Sunt sănătoase ouăle prăjite în ulei ? Învaţă cum să le faci ca să eviţi toxinele

Publicat pe 12.07.2016 la 08:14 Actualizat pe 12.07.2016 la 15:36

Contrar miturilor curente, oul, deşi are colesterol, este un aliment foarte sănătos. Bineînţeles, ar trebui să provină de la găini crescute liber, care pot mânca şi râme în grabă, cocoşul fiind pe urmele lor… dar ne mulţumim şi cu ce găsim prin supermarketuri.

Oul este un aliment aproape complet, grăsimi de calitate, proteine, vitamine, minerale.


Contrar miturilor curente, oul, deşi are colesterol, este un aliment foarte sănătos. Bineînţeles, ar trebui să provină de la găini crescute liber, care pot mânca şi râme în grabă, cocoşul fiind pe urmele lor… dar ne mulţumim şi cu ce găsim prin supermarketuri. Colesterolul în sine nu este rău (fiecare celulă din corpul nostru conţine colesterol). Colesterolul crescut în sânge este doar un factor în bolile cardiovasculare.
Cei care fac sport mănâncă şi 10 ouă pe zi, pe termen lung, fără nici un efect negativ asupra ficatului.
Ouăle crude nu sunt indicate (nu, nu suntem nici unul dintre noi Rocky), albusul conţine anti-nutrienţi şi în acelaşi timp există riscul salmonellei.

De ce alegem ouăle ochiuri?

În primul rând, sunt mai gustoase decât cele fierte.
Sunt mai uşor de făcut şi avem un control mai bun asupra nivelului de „coacere”.

Soluţia: prăjirea în ulei dar la o temperatura scăzută.
Avem toate avantajele şi nici un dezavantaj. Proteină şi ceilalţi nutrienţi din ou nu se degradează, produsii toxici nu apar, teflonul nu se mai descompune.

Cum menţinem temperatura uleiului scăzută?
0. Ţinând focul la minim.
1. Folosind o cantitate mare de ulei. Ochiurile pot fi scurse foarte bine şi nu va rămâne decât o cantiate neglijabilă de ulei pe suprafaţă lor. Cantitatea mare de ulei va avea nevoie de mai mult timp pentru a ajunge la o temperatura înalta. Citeşte şi despre gătitul în „puţin ulei de măsline” şi despre sensibilitatea grăsimilor la lumina, oxigen şi căldură.
2. Reducând timpul în care vasul stă deasupra flăcării. Asta se poate face prin tragerea vasului deasupra unui ochi fără foc sau prin oprirea focului la ochiul respectiv.

Citeşte continuarea pe cristianmagrit.ro

În articolul

Sunt sănătoase ouăle prăjite în ulei ? Învaţă cum să le faci ca să eviţi toxinele

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 1 mai 2024. Capricornii au nevoie de odihnă. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Cum fura o grupare coletele din easybox-uri. A făcut pagubă de 80.000 de euro în opt luni
a1.ro
Sofia, fiica Andreei Bănică, s-a transformat într-o adevărată domnișoară. La ce schimbare de look a apelat la 14 ani
HelloTaste.ro
7 greșeli pe care le poți face atunci când prepari drob
Catine
Zodii care pot pune capăt unei relații toxice pe 1 mai 2024. Nativii care vor afla adevăratele sentimente ale partenerilor
useit.ro
Tesla Autopilot ar fi cauzat 13 accidente fatale. Cum ar fi eșuat sistemul auto
as.ro
„Mi-au plăcut aventurile!” Florin Piersic, dezvăluiri incredibile despre relaţia cu o femeie căsătorită: „Când soţul pleca…”
MediCOOL
Ce să nu faci înainte de analize ca să fii sigur că ai rezultate corecte
Spynews
Ce s-a arătat pe geam, în casa lui Lucas, nepotul lui Tzancă Uraganu, înainte ca acesta să moară. Alina Marymar, postare cutremurătoare: „Alt semn...” / FOTO
DeParinti
Ce măsuri e indicat să iei în cazul unei mușcături de căpușă. Greșelile care trebuie evitate
MediCOOL
Operația care te scapă de punga stoma. Cum să ai o viață normală după cancerul colorectal
HelloTaste
Pască cu aluat fraged cu ciocolată, mai gustoasă și mai aromată
x