Teste de HIV repetate, căutări înnebunite după sânge: Cum a trăit un bărbat cu tulburare obsesiv-compulsivă

Publicat pe 25.04.2014 la 14:13 Actualizat pe 28.04.2014 la 13:04

O persoană obișnuită are până la 4000 de gânduri pe zi - nu toate raționale sau relevante. În timp ce majoritatea trec peste ele cu ușurință, o persoană diagnosticată cu tulburare obsesiv - compulsivă îi va fi aproape imposibil să renunțe la o idee

Hepta

O persoană obișnuită are până la 4000 de gânduri pe zi - nu toate raționale sau relevante. În timp ce majoritatea trec peste ele cu ușurință, o persoană diagnosticată cu tulburare obsesiv - compulsivă îi va fi aproape imposibil să renunțe la o idee.

Astfel explică autorul cărții The Man Who Could Not Stop: OCD And The True Story Of A Life Lost In Thought, David Adam, începutul poveștii sale. O minciună nevinovată spusă prietenului său a declanșat o boală incurabilă. După ce David a pretins că a făcut sex nepotejat cu o colegă, amicul său l-a avertizat în șansei de a fi contractat HIV. Deși știa că nu se apropiase de acea fată, bărbatula rămas obsedat de ideea că a putea lua HIV extrem de ușor.

De atunci, la fiecare câteva luni, frica de a fi bolnav de SIDA îl cuprindea din nou. La început, a putut să o ignore, dar voința sa nu a fost suficientă pentru a împiedica instalarea tulburării. Obsesia clinică a escaladat, iar compulsia de a îndepărta gândurile negative a devenit din ce în ce mai puternică.

Adam s-a apucat să șteargă orice suprafață cu care lua contact, refuza să bea din același pahar cu altcineva și acoperea orice zgârietură cu mai mulți plasturi. La un moment dat, „căutam seringi sub scaunele din tren”. Apoi au început telefoanele către linia de întrajutorare pentru cei care cred că au luat virusul: „Sunam de fiecare dată înapoi, ca să confirm. Ajunsesem să fac numărul de câteva zeci de ori pe zi. Când am observat că mi-au învățat vocea, am început să imit accente regionale”.

Niciun om pe această lume nu putea să-l liniștească. Când fetița lui a împlinit șase luni, „am observat sânge pe piciorul ei. Era o zi călduroasă din 2010 și ea purta o pereche de pantaloni scurți în timp ce se dădea cu leagănul. Deasupra genunchiului ei, am văzut o pată roșie. Nu era vreo tăietură în preajmă. De unde venea? Era săngele meu? Mi-am verificat mâna și într-adevăr era puțin zgâriată. Gata. În mintea mea, s-a derulat al scenariu”.

Din fericire, teama resimțită în acel moment, faptul că devenise tată, l-au făcut să reacționeze. A cerut ajutorul unui grup de terapie. Aceștia l-au convins pe David să lupte constant împotriva temerii - chiar să-și mânjească copila cu sângele său pentru a se convinge că nu se află în pericol. Obsesia compulsivă s-a diminuat, dar, din nefericire, niciodată nu va putea dispărea.

sursa: dailymail.co.uk

În articolul

Teste de HIV repetate, căutări înnebunite după sânge: Cum a trăit un bărbat cu tulburare obsesiv-compulsivă

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 6 mai 2024. Berbecii sunt îndemnați că meargă mai departe. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Tradiții, obiceiuri şi superstiţii în prima zi de Paște. Ritualuri pentru sănătate și belșug în Duminica Învierii Domnului
a1.ro
Felicitări și mesaje de Paște Fericit 2024. Urări frumoase de trimis pe Whatsapp și SMS-uri
HelloTaste.ro
Drob în aluat fraged, sub formă de coroniță. Rețetă pentru masa de Paște
Catine
Cum să folosești metoda de cumpărături 6 la 1 pentru a economisi timp și bani
useit.ro
Cum găsești iPhone-ul pierdut, chiar dacă e închis. Trucul simplu la care poți apela
as.ro
„A venit iepurașul!” Milionarul Arpad Paszkany, cadou fabulos pentru iubita cu 24 de ani mai tânără. Antonela este în extaz
MediCOOL
Cele mai bune băuturi care pot reduce nivelurile zahărului din sânge. De ce este indicat să le incluzi în dieta ta
Spynews
Cum arată casa lui Nea Florică, devenit viral pe TikTok pentru replica „Mi-a dat pachet”. Are 57 de ani și locuiește la țară / FOTO
DeParinti
Parentingul autoritar: beneficii și dezavantaje
MediCOOL
Cum te poate ajuta magneziul să slăbești. Face kilogramele în plus să dispară
HelloTaste
Salate pentru masa de Paște. 9 rețete ușoare și gustoase pentru un meniu de sărbătoare
x