Te confrunți cu inesteticele vergeturi? Cum poți să le previi sau să le atenuezi

Publicat pe 18.07.2016 la 15:17

Ai fost însărcinată sau te-ai îngrășat și ai slăbit brusc, iar acum te confrunți cu inesteticele vergeturi? Vestea buna este că vergeturile nu reprezintă o problemă medicală, ci doar una estetică.

Ai fost însărcinată sau te-ai îngrășat și ai slăbit brusc, iar acum te confrunți cu inesteticele vergeturi? Vestea buna este că vergeturile nu reprezintă o problemă medicală, ci doar una estetică.

Vergeturile sunt cicatrici care apar în urma întinderii pielii într-un timp scurt, fenomen întâlnit frecvent în sarcină, în perioada de creștere la adolescenți, luarea rapidă în greutate, creșterea masei musculare la sportivi.
Incidența vergeturilor în timpul sarcinii este de 43-88% pe zone precum abdomenul și sânii, la adolescenți în creștere de 6-86%, pe zona inferioară a spatelui și genunchi la băieți și pe șolduri și coapse la fete , iar la persoanele obeze de 43%.

Vergeturile recente sau imature sunt au tentă roz-roșiatică și sunt ușor proeminente. În timp, vergeturile se extind în lungime și capătă o culoare violet închis, pentru ca apoi să devină alb-sidefii.
Cauzele care determină apariția vergeturilor nu sunt în totalitate descoperite, dar iată ce poți face pentru a preveni apariția lor sau pentru a le estompa pe cele deja existente:

Urmează o dietă echilibrată
Aceasta este una dintre cele mai eficiente metode pentru a preveni apariția vergeturilor. Nu uita că, creșterea bruscă în greutate este una dintre principalele cauze care provoacă vergeturile. Tocmai de aceea este important să mănânci echilibrat și să îți menții greutatea sub control.

Hidratează-te
Deshidratarea poate determina moartea celulelor pielii, iar șansele ca stratul dermic să se rupă sunt mai mari.

Folosește un gel pentru vergeturi
Gelurile de siliconi s-au dovedit a fi eficiente atât în prevenția apariției vergeturilor, cât și în tratamentul vergeturilor deja existente.

Fă mișcare
O plimbare zilnică sau câteva exerciții de aerobic te vor ajuta să îți păstrezi greutatea optimă și să previi apariția vergeturilor.
Regimul alimentar sănătos, bogat în fructe, legume, lichide și grăsimi sănătoase, este și el esențial pentru o piele sănătoasă și hidratată.

În articolul

Te confrunți cu inesteticele vergeturi? Cum poți să le previi sau să le atenuezi

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 20 aprilie 2024. Gemenii sunt sfătuiți să afle mai multe despre ei. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Colţul de Rai din România unde a înflorit o plantă nespus de frumoasă, care ar avea "puteri tămăduitoare". Rezistă 100 de ani, iar parfumul este divin
a1.ro
Lino Golden și Delia s-au căsătorit! Cât de spectaculos au arătat cei doi într-o zi atât de importantă
HelloTaste.ro
Gâteau St. Honoré. Rețetă de tort ecler cu caramel sărat
Catine
Zodii care au parte de experiențe memorabile pe 20 aprilie 2024. Vezi dacă te numeri printre ele
useit.ro
O româncă se luptă cu Elon Musk în instanță. Numele ei e inscripționat pe mașinile Tesla: „Vreau să aibă decența să își ceară scuze”
as.ro
Ce studii are „cea mai frumoasă femeie din România”. Interdicţia pe care i-a pus-o soţului ei: „Doar două ore, în weekend!”
MediCOOL
Remedii împotriva răului de mișcare. Cum îl poți trata
Spynews
Imaginile durerii de la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Familia lui, în lacrimi în timpul slujbei / VIDEO
DeParinti
Deshidratarea la copii: care sunt cauzele și ce simptome apar
MediCOOL
Proprietățile medicinale ale ceaiului de păpădie. Efectele asupra sănătății organismului
HelloTaste
Pate de gâscă cu merișoare și fulgi de migdale. Rețetă pentru micul dejun
x