Top 5 extracte din plante cu rol antidepresiv și imunostimulator

Publicat pe 21.12.2018 la 10:10 Actualizat pe 21.12.2018 la 10:19

Ritmul alert cu care te confrunți în cea mai mare parte a timpului, numeroasele responsabilități pe care le ai la nivel profesional sau personal și stresul la care ești supus, în diverse contexte, au un impact major asupra sănătății tale. Printre cele mai comune efecte nocive se numără slăbirea sistemului imunitar, apariția insomniei, a depresiei, a bolilor cardiace și creșterea în greutate.

Ritmul alert cu care te confrunți în cea mai mare parte a timpului, numeroasele responsabilități pe care le ai la nivel profesional sau personal și stresul la care ești supus, în diverse contexte, au un impact major asupra sănătății tale. Printre cele mai comune efecte nocive se numără slăbirea sistemului imunitar, apariția insomniei, a depresiei, a bolilor cardiace și creșterea în greutate.

Toate aceste consecințe nefaste pot fi prevenite cu ajutorul tratamentelor fitoterapeutice, pentru eliminarea stresului. Bazate pe extracte din plante a căror eficiență este dovedită, acestea au un rol esențial în menținerea sănătății fizice și psihice, deoarece combat stresul cotidian și stimulează imunitatea organismului.

Învinge stresul cu ajutorul remediilor naturiste

Cele mai frecvente cauze ale stresului sunt dificultățile pe care le întâmpini la locul de muncă, conflictele familiale sau modul negativ în care te raportezi la propria persoană. Manifestarea unuia sau a mai multor factori duce la stări accentuate de irascibilitate sau tristețe, la scăderea poftei de mâncare, la un deficit de atenție și concentrare, migrene, scăderea capacității de memorare și la instabilitate emoțională.

Eliminarea stresului reprezintă un aspect crucial pentru restabilirea echilibrului necesar unei vieți sănătoase și armonioase. De aceea, este important să incluzi în dieta ta alimentară remedii naturiste, care te protejează împotriva stărilor de angoasă, fără a avea efecte secundare asupra organismului.

Iată care sunt unele dintre cele mai importante extracte din plante, recunoscute pentru ameliorarea simptomelor specifice stresului, stimularea atenției, îmbunătățirea somnului și reducerea anxietății.

Curcuma Longa

Această plantă este cunoscută și sub denumirea de turmeric sau șofran indian, datorită amestecului de nuanțe galbene - portocalii, este o plantă de origine asiatică. Aceasta este considerată o sursă de sănătate, fiind bogată în fier, mangan, fibre alimentare, potasiu și vitamina B6. În trecut, indienii și chinezii obișnuiau să folosească turmericul ca și remediu antiinflamator sau pentru tratarea diverselor afecțiuni.

Astăzi, extractul de Curcuma Longa este folosit în compoziția diverselor suplimente nutritive, cu rol în diminuarea stresului de zi cu zi și a inflamațiilor, susținând totodată procesul de înmulțire celulară. Printre suplimentele nutritive alcătuite din extracte naturale se regăsește și Curcumin 95, un complex de curcuminoide, care are rol antidepresiv și imunostimulator.


Sunătoarea

Sunătoarea este o altă plantă utilizată cu succes la tratarea neliniștii. Studiile clinice efectuate demonstrează faptul că această plantă este un stimulator eficient împotriva depresiei datorită acțiunii reglatoarea de la nivelul serotoninei, substanță care influențează starea de fericire. De asemenea, consumul de ceai de sunătoare. în cantități moderate, de maximum 3 pe zi înainte de mesele principale, ajută la relaxarea psihicului. Astfel, este recomandat să incluzi o cană de ceai în rutina ta din timpul serii, întrucât acesta luptă împotriva stării de anxietate, a depresiei și a insomniei, asigurând un somn odihnitor.

Extractul de Valeriană

Asemeni suplimentului nutritiv Curcumin 95, extractul de valeriană este folosit în tratamentele naturiste, datorită efectului calmant pe care îl are, asupra întregului organism. Această plantă conține multiple uleiuri volatile și alte substanțe, ale căror proprietăți acționează la nivelul psihicului. Se recomandă consumul de valeriană de maximum 2 ori pe zi, sub formă de infuzie, pentru eliminarea insomniilor și a stărilor de anxietate și depresie.

Menta

Un alt extract din plante, cu rol antidepresiv este și menta. Bogată în vitamine, fier, magneziu și calciu, infuzia de ceai de mentă acționează la nivelul sistemului nervos, reduce stresul și elimină starea de anxietate. Specialiștii recomandă consumul de ceai de mentă de 3 ori pe zi, fără a se depăși însă doza maximă recomandată (100 ml).

Ceai de tei

Tratamentele fitoterapeutice bazate pe ceai de tei sunt recunoscute pentru efectul calmant pe care îl au asupra organismului. Florile de tei conțin un amestec de vitamina C și uleiuri volatile, fiind un remediu naturist împotriva insomniilor și a stărilor depresive. Două sau trei infuzii de ceai de tei consumate zilnic combat indispoziția, stresul cotidian și te ajută să te relaxezi.

Sănătatea fizică și mentală sunt factori esențiali pentru buna funcționare a întregului organism și contribuie la asigurarea unui stil de viață adecvat. Suplimentele nutritive eficiente precum Curcumin 95 și ceaiurile din extracte de plante, cu rol antidepresiv, elimină stresul zilnic, stările de nervozitate și restabilesc echilibrul emoțional.

Foto: pixabay.com

În articolul

Top 5 extracte din plante cu rol antidepresiv și imunostimulator

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 4 aprilie 2025. Gemenii se gândesc la vacanță. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Cum arăta relaţia de comerţ dintre România şi SUA înainte de Ziua Eliberării. Ţara noastră a exportat în 2024 mărfuri de peste două miliarde de euro
a1.ro
Cine este și cum arată soțul Alinei Chivulescu. Dan Chișu este guest star în Iubire cu parfum de lavandă
HelloTaste.ro
Cremă de banane și avocado. O combinație fină și catifelată
Catine
Estonian Kringel, împletitura dulce și aromată a Estoniei
useit.ro
Teoria „Pământului Mov” ar fi adevărată. Ce a pățit planeta noastră în trecut
as.ro
Ce avere are magnatul român cu o poveste de viaţă impresionantă. Cum a reuşit să-şi câştige primii bani
MediCOOL
Uleiul de rapiță: proprietăți, beneficii și riscuri
Spynews
Anunț ANM de ultimă oră! A fost emis cod galben de vreme severă. Zeci de județe, sub atenționare
DeParinti
Fraze comune pe care tații le spun copiilor lor și care, de fapt, sunt forme de manipulare, potrivit specialiștilor
MediCOOL
Beneficiile și riscurile uleiului de palmier. Care sunt utilizările sale
HelloTaste
Mâncare de urzici cu ouă ochiuri și mămăligă. Gust autentic de primăvară
close
x