Sucuri de legume sau fructe? Ce ne ajută mai mult atunci când vrem să SLĂBIM

Publicat pe 15.06.2016 la 12:42 Actualizat pe 15.06.2016 la 13:05

Legumele și fructele joacă un rol important în alimentația noastră, fiind o adevărată sursă de energie și sănătate. Însă,atunci când ne propunem să urmăm un program de slăbit, în ce cantitate ar trebui să le consumăm sau pe ce ar trebui să ne axăm mai mult?

Legumele și fructele joacă un rol important în alimentația noastră, fiind o adevărată sursă de energie și sănătate. Însă,atunci când ne propunem să urmăm un program de slăbit, în ce cantitate ar trebui să le consumăm sau pe ce ar trebui să ne axăm mai mult?

Sunt într-adevăr sănătoase, dar asta nu înseamnă neapărat că ne ajută să eliminăm kilogramele nedorite, ci dimpotrivă.

De regulă, cei care încep o dietă introduc în alimentația lor diverse sucuri fie pe bază de legume, fie cele din fructe. Specialiștii ne atrag însă atenția acestui lucru, precizându-ne că dacă dorim să obținem rezultate vizibile, atunci este important să mizăm mai mult pe sucurile din legume.

„Consumul de suc de fructe bogate în zahăr poate crește foarte ușor glicemia, iar în momentul în care organismul uman primește o cantitate mai mare de glucoză, această va fi depozitată în ficat și mușchi de unde este eliberată și consumată mai târziu, atunci când organismul are nevoie de energie.

Lipsă fibrelor din sucurile de fructe dereglează nivelul de zahăr din sânge. Pe de altă parte, cercetările nutriționale au demonstrat faptul că 3 porții de fructe zilnic ne feresc de diabet, însă consumul zilnic a unui pahar de suc de fructe crește riscul de diabet cu 24%.

Fructele sunt foarte bune în alimentație, însă oamenii trebuie să fie conștienți de formele ascunse de zahăr, și așa consumat în exces de către populația României. Numai un român consumă anual 30 kg de zahăr. 75% din zaharuri se regăsesc în fructe, iar în legume în proporție de numai 25%. Desigur, vorbim de variantele neprocesate.

De aceea, în curele de slăbire sunt mult mai adecvate sucurile de legume, decât cele de fructe”, a declarat Dr. Horațiu Albu.


În cazul unui program de detoxifiere, specialiștii în nutriție recomandă o perioadă de adaptare de 7-10 zile, timp în care alimente precum carnea, ouăle, laptele vor fi eliminate din alimentație progresiv. Urmează apoi cura de sucuri de legume propriu-zisă, caz în care se va renunța la alimente preparate termic precum și la brânzeturile fermentate.

Sucurile sunt elementele de bază fiind ușor de asimilat și antrenând o energie minimală pentru digestie. Principalul efect este axat pe trei direcții principale: detoxifiere, vindecare și refacere, astfel că după această cură corpul va fi mai curăț pe interior, țesuturile inflamate își vor reveni prin acțiunea naturală a enzimelor din sucuri și se va instală refacerea celulară.

În articolul

Sucuri de legume sau fructe? Ce ne ajută mai mult atunci când vrem să SLĂBIM

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 26 aprilie 2024. Gemenii încep un proiect nou. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Datele exacte când vor intra pensiile pe luna mai, pe card şi prin Poştă. Anunţul ministrului Muncii
a1.ro
Ce legătură este între Anamaria Prodan și Gabriela Lucuțar. Impresara și Regina Întunericului se cunosc de mulți ani
HelloTaste.ro
Carne de porc cu legume la cuptor, perfectă pentru masa de Paște
Catine
Zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Trei nativi care vor avea parte de reușite
useit.ro
De ce îți merge atât de greu telefonul. Experții au dezvăluit motivele reale
as.ro
Avocatul lui Michael Schumacher a rupt, în sfârşit, tăcerea, după 10 ani! Imaginea pe care nu şi-o poate scoate din cap
MediCOOL
Ce este hernia ombilicală. Cauze, evoluție și tratamente
Spynews
Locul accidentului în care a murit Mădălin din Olt a luat foc! Totul a fost distrus complet de flăcări: ”Din cauza...” / FOTO
DeParinti
5 semne că adolescentul este dependent de telefon
MediCOOL
Beneficiile uleiurilor esențiale. Ce efecte pot avea asupra sănătății tale
HelloTaste
7 condimente pentru carnea de miel. Ce nu trebuie să-ți lipsească pentru o masă delicioasă
x