Totul despre lentilele de contact colorate

Publicat pe 29.05.2018 la 14:57 Actualizat pe 29.05.2018 la 15:03

Lentilele de contact colorate sunt o alternativă excelentă pentru cei care vor o schimbare radicală sau care doar vor să se “joace” puțin cu trăsăturile lor naturale.

Te-ai întrebat vreodată cum ai arata dacă ochii tăi ar căpăta dintr-o dată o altă culoare, alta decât cea naturală? Sau poate ai auzit de ochii violet ai frumoasei Elizabeth Taylor și ți-ai imaginat cum ți-ar fi stat cu o astfel de culoare a ochilor? Acum această dorința poate fi îndeplinită. Lentilele de contact colorate sunt o alternativă excelentă pentru cei care vor o schimbare radicală sau care doar vor să se “joace” puțin cu trăsăturile lor naturale.

Dacă încă nu te-ai decis cu privire la utilizarea unor astfel de produse, înseamnă că încă nu te-ai informat suficient cu privire la tipul de lentile care ți se potrivesc. Iată aici câteva informații utile.

Tipuri de lentile de contact colorate

Există o clasificare simplă ce împarte aceste tipuri de lentile în 3 categorii:

  1. Lentile colorate fără/ cu dioptrii
  2. Lentile colorate în nuanțe opace, translucide și de efect
  3. Lentile ce sunt destinate unei singure utilizări sau care se pot purta zilnic, urmând să fie înlocuite lunar

Lentilele de contact colorate fără/ cu dioptrii

După cum sugerează și numele, lentilele de contact colorate cu dioptrii sunt special fabricate pentru a corecta și defectele de vedere, precum hipermetropia, miopia, prezbiopia sau astigmatismul. Astfel, în cazul în care îți dorești astfel de lentile care să îți modifice culoarea ochilor și să îți și corecteze problemele de vedere, achiziționarea acestora va fi posibilă numai după consultarea cu medicul tău oftalmolog. În funcție de caz, îți vor fi recomandate lentilele potrivite care să se potrivească nevoilor și dorințelor căutate.

Lentilele fără dioptrii sunt utilizate doar în scop estetic, neavând alt efect decât simpla schimbare a culorii irisului tău.

Lentile de contact colorate în funcție de nuanță: opace / translucide / de efect

Rezultatul final al aspectului irisului tău va depinde de gradul de opacitate al lentilei utilizate. Lentilele de contact colorate îți pot schimba complet culoarea ochilor sau ți-o pot doar nuanța.

În cazul lentilelor cu nuanțe translucide, cunoscute prin termenul englezesc “color enhancement contact lenses” pot doar să sporească nuanța naturală a irisului. Astfel, acest tip de lentilă se potrivește perfect persoanelor ce au o culoare deschisă a ochilor, scoțând-o și mai mult în evidență, și nu este destinată ochilor negri sau căprui-închiși, purtarea lor neavând niciun efect vizibil.

Lentilele de contact opace au capacitatea de a schimba complet culoarea naturală a ochilor și sunt confecționate într-o varietate de culori, precum negru, căprui, verde albastru, violet, chiar și gri.

Lentilele de contact de efect sunt utilizate în teatru, film sau spectacole, petreceri etc. putând completa cu succes o ținută de Halloween, de exemplu, datorită aspectului lor nonconformist care au scopul creării de efecte speciale. Acestea vin în culori și modele atipice, fiind destinate persoanelor ce vor să își creeze un aspect îndrăzneț.

Lentile de contact destinate unei singure utilizări sau pe o perioada mai lungă de timp

Lentilele colorate de unică folosință se vor utiliza doar o singură zi (până la 12 ore), după care se îndepărtează, fără a mai putea fi purtate. Acest tip de lentile pot fi de folos persoanelor care nu au mai purtat niciodată astfel de accesorii, și care nu cunosc suficient modul lor de utilizare, pierderea sau uzarea acestora reproducând o pierdere financiară consistentă.

Lentilele de contact ce se pot utiliza o perioadă mai lungă de timp

Aceste tipuri de lentile necesită îngrijire post-utilizare (curățare, dezinfectare) și se pot purta pe durata întregii zile (12 ore), timp de 1 lună. Acest termen trebuie respectat, altfel, aceste lentile pot provoca iritarea ochilor. Este necesară îndepărtarea lentilelor la culcare, dezinfectarea și păstrarea lor într-un mod corespunzător, conform indicațiilor.

Sursa foto: pixabay.com

În articolul

Totul despre lentilele de contact colorate

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 20 aprilie 2024. Gemenii sunt sfătuiți să afle mai multe despre ei. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Colţul de Rai din România unde a înflorit o plantă nespus de frumoasă, care ar avea "puteri tămăduitoare". Rezistă 100 de ani, iar parfumul este divin
a1.ro
Lino Golden și Delia s-au căsătorit! Cât de spectaculos au arătat cei doi într-o zi atât de importantă
HelloTaste.ro
Gâteau St. Honoré. Rețetă de tort ecler cu caramel sărat
Catine
Zodii care au parte de experiențe memorabile pe 20 aprilie 2024. Vezi dacă te numeri printre ele
useit.ro
O româncă se luptă cu Elon Musk în instanță. Numele ei e inscripționat pe mașinile Tesla: „Vreau să aibă decența să își ceară scuze”
as.ro
Ce studii are „cea mai frumoasă femeie din România”. Interdicţia pe care i-a pus-o soţului ei: „Doar două ore, în weekend!”
MediCOOL
Remedii împotriva răului de mișcare. Cum îl poți trata
Spynews
Imaginile durerii de la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Familia lui, în lacrimi în timpul slujbei / VIDEO
DeParinti
Deshidratarea la copii: care sunt cauzele și ce simptome apar
MediCOOL
Proprietățile medicinale ale ceaiului de păpădie. Efectele asupra sănătății organismului
HelloTaste
Pate de gâscă cu merișoare și fulgi de migdale. Rețetă pentru micul dejun
x