Sunt sănătoase ouăle prăjite în ulei ? Învaţă cum să le faci ca să eviţi toxinele

Publicat pe 12.07.2016 la 08:14 Actualizat pe 12.07.2016 la 15:36

Contrar miturilor curente, oul, deşi are colesterol, este un aliment foarte sănătos. Bineînţeles, ar trebui să provină de la găini crescute liber, care pot mânca şi râme în grabă, cocoşul fiind pe urmele lor… dar ne mulţumim şi cu ce găsim prin supermarketuri.

Oul este un aliment aproape complet, grăsimi de calitate, proteine, vitamine, minerale.


Contrar miturilor curente, oul, deşi are colesterol, este un aliment foarte sănătos. Bineînţeles, ar trebui să provină de la găini crescute liber, care pot mânca şi râme în grabă, cocoşul fiind pe urmele lor… dar ne mulţumim şi cu ce găsim prin supermarketuri. Colesterolul în sine nu este rău (fiecare celulă din corpul nostru conţine colesterol). Colesterolul crescut în sânge este doar un factor în bolile cardiovasculare.
Cei care fac sport mănâncă şi 10 ouă pe zi, pe termen lung, fără nici un efect negativ asupra ficatului.
Ouăle crude nu sunt indicate (nu, nu suntem nici unul dintre noi Rocky), albusul conţine anti-nutrienţi şi în acelaşi timp există riscul salmonellei.

De ce alegem ouăle ochiuri?

În primul rând, sunt mai gustoase decât cele fierte.
Sunt mai uşor de făcut şi avem un control mai bun asupra nivelului de „coacere”.

Soluţia: prăjirea în ulei dar la o temperatura scăzută.
Avem toate avantajele şi nici un dezavantaj. Proteină şi ceilalţi nutrienţi din ou nu se degradează, produsii toxici nu apar, teflonul nu se mai descompune.

Cum menţinem temperatura uleiului scăzută?
0. Ţinând focul la minim.
1. Folosind o cantitate mare de ulei. Ochiurile pot fi scurse foarte bine şi nu va rămâne decât o cantiate neglijabilă de ulei pe suprafaţă lor. Cantitatea mare de ulei va avea nevoie de mai mult timp pentru a ajunge la o temperatura înalta. Citeşte şi despre gătitul în „puţin ulei de măsline” şi despre sensibilitatea grăsimilor la lumina, oxigen şi căldură.
2. Reducând timpul în care vasul stă deasupra flăcării. Asta se poate face prin tragerea vasului deasupra unui ochi fără foc sau prin oprirea focului la ochiul respectiv.

Citeşte continuarea pe cristianmagrit.ro

În articolul

Sunt sănătoase ouăle prăjite în ulei ? Învaţă cum să le faci ca să eviţi toxinele

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 24 februarie 2025. Gemenii se gândesc la viitor. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
România, străbătută de cele mai mici temperaturi din ultimii şapte ani. Urmează cea mai geroasă noapte, cu temperaturi de -25 de grade
a1.ro
Cum arăta Raluca Bădulescu înainte să slăbească dramatic. La ce metode a apelat pentru a arăta ca acum
HelloTaste.ro
Pârjoale moldovenești. Una dintre cele mai populare rețete tradiționale
Catine
Cum să îmbunătățești igiena somnului pentru un stil de viață sănătos
useit.ro
Cercetătorii români au făcut o descoperire care poate rescrie istoria Europei. Ce au găsit în Munții Carpați
as.ro
Femeia celebră de 75 de ani care arată ca o adolescentă, criticată dur după ultima apariţie: „Te-am văzut cum arăți în realitate”
MediCOOL
Exerciții care încetinesc procesul de îmbătrânire. Te pot face să pari mai tânăr
Spynews
Primele declarații ale familiei lui Andrei Perneș, după înmormântare! Clipe sfâșietoare pentru sora lui: ”Încă aștept să te mai văd” | FOTO
DeParinti
Vârsta la care copiii sunt cei mai dificili: ce spun studiile și cum poți gestiona această etapă
MediCOOL
Test de infertilitate. Răspunde la 10 întrebări și află dacă ești la risc să nu poți avea copii
HelloTaste
Cheesecake cu sos de afine. Desert cremos, parfumat și irezistibil
x