Top 10 beneficii ale antrenamentelor fizice matinale

Publicat pe 01.03.2019 la 17:13 Actualizat pe 01.03.2019 la 17:24

Ritmul alert al stilului de viata modern te impiedica sa faci sport atat de des precum ti-ai dori? Ai deja un abonament la sala de fitness dar nu te simti destul de motivat astfel incat sa iti creezi un plan constant de antrenament? Solutia ar putea fi setarea unei rutine.

Ritmul alert al stilului de viata modern te impiedica sa faci sport atat de des precum ti-ai dori? Ai deja un abonament la sala de fitness dar nu te simti destul de motivat astfel incat sa iti creezi un plan constant de antrenament? Solutia ar putea fi setarea unei rutine de exercitii fizice la primele ore ale diminetii, potrivit specialistilor. Se pare ca sportul practicat dimineata ofera cele mai eficiente rezultate si prezinta o serie de beneficii incontestabile. Citeste in continuare pentru a afla top 10 argumente ale antrenamentelor fizice matinale!

#1. Dimineti mai fericite

In timpul practicarii activitatilor sportive, corpul elibereaza endorfine, adica homoni care genereaza instalarea unei starii de bine la nivel fizic si psihic. Prin urmare, atunci cand antrenamentul sportiv are loc la primele ore din zi, diminetile tale vor fi mai fericite!

#2. Rezultate mai eficiente

Un alt beneficiu major al antrenamentelor fizice matinale vizeaza chiar eficienta rezultatelor. Vei obtine performante sporite alegand acest moment al zilei pentru a te antrena, deoarece corpul tau are mai multa energie.

#.3 Mai putin stres

Setandu-ti o rutina matinala de exercitii fizice, vei fi mai putin stresat pe timpul zilei, la birou sau in activitatile cotidiene pe care le desfasori in mod obisnuit. Studiile spun ca persoanele care se antreneaza in mod regulat in prima parte a zilei au resimtit o imbunatatire a calitatii vietii - si nu doar din punct de vedere profesional!

#4. Rata metabolica sporita

Efectuarea exercitiilor de dimineata sporeste considerabil rata metabolismului corporal. Beneficiul ascuns este acela ca organismul va arde calorii chiar si dupa incetarea antrenamentului! Practic, dupa 60 de minute de antrenament matinal, continui sa elimi grasimi pe tot parcursul zilei!

#5. Putere de concentrare crescuta

In general, sportul practicat constant stimuleaza puterea de concentrare. Cu atat mai mult acest beneficiu se intensifica daca alegi sa iti faci antrenamentul in primele ore ale zilei. Explicatia? In timp ce faci sport, aportul de oxigen de la nivel cerebral creste.

#6. Dieta alimentara imbunatatita

Stiai ca exercitiile fizice de dimineata iti pot influenta chiar si obiceiurile alimentare? Pentru ca servirea micului-dejun va deveni un obicei, desi, poate, aveai tendinta de a sari peste el, vei fi mai determinat sa iti stabilesti un program de masa pentru tot parcursul zilei.

#7. Un somn mai odihnitor

Printre cele mai importante beneficii pe care le ofera setarea unei rutine matinale de antrenament consta in reglarea ritmului circadian. Concret, tu te vei putea trezi mai usor dimineata si, in plus, vei avea parte de un somn mult mai odihnitor.

#8. Mai multa energie

Daca te gandesti ca atunci cand iti prioritizezi antrenamentul fizic nu vei mai avea energie pentru activitatile din restul zilei, trebuie sa te contrazicem. De fapt, realitatea este chiar opusa: te vei simti mult mai energic si mai pregatit sa faci fata provocarilor de peste zi!

#9. Consecventa

Adoptarea unui program de exercitii matinale este si o forma de a-ti imbunatati disciplina personala. Implicit, vei deveni mai consecvent in ceea ce priveste respectarea rutinei alimentare si a celei de antrenament!

#10. Apetit redus

Sportul regleaza apetitul, mai ales atunci cand este practicat la ore matinale. Pe masura ce iti vei stabili un program de antrenament, nu vei mai simti nevoia sa consumi produse fast food, dulciuri sau alte alimente nocive pentru sanatate. In plus, vei resimti senzatia de foame mai rar si la ore fixe.

Convinge-te de beneficiile sportului de dimineata! Alege echipamentul potrivit din magazinul de imbracaminte, incaltaminte sport si accesorii eTopSport si optimizeaza-ti performantele fizice!

În articolul

Top 10 beneficii ale antrenamentelor fizice matinale

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 26 aprilie 2024. Gemenii încep un proiect nou. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Reacţia unui turist belgian care a mers pentru prima dată cu Mocăniţa în Bucovina: "Doamne! Ce am făcut să merit?"
a1.ro
Ce legătură este între Anamaria Prodan și Gabriela Lucuțar. Impresara și Regina Întunericului se cunosc de mulți ani
HelloTaste.ro
Carne de porc cu legume la cuptor, perfectă pentru masa de Paște
Catine
Zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Trei nativi care vor avea parte de reușite
useit.ro
De ce îți merge atât de greu telefonul. Experții au dezvăluit motivele reale
as.ro
Alexandra Stan s-a filmat fără sutien şi le-a pus o întrebare fanilor! Ce a vrut să afle excentrica artistă
MediCOOL
Ce este un RMN, când este indicat și cum te pregătești pentru el
Spynews
Locul accidentului în care a murit Mădălin din Olt a luat foc! Totul a fost distrus complet de flăcări: ”Din cauza...” / FOTO
DeParinti
5 semne că adolescentul este dependent de telefon
MediCOOL
Obiceiuri sănătoase pentru a trăi mult. Cum îți pot crește durata de viață
HelloTaste
7 condimente pentru carnea de miel. Ce nu trebuie să-ți lipsească pentru o masă delicioasă
x