TOP 3 ALIMENTE OTRĂVITOARE pe care le consumăm!
Publicat pe 22.01.2016 la 19:43 Actualizat pe 22.01.2016 la 19:49
Fără să fim conștienți, zilnic consumăm alimente otrăvitoare. Chiar dacă un aliment nu este în întregime otrăvitor, este suficient să alegem partea care ne poate lua suflarea.
Fără să fim conștienți, zilnic consumăm alimente otrăvitoare. Chiar dacă un aliment nu este în întregime otrăvitor, este suficient să alegem partea care ne poate lua suflarea.
Mai jos am întocmit un top al alimentelor otrăvitoare:
1. Cassava (Yuca)
Cassava este o tulpină lemnoasă ce provine din Caraibe și America de Sud. Americanii o consumă frecvent și o putem găsi și în rafturile din țara noastră. Această legumă nu trebuie să fie consumată în niciun caz crudă, ci doar gătită corespunzător. Dacă nu vă pricepeți, cel mai bine ar fi să nu vă puneți viața în pericol.
2. Ardei iute
Capsacina este substanța care îi dă ardeiului iuțimea și senzația de foc. Dacă sunteți pasionați de gustul iute, aveți mare grijă să nu faceți excese. Această substanță este atât de puternică încât este folosită la spray-ul paralizant pe care poliția îl are în dotare.
3. Peștele-balon
Peștele-balon este pe locul doi în lume în topul celor mai otrăvitoare vertrebrate. Din fericire, nu se găsește în Europa, ci doar în Coreea și Japonia, unde este considerat delicatesă.
Consumat, ficatul acestui pește poate fi mortal pentru noi, deoarece conține foarte multe toxine.
Sursă: aliceboboc.wordpress.com.