Sucurile nu vor mai contine zahar

Publicat pe 01.10.2010 la 17:36

Sucurile nu vor mai contine zahar

Adaugarea de zahar in sucurile de fructe ar putea fi interzisa, conform unei propuneri legislative a Comisiei Europene. Masura va fi publicata in Directiva Europeana pentru Sucuri din Fructe 2001/112/EC.

Propunerea legislativa exclude nectarurile si alte cateva produse specifice. In acest caz, producatorii vor trebui sa specifice clar pe eticheta faptul ca sucul a fost indulcit sau ca are zaharuri adaugate.

Totusi, cantitatea de zaharuri nu trebuie sa depaseasca 150 g de zahar la un litru de suc. Mai mult, etichetele tuturor bauturilor din fructe proaspete vor trebui sa fie foarte lizibile. Informatiile despre cantitatea minima de fruct sau tipul de fructe folosite vor trebuie sa fie scrise imediat langa denumirea produsului.

Astfel, Comisia Europeana vrea sa le inlesneasca accesul consumatorilor la informatiile de pe eticheta alimentelor. Noua lege va fi valabila chiar si pentru tomate, care vor fi introduse la categoria "fructe".

Industria Producatoare de Sucuri din Europa a salutat initiativa Comisiei Europene de a interzice adaugarea de zaharuri in sucuri prin noua Directiva Europeana.

Intr-un comunicat al reprezentantilor acestei industrii se precizeaza ca masura CE se incadreaza in politica pe care ei o urmeaza de a reduce cantitatea de zahar si de a promova o dieta echilibrata. Richard Laming, director de comunicare in cadrul Asociatiei Britanice a Producatorilor de Bauturi Racoritoare, a declarat ca Directiva va elimina confuzia cu privire la adaosul de zahar in sucuri.

"Propunerea Comisiei Europene le va da incredere consumatorilor ca sucul dintr-o cutie este 100% natural", a precizat el. Asociatia Europeana a Producatorilor de Sucuri de Fructe (AIJN) a cerut timp sa studieze masura legislativa, mentionand intr-un comunicat ca marea majoritate a membrilor sai au eliminat zaharul adaugat din timp.

Roger Waite, purtatorul de cuvant al comisarului pentru Agricultura, Dacian Ciolos, a explicat ca Directiva vine ca o cerere a producatorilor, care si-au dorit sa intareasca ideea ca sucurile de fructe fac parte dintr-o dieta sanatoasa. Masura va intra in vigoare, cel mai devreme, la sfarsitul anului viitor.

Citeste jurnalul.ro

În articolul

Sucurile nu vor mai contine zahar

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 3 mai 2024. Berbecii trebuie să facă pace cu trecutul. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
O tânără a refuzat să plătească la casele self-pay, deşi avea doar un pachet de gumă. Luată la întrebări, şi-a motivat alegerea
a1.ro
Vlad Gherman, imaginea la bustul gol care a încins imaginația fanelor. Cum s-a fotografiat cu o lună înainte de nuntă
HelloTaste.ro
Ciorbă de miel cu lobodă. Rețetă delicioasă pentru masa de Paște
Catine
Friptură de miel cu vin și usturoi. Rețetă pentru masa de Paște
useit.ro
Pot copia hackerii amprentele din selfie-uri, așa cum susține un mesaj pe WhatsApp? Experții au dezvăluit adevărul
as.ro
Iubita celui mai mare rival al lui Gigi Becali este de o frumuseţe răpitoare. Imagini rare cu femeia
MediCOOL
Ce este rinita. Tipuri, cauze și tratamente
Spynews
Cand este Înăltarea Domnului în 2024. Se sărbătorește la 40 de zile după Paște
DeParinti
Cum poți crește un copil independent. Sfaturi de la experții în parenting
MediCOOL
Alimente care pot cauza probleme digestive. Ce este bine să eviți
HelloTaste
Meniu de Paște fără miel. Alternative pentru o masă festivă
x