Variatiile din ADN ne predispun la migrene

Publicat pe 09.09.2010 la 12:23 Actualizat pe 09.09.2010 la 12:35

O echipa de cercetatori a identificat pentru prima data gena asociata cu migrenele, cercetare ce ar putea deschide calea unor noi tratamente.

Specialistii au studiat datele provenite de la 50.000 de persoane din Finlanda, Germania si Olanda, si au descoperit ca pacientii cu anumite variatii de ADN sunt afectati de migrene.

"Este pentru prima data cand am putut sa descoperim aceste indicii genetice pentru a intelege mai bine cauza aparitiei migrenelor", a declarat Aarno Palotie, presedinte la Wellcome Trust Sanger Institute, Marea Britanie, citat de Reuters.

Una din sase femei este afectata de migrene si unul din 12 barbati se confrunta cu aceasta problema, si se pare ca este cea mai costisitoare problema de sanatate din Uniunea Europeana si America.

Nu numai ca migrenele sunt dureroase, dar se pot transforma intr-o problema pe viata. Organizatia Mondiala de Sanatate (OMS) a pozitionat aceasta problema pe locul 19 si a aratat ca migrenele influenteaza negativ calitatea vietii sociale, familiale si a muncii.

In 2009, vanzarile de medicamente destinate tratarii migrenelor au ajuns la 2,6 miliarde de dolari, dupa cum se arata intr-o analiza realizata de Deutsche Bank.

Intr-un studiu publicat in revista Nature se arata ca variatiile de ADN s-au inregistrat la nivelul cromozomului 8, intre doua gene denumite PGCP si MTDH/AEG-1. Aceasta parte a ADN-ului este responsabila de reglarea nivelului de glutamat, care actioneaza pe post de neurotransmitator pentru mesajele trimise de la celulele nervoase la creier.

"Pana acum, nu a existat nicio proba genetica care sa sugereze ca nivelul de glutamat din creier joaca un rol important in aparitia migrenelor. Studiul deschide usi noi pentru alte studii", a declarat Christian Kubisch, de la University of Ulm, Germania.

sursa: IntactNews

sursa foto: hepta.ro

În articolul

Variatiile din ADN ne predispun la migrene

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 29 martie 2024. Vărsătorii pierd sume importante de bani. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Din Londra s-a mutat într-un sătuc din România. De ce a renunțat Andrei la luxul de acolo, după 14 ani: "Am trait în Anglia ca un rege"
a1.ro
Enrique Iglesias a publicat pe pagina sa oficială de Facebook un clip video cu Ramona Olaru și cu magicianul Robert Tudor
HelloTaste.ro
Baghete crocante cu miez pufos. Rețetă din bucătăria franțuzească
Catine
4 zodii care își schimbă complet viața în aprilie 2024. Află ce le rezervă astrele
useit.ro
Ce înseamnă Wi-Fi, de fapt. Puțini știu de unde vine denumirea
as.ro
„Să-i fie ţărâna uşoară!” Vedeta mutilată cu ciocanul de soţul ei, mesaj şocant despre tatăl celor două fete ale sale!
MediCOOL
Câți pași este indicat să faci într-o zi. De ce se recomandă să mergi pe jos mai mult
Spynews
Imagini dureroase de la înmormântarea Andreei, studenta ucisă de Mirel în Timișoara. Familia și prietenii și-au luat rămas bun de la ea / VIDEO
DeParinti
Produse cosmetice care pot afecta sănătatea fătului. La ce să fii atentă dacă ești însărcinată
MediCOOL
Fibromul uterin: cauze, simptome și tratament
HelloTaste
5 rețete cu sparanghel pentru toate gusturile. Te vei bucura de ele primăvara aceasta
x