Sunt sănătoase ouăle prăjite în ulei ? Învaţă cum să le faci ca să eviţi toxinele

Publicat pe 12.07.2016 la 08:14 Actualizat pe 12.07.2016 la 15:36

Contrar miturilor curente, oul, deşi are colesterol, este un aliment foarte sănătos. Bineînţeles, ar trebui să provină de la găini crescute liber, care pot mânca şi râme în grabă, cocoşul fiind pe urmele lor… dar ne mulţumim şi cu ce găsim prin supermarketuri.

Oul este un aliment aproape complet, grăsimi de calitate, proteine, vitamine, minerale.


Contrar miturilor curente, oul, deşi are colesterol, este un aliment foarte sănătos. Bineînţeles, ar trebui să provină de la găini crescute liber, care pot mânca şi râme în grabă, cocoşul fiind pe urmele lor… dar ne mulţumim şi cu ce găsim prin supermarketuri. Colesterolul în sine nu este rău (fiecare celulă din corpul nostru conţine colesterol). Colesterolul crescut în sânge este doar un factor în bolile cardiovasculare.
Cei care fac sport mănâncă şi 10 ouă pe zi, pe termen lung, fără nici un efect negativ asupra ficatului.
Ouăle crude nu sunt indicate (nu, nu suntem nici unul dintre noi Rocky), albusul conţine anti-nutrienţi şi în acelaşi timp există riscul salmonellei.

De ce alegem ouăle ochiuri?

În primul rând, sunt mai gustoase decât cele fierte.
Sunt mai uşor de făcut şi avem un control mai bun asupra nivelului de „coacere”.

Soluţia: prăjirea în ulei dar la o temperatura scăzută.
Avem toate avantajele şi nici un dezavantaj. Proteină şi ceilalţi nutrienţi din ou nu se degradează, produsii toxici nu apar, teflonul nu se mai descompune.

Cum menţinem temperatura uleiului scăzută?
0. Ţinând focul la minim.
1. Folosind o cantitate mare de ulei. Ochiurile pot fi scurse foarte bine şi nu va rămâne decât o cantiate neglijabilă de ulei pe suprafaţă lor. Cantitatea mare de ulei va avea nevoie de mai mult timp pentru a ajunge la o temperatura înalta. Citeşte şi despre gătitul în „puţin ulei de măsline” şi despre sensibilitatea grăsimilor la lumina, oxigen şi căldură.
2. Reducând timpul în care vasul stă deasupra flăcării. Asta se poate face prin tragerea vasului deasupra unui ochi fără foc sau prin oprirea focului la ochiul respectiv.

Citeşte continuarea pe cristianmagrit.ro

În articolul

Sunt sănătoase ouăle prăjite în ulei ? Învaţă cum să le faci ca să eviţi toxinele

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 11 aprilie 2025. A venit timpul ca Berbecii să ia atitudine. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Care au fost urmările după ce Ponta şi-a inundat ţara, în 2014, pentru a scăpa Serbia. Fost premier a fost numit ulterior consilier al lui Aleksandar Vucic
a1.ro
Cum arată mormântul Laurei Stoica la 19 ani de la teribilul accident. Mama ei a făcut parastas: „La cimitir la ea nu ajung des”
HelloTaste.ro
Piure de cartofi cu sos de leurdă. Rețetă savuroasă și hrănitoare
Catine
Cozonac de post cu suc de portocale. Rețeta delicioasă care te va cuceri
useit.ro
Primul sistem de operare creat de Bill Gates și Paul Allen poate fi descărcat de oricine acum: „E cel mai cool cod pe care l-am scris vreodată
as.ro
Românul celebru care a renunţat la tot şi s-a apucat de asigurări: „Erau oameni mizerabili”
MediCOOL
Cum se tratează cicatricile post-acneice. Care sunt cauzele acestor simptome dermatologice
Spynews
Karmen Minune s-a confruntat cu probleme de sănătate în Asia Express! Concurenta a alergat cu perfuzia în mână: ”Am avut frisoane”
DeParinti
Rețete de mâncăruri vegetariene pentru copii
MediCOOL
Semnele expunerii cronice la soare. Ce poți face pentru a-ți proteja pielea
HelloTaste
Ciorbă de ștevie cu lobodă și leuștean
close
x