Vibromasajul combate oboseala

Publicat pe 17.09.2010 la 13:06 Actualizat pe 17.09.2010 la 14:03

Atunci cand stresul si serviciul obositor devin prea greu de suportat, un masaj profesionist te va ajuta sa te detasezi de tot ceea ce te inconjoara.

Stresul te poate afecta atat fizic, cat si psihic. Chiar daca ai senzatia ca orele unei zile nu sunt suficiente pentru a-ti rezolva toate problemele, inainte de a te panica incearca mai bine sa-ti faci o lista de prioritati din care ai grija sa nu lipseasca acel timp special dedicat propiei persoane. Indiferent de grijile cotidiene, nu trebuie sa neglijezi acest aspect atat de important - o singura sedinta de masaj te va ajuta “sa-ti incarci bateriile” si te va pregati pentru o noua zi dificila la birou.


Expertii de la salonul de infrumusetare Keiko SlimSpa propun „vibromasajul”, o noua terapie ce presupune aplicarea unor tehnici de masare asupra muschilor si tesuturilor moi, tehnici de producere a unor vibratii, leganare, frictionare, framantare si presare. Toate aceastea sunt folosite in beneficiul sistemului muscular si al tesutului subcutanat al circulatiei sangvine si limfatice, al sistemului nervos. „Exista aparate de vibromasaj produse pentru uz personal, altele pentru sali si cluburi de sanatate si aparate profesionale pentru centrele de slabire. Vibromasajul este una din putinele terapii de estetica corporala care nu are contraindicatii. Chiar si persoanelor cu varice le este recomandat (ocolind insa zonele afectate)”, explica Sorina Bratu, manager Keiko Spa.

Reguli simple

Se aplica un ulei special de masaj pe zonele de tratament si se manevreaza unul dintre dispozitivele vibrationale in functie de starea tonusului muscular. Presiunea aplicata este medie, iar deplasarea dispozitivului este lenta si ascendenta. In functie de dorintele fiecaruia, vibromasajul poate fi combinat si cu alte terapii pentru o eficacitate si mai mare. De exemplu, daca-ti doresti sa scapi de celulita, pe langa vibromasaj sunt indicate si o serie de impachetari la infrarosii si ultrasunete, daca preferi sa-ti tonifiezi musculatura atunci este bine sa adaugi la tratament si cateva sedinte de electrostimulare si masaj transcutanat.

Rezultatele incep sa se vada de la a patra sedinta in cazul unui pachet ce contine doar sedinte de vibromasaj sau de la a doua sedinta in cazul cuplarii sedintelor de vibromasaj cu alte terapii precum cele amintite mai sus. Asa cum se stie, niciun tratament nu poate fi eficient daca nu respectam si cateva reguli simple de nutritie. „Pentru orice terapie de estetica corporala, mai ales daca se urmareste si o scadere in greutate, este necesar sa se adopte un stil corect de viata si alimentatie. Astfel, evident ca alimentele de tip fast-food, dulciurile, fainoasele, grasimile animale (in special carnea si mezelurile de porc) sau bauturile carbogazoase trebuie evitate pe cat posibil. Sa nu lipseasca consumul zilnic de apa si ceaiuri neindulcite (doi litri pe zi), fructe (in special citrice, ananas, mere), legume crude si proteine din carnea de peste, pui, vita (gratar)”, ne sfatuieste Sorina Bratu.


Vibromasajul obtinut prin aceste miscari oscilatorii ritmice, cu presiuni intermitente, are efecte stimulatorii musculare, dar si relaxante. Miscarile ferme, aplicate rapid si cu presiune crescuta, sunt revigorante si energizante. De asemenea, vibromasajul combate oboseala prin cresterea aportului sangvin bogat oxigenat si incarcat cu substante energetice.

Citeste si Revista Felicia

Sursa foto: nugabest.dk

În articolul

Vibromasajul combate oboseala

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 27 aprilie 2024. Gemenii traversează o perioadă plină de agitație. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Cum poţi verifica dacă peştele din magazinele alimentare este proaspăt. Semnele de care trebuie să te fereşti
a1.ro
Cum l-a cucerit Yasmine pe Pepe și cum gestionează ei tensiunile din căsnicie. Artistul nu mai visa la o relație după divorț
HelloTaste.ro
Cu ce se ung cozonacii ca să iasă lucioși și perfect rumeniți. Secrete pentru un cozonac aspectuos
Catine
Horoscopul lunii mai 2024. Nativii vor găsi timp pentru dezvoltare personală și socială
useit.ro
Cosmonautul abandonat în spațiu. De ce au refuzat oficialii ruși să îl aducă înapoi pe Pământ pe Sergei Krikalev
as.ro
„Îndrăgostită!” Cum îşi răsfaţă Arpad Paszkany iubita cu 24 de ani mai tânără! Antonela, apariţie răvăşitoare în costum de baie
MediCOOL
Ce este hernia ombilicală. Cauze, evoluție și tratamente
Spynews
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
DeParinti
7 semne că ai crescut cu părinți imaturi emoțional
MediCOOL
Beneficiile uleiurilor esențiale. Ce efecte pot avea asupra sănătății tale
HelloTaste
Friptură fragedă de curcan la cuptor. Rețeta perfectă pentru masa de Paște
x