Trei soluții care te vor ajuta să lupți eficient împotriva asteniei de primăvară

Publicat pe 07.03.2018 la 10:35 Actualizat pe 07.03.2018 la 10:39

Starea de moleșeală pe care o percep destule persoane se datorează transformărilor fizice și psihice resimțite de organismul uman la schimbarea anotimpurilor.

Astenia de primăvară afectează, la fiecare început de an, mulți oameni și se manifestă ca o lipsă de vlagă în organism. Starea de moleșeală pe care o percep destule persoane se datorează transformărilor fizice și psihice resimțite de organismul uman la schimbarea anotimpurilor. Din fericire însă, există destule „arme” la care putem să apelăm ca să preîntâmpinăm și să combatem simptomele și efectele asteniei de primăvară.

Somnul ajută

Insomniile se numără printre simptomele asteniei de primăvară, așa că dacă nu putem să ne odinim în timpul nopții ar fi bine să găsim cât mai repede o soluție care să ne ajute să dormim bine. O astfel de soluție ar putea fi să o lenjerie nouă de pat. Alături de saltea și de perne, lenjeria de pat are un rol esențial când vine vorba de calitatea somnului nostru. Prin urmare, dacă nu poți să te odihnești așa cum ți-ai dori, ar merita să vizitezi un magazin care vinde lenjerii de pat la cele mai bune prețuri, și să-ți iei una confecționată integral din bumbac. Lenjeriile de pat din bumbac de calitate ne permit să avem parte de un somn odihnitor, deoarece lasă pielea să respire și, de asemenea, nu rețin umezeala.

Ieși cât mai mult din casă

Cel mai simplu mod prin care poți să-ți recapeți energia ar fi să stai cât mai mult în aer liber și să faci mișcare. Dacă ți-ai propus de mult să te apuci să alergi, dar până acum nu ți-ai îndeplinit dorința, nu mai sta pe gânduri și acționează cât mai repede. Însă înainte să începi să alergi vizitează un medic, care să te consulte și să te asigure că totul este în regulă.

Pe lângă alergat, există și alte moduri ca să faci mișcare. Ai putea, de exemplu, să mergi la shopping și să-ți cumperi niște pantofi de damă ieftini, pe care să-i porți zilnic, dar și unii eleganți, pentru ocazii speciale.

Ai grijă ce mănânci

Alimentația este una dintre cele mai eficiente „arme” în lupta cu astenia de primăvară. Așadar, încearcă să urmezi o dietă echilibrată, în care să se regăsească foarte multe fructe și legume bogate în vitamine și în minerale. În cazul în care nu îți place să consumi fructe și legume în stare brută, folosește-te de un blender ca să-ți prepari sucuri și smoothiuri.

O altă variantă ca să introduci mai multe vitamine și minerale în corpul tău ar fi să-ți cumperi un supliment alimentar, cum ar fi Vitamax Q10, care mentine tonusul fizic și psihic.

Sursa foto: Pixabay.com

În articolul

Trei soluții care te vor ajuta să lupți eficient împotriva asteniei de primăvară

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 20 aprilie 2024. Gemenii sunt sfătuiți să afle mai multe despre ei. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Colţul de Rai din România unde a înflorit o plantă nespus de frumoasă, care ar avea "puteri tămăduitoare". Rezistă 100 de ani, iar parfumul este divin
a1.ro
Lino Golden și Delia s-au căsătorit! Cât de spectaculos au arătat cei doi într-o zi atât de importantă
HelloTaste.ro
Gâteau St. Honoré. Rețetă de tort ecler cu caramel sărat
Catine
Zodii care au parte de experiențe memorabile pe 20 aprilie 2024. Vezi dacă te numeri printre ele
useit.ro
O româncă se luptă cu Elon Musk în instanță. Numele ei e inscripționat pe mașinile Tesla: „Vreau să aibă decența să își ceară scuze”
as.ro
Ce studii are „cea mai frumoasă femeie din România”. Interdicţia pe care i-a pus-o soţului ei: „Doar două ore, în weekend!”
MediCOOL
Remedii împotriva răului de mișcare. Cum îl poți trata
Spynews
Imaginile durerii de la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Familia lui, în lacrimi în timpul slujbei / VIDEO
DeParinti
Deshidratarea la copii: care sunt cauzele și ce simptome apar
MediCOOL
Proprietățile medicinale ale ceaiului de păpădie. Efectele asupra sănătății organismului
HelloTaste
Pate de gâscă cu merișoare și fulgi de migdale. Rețetă pentru micul dejun
x