Vrei un zâmbet ca în filme? Iată câteva sfaturi prin care nu te trimitem la stomatolog

Publicat pe 27.11.2015 la 16:58 Actualizat pe 27.11.2015 la 17:02

99% dintre personajele filmelor și serialelor tale preferate au un zâmbet impecabil și o dantură perfectă, fapt care te-ar putea determina să te întrebi: ce îți lipsește și ție pentru a arăta la fel?

99% dintre personajele filmelor și serialelor tale preferate au un zâmbet impecabil și o dantură perfectă, fapt care te-ar putea determina să te întrebi: ce îți lipsește și ție pentru a arăta la fel?

Unele vedete, precum Julia Roberts, Emma Roberts, Blake Lively și Anne Hathaway, au devenit adevărate simboluri ale danturii perfecte. Însă, deși unele celebrități par mult mai dispuse să zâmbească decât altele, aproape toate se pot lăuda cu o dantură ca în filme. Pentru că sunt actrițe!

Un dinte cariat nu poate fi tratat acasă, iar tu trebuie să mergi cât mai repede la dentist. În plus, este indicat să mergi la un control stomatologic de cel puțin două ori pe an. Însă, dacă îți dorești un zâmbet fermecător, trebuie să-ți îngrijești dantura în fiecare zi. Iată câteva sfaturi foarte utile pe care poți să le pui în practică acasă:

1. Atenție la alimentație!
Dieta pe care o urmezi este foarte importantă, iar anumite alimente sunt dăunătoare pentru dinți. Cele mai nocive alimente sunt cele acide, care cauzează erodarea prematură a dinților. În plus, alimentele rafinate și cu o textură fină aderă mult mai ușor la suprafața dinților. Acesta este și motivul pentru care pâinea integrală este mai puțin nocivă pentru dinți decât pâinea albă.

2. Spală-te pe dinți în mod corespunzător
Spală-te pe dinți dimineața și seara. Periuțele de dinți electrice pot albi dinții de două ori mai repede și îndepărtează de până la șapte ori mai multă placă bacteriană decât periuțele de dinți manuale. După cum vedem la philips.ro, periuțele electrice efectuează până la 31.000 de mișcări de periere pe minut și vin la pachet cu o serie de funcții pentru curățarea și albirea dinților.

3. Evită alcoolul
Alcoolul se transformă în zahăr. Deși oamenii nu își dau seama de asta, alcoolul provoacă tocirea dinților și afectează grav structura acestora.

4. Folosește fluorul
Folosește fluorul pentru remineralizarea dinților, care îi va face mai puternici și mai rezistenți. Este bine să discuți în prealabil cu medicul stomatolog, pentru a afla ce produse îți recomandă. Există, însă, și o alternativă la fluor: fosfatul de calciu.

5. Nu folosi dinții ca unelte
Multe persoane folosesc dinții pentru a rupe diferite obiecte și ambalaje. Trebuie să știi, însă, că dinții nu sunt unelte, iar smalțul se ciobește foarte ușor în astfel de situații.

Foto: pixabay.com

În articolul

Vrei un zâmbet ca în filme? Iată câteva sfaturi prin care nu te trimitem la stomatolog

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 2 mai 2024. Taurii trebuie să se concentreze pe carieră. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Comandă-record la o terasă de 1 Mai. Câţi mici a putut să cumpere un român
a1.ro
Vlad Gherman, imaginea la bustul gol care a încins imaginația fanelor. Cum s-a fotografiat cu o lună înainte de nuntă
HelloTaste.ro
Friptură de miel cu vin și usturoi. Rețetă pentru masa de Paște
Catine
Cât timp se fierb ouăle pentru Paște, înainte de a fi vopsite. Trucuri ca să iasă perfecte
useit.ro
Directoarea Twitter care dormea pe jos să-l susțină pe Elon Musk a ajuns la Meta. De ce a ales să ajungă la competitorul X
as.ro
Averea lui Ionuţ Negoiţă a „explodat”! Ce loc ocupă acum omul de afaceri în topul celor mai bogaţi români!
MediCOOL
Simptomul mai puțin cunoscut de cancer colorectal pe care ar trebui să-l urmărești
Spynews
Cand este Înăltarea Domnului în 2024. Se sărbătorește la 40 de zile după Paște
DeParinti
Tot ce trebuie să știi despre piciorul plat sau platfus: cauze, diagnostic și tratament
MediCOOL
Beneficiile consumului de migdale. Motive pentru a le include în dieta ta
HelloTaste
Cu ce se curăță vopseaua de ouă de pe mâini. Cele mai simple și eficiente trucuri
x