, așa că nici mie nu mi-e frică să-i consum din când în când". Dar literatura de specialitate leagă consumul în exces de zahăr sau îndulcitori artificiali de efecte negative pentru sănătate, în timp ce consumul de apă este considerat sănătos", a mai spus acesta.

În articolul STUDIU: Îndulcitorii artificiali cresc pofta de mâncare:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp
PARTENERI
Horoscopul zilei de 2 iulie 2025. Gemenii vor mai multe de la viitorul lor. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Catine.ro
Horoscopul zilei de 2 iulie 2025. Gemenii vor mai multe de la viitorul lor. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Sindicalistul Dorin Modure recunoaşte că nu toţi angajaţii ANAF au "condiţii vătămătoare". "Nu e vina noastră"
observatornews.ro
Sindicalistul Dorin Modure recunoaşte că nu toţi angajaţii ANAF au "condiţii vătămătoare". "Nu e vina noastră"
Ispitele Cătălin Brînză, George Ivănescu și Narcis Bujor de la Insula Iubirii 9 au vorbit despre ce tehnici de seducție vor folosi
a1.ro
Ispitele Cătălin Brînză, George Ivănescu și Narcis Bujor de la Insula Iubirii 9 au vorbit despre ce tehnici de seducție vor folosi
Krapfen. Rețetă de gogoși austriece pufoase, umplute cu gem
HelloTaste.ro
Krapfen. Rețetă de gogoși austriece pufoase, umplute cu gem
Dulceață de vișine. Un deliciu pentru micul dejun
Catine
Dulceață de vișine. Un deliciu pentru micul dejun
Cum ți se schimbă creierul dacă renunți la telefon doar 3 zile. Diferențele au uimit experții
useit.ro
Cum ți se schimbă creierul dacă renunți la telefon doar 3 zile. Diferențele au uimit experții
Cum a ajuns iubita fiului lui Ion Ţiriac una dintre cele mai bogate femei din România
as.ro
Cum a ajuns iubita fiului lui Ion Ţiriac una dintre cele mai bogate femei din România
Beneficiile nutritive ale consumului de linte. De ce să incluzi în alimentație această leguminoasă
MediCOOL
Beneficiile nutritive ale consumului de linte. De ce să incluzi în alimentație această leguminoasă
Răsturnare de situație! Tragedia aviatică din India, cu 260 de morți, ar fi fost provocată! Se ia în calcul, oficial, ipoteza unui sabotaj
Spynews
Răsturnare de situație! Tragedia aviatică din India, cu 260 de morți, ar fi fost provocată! Se ia în calcul, oficial, ipoteza unui sabotaj
Parentingul blând poate fi o metodă dificilă pentru anumiți părinți. La ce concluzii au ajuns specialiștii
DeParinti
Parentingul blând poate fi o metodă dificilă pentru anumiți părinți. La ce concluzii au ajuns specialiștii
Beneficiile exerciţiilor fizice de grup. Ce spun studiile
MediCOOL
Beneficiile exerciţiilor fizice de grup. Ce spun studiile
Ciulama de pui cu ciuperci și smântână. Un preparat tradițional românesc
HelloTaste
Ciulama de pui cu ciuperci și smântână. Un preparat tradițional românesc
close
x