Uleiul de ricin - care sunt proprietățile sale și cum poate fi utilizat

Publicat pe 10.05.2018 la 16:12 Actualizat pe 10.05.2018 la 16:42

Astăzi se cunosc nenumărate beneficii pe care uleiul de ricin le deține, atât pentru menținerea sănătății și tratarea diverselor afecțiuni, cât și pentru contribuțiile sale în frumusețe.

Uleiul de ricin este obținut din semințele unei plante numită “Ricinus communis”, denumită popular și "Palma lui Christos", plantă a cărei proprietăți terapeutice sunt cunoscute și utilizate încă din anul 1550 I.C. Astfel, astăzi se cunosc nenumărate beneficii pe care uleiul de ricin le deține, atât pentru menținerea sănătății și tratarea diverselor afecțiuni, cât și pentru contribuțiile sale în frumusețe.

Beneficii asupra pielii

Când vine vorba de frumusețe și îngrijirea pielii, uleiul de ricin are o mulțime de beneficii uimitoare, pe care nici nu le-ai bănui. Astfel, uleiul de ricin poate avea efecte pozitive asupra pielii inflamate cauzate de arsuri solare, acnee sau pielea deshidratată. Mai mult decât atât, acest ulei lupta împotriva îmbătrânirii pielii datorită proprietăților sale de a stimula și de a produce colagenul și elastina, două proteine foarte importante din organismul nostru și care sunt considerate “armele” ce țin ridurile la distanță. Ca rezultat, după aplicarea sa tipica, uleiul de ricin îmbunătățește aspectul pielii, oferindu-i o textura mai catifelată, hidratata și mai întinerită. Totuși, acesta trebuie consumat în doze recomandate și standardizate pentru că poate avea și efecte nedorite.

Grăbește vindecarea rănilor

Rezultatul utilizării uleiului de ricin în vindecarea diverselor răni sau pete de pe suprafața corpului nu va apărea peste noapte. Totuși, utilizat cu regularitate, uleiul de ricin acționează lent, dar sigur. Acest fapt se datorează acizilor grași ce se găsesc din plin în compoziția acestui produs naturist, penetrând adânc în piele, stimulând îndepărtarea țesutului afectat și regenerarea țesutului în zona respectiva.

Reduce petele pigmentare de la nivelul pielii

Uleiul de ricin este bogat în acizi grași omega 3. Acești componenți hidratează pielea și stimulează regenerarea țesuturilor sănătoase, redând o piele fină, fără pete. În comparație cu alte produse ce pot fi dăunătoare din cauza substanțelor chimice sau artificiale destinate petelor pigmentare, acest produs poate fi folosit cu încredere, fiind și mult mai ieftin.

Promovează creșterea părului

Uleiul de ricin este un excelent remediu pentru persoanele care se confruntă cu pierderea părului. Acesta se folosește masând zona scalpului, cu rezultate uimitoare și vizibile în timp. Acest lucru se întâmplă datorită îmbunătățirii circulației sanguine la nivelul foliculilor de par, promovând o creștere mai rapidă a părului. Acizii grași omega-9 sunt responsabili pentru aspectul sănătos al firelor de par, fiind de un real ajutor în reducerea vârfurilor despicate și, nu în ultimul rând, în combaterea fragilității părului.

Combate unghiile casante

Pentru persoanele care se confruntă cu unghii fragile care se rup ușor, uleiul de ricin poate fi soluția perfectă. Tratamentul unghiilor cu acest produs se face prin îndepărtarea lacului de unghii, urmând masarea fiecărei unghii în parte cu puțin ulei. Aplicarea uleiului de ricin cu regularitate, în fiecare seară, timp de câteva zile, va avea ca rezultat unghii mai rezistente și mai sănătoase, obținute astfel, fără prea mult efort. Te poți convinge și tu de beneficiile uimitoare ale acestui produs prin achiziționarea uleiului de ricin de la Vegis.

Riscuri și contraindicații

Totuși, excesul în utilizarea uleiului de ricin poate dauna, acesta fiind recomandat în doze standardizate. Uleiul de ricin nu trebuie utilizat de către femeile gravide, copii, femei care alăptează, sau în cazul unor boli inflamatorii intestinale precum diareea. Intoxicația cu ricin poate da diverse manifestări dintre care menționăm: iritații gastrice, greață și vărsături, spasme musculare și chiar deces. Tratamentul intoxicației cu ricin presupune administrarea cărbunelui medicinal și spălături gastrice.

Sursa foto: pixabay.com

În articolul

Uleiul de ricin - care sunt proprietățile sale și cum poate fi utilizat

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 8 februarie 2025. Balanțele se bucură de timpul liber. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Isabella a aflat că are o inimă bolnavă în timp ce se pregătea pentru Academia de Poliţie. Fata are o singură şansă la o viață normală
a1.ro
Mădălina Pamfile divorțează după un an de căsnicie. Ce a declarat despre separarea de tatăl fetițelor ei: „Părea imposibil...”
HelloTaste.ro
Pipote de pui cu bulgur și legume. O mâncare hrănitoare și gustoasă
Catine
Gnocchi cu sos de gorgonzola. Un preparat cremos, catifelat și plin de savoare
useit.ro
Coreea de Sud deja a interzis DeepSeek pe dispozitivele guvernamentale. Ce alte țări au luat aceeași decizie
as.ro
Cu ce se ocupă şi cum arată Gina Gogean la 9 luni de la drama teribilă prin care a trecut familia ei
MediCOOL
Folosirea aței dentare poate reduce riscul de accident vascular cerebral. Oamenii de știință au analizat rolul acestui obicei
Spynews
Horoscop joi, 6 februarie 2025: Scorpionii fac investiții
DeParinti
Pere coapte umplute cu piure de mere și scorțișoară. Un desert delicat și aromat, ușor de digerat
MediCOOL
Un tip de bacterie intestinală poate crește riscul de inflamație și depresie. Cercetătorii au descoperit cum poate influența sănătatea mintală
HelloTaste
Tort de clătite Red Velvet, cu cremă de mascarpone
x