3 locuri superbe de neratat în România

Publicat pe 25.09.2020 la 14:20 Actualizat pe 25.09.2020 la 15:10

Profimedia

Se aproprie weekendul cu pași grăbiți, iar după o lungă săptămână de muncă și stres e timpul de o relaxare bine meritată. Ia-ți familia, prietenii sau de ce nu, du-te de unul singur într-unul din aceste locuri minunate ale României. Cum bine știți România ascunde frumuseți cum rar se întâlnesc, de la castele, la păduri și lacuri. România este una dintre puținele țări care se bucură de toate formele de relief: munți, dealuri și câmpii cât cuprinde.

Castelul de Lut, Valea Zânelor

Sună feeric, nu-i așa?! Asta pentru că este cu desăvârșire!

Povestea locului a început în anul 2014, când organizatorii proiectului și-au dorit să creeze o oază de relaxare și liniște pe malul râului Porumbacu, la poalele munților Făgăraș, conform valeazânelor.ro.

Locul gravitează în jurul unei povești de basm populare românești, despre care se crede că ar fi protejat de entități magice. Legenta acestui tărâm spune povestea unui loc împânzit de făpturi magice, zâne și troli care locuiau în astfel de căsuțe.

Palatul Brukenthal (Avrig)

Palatul Brukenthal are o vechime de 250 de ani, care se situează pe o terasă de 12 metri deasupra Văii Oltului, în punctul cel mai înalt al orașului Avrig.

Castelul în stil baroc a trecut de-a lungul timpului prin „mâna” mai multor familii de rang înalt ale societății. Istoria castelului începe în secolul al XVII-lea, ca reședință de vară a juristului și guvernatorului Transilvaniei Samuel von Brukenthal. Palatul a fost gândit cu o imensă grădină, unde se plantau dintre cele mai rare soiuri de flori, legume și fructe. Cu trecerea timpului multe dintre acestea s-au pierdut, cu excepția unui arbore care are vechimea palatului, potrivit wildadventure.ro.

“Laguna Albastră” de la Aghireş

Acest lac este amplasat în comuna Arghiereșu, Cluj și este de o frumusețe cum rar se mai găsește în locurile atinse de om. Lacul prezintă o nuanță de albastru-turcoaz, datorită încărcăturii de praf de argilă din aceasta.

Lacul nu este unul natural, formându-se pe locul unde s-a extras pe vremuri argila albă. Acest loc strânge anul sute de turiști datorită purității, liniștii și splendorii lacului. Este un loc perfect pentru relaxare după o perioadă aglomerată în marile orașe.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Citește și: 5 sfaturi pentru alegerea echipamentului pentru drumeție 5 locuri de vizitat în Timișoara

În articolul

3 locuri superbe de neratat în România

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 26 aprilie 2024. Gemenii încep un proiect nou. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Reacţia unui turist belgian care a mers pentru prima dată cu Mocăniţa în Bucovina: "Doamne! Ce am făcut să merit?"
a1.ro
Ce legătură este între Anamaria Prodan și Gabriela Lucuțar. Impresara și Regina Întunericului se cunosc de mulți ani
HelloTaste.ro
Carne de porc cu legume la cuptor, perfectă pentru masa de Paște
Catine
Zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Trei nativi care vor avea parte de reușite
useit.ro
De ce îți merge atât de greu telefonul. Experții au dezvăluit motivele reale
as.ro
Alexandra Stan s-a filmat fără sutien şi le-a pus o întrebare fanilor! Ce a vrut să afle excentrica artistă
MediCOOL
Ce este un RMN, când este indicat și cum te pregătești pentru el
Spynews
Locul accidentului în care a murit Mădălin din Olt a luat foc! Totul a fost distrus complet de flăcări: ”Din cauza...” / FOTO
DeParinti
5 semne că adolescentul este dependent de telefon
MediCOOL
Obiceiuri sănătoase pentru a trăi mult. Cum îți pot crește durata de viață
HelloTaste
7 condimente pentru carnea de miel. Ce nu trebuie să-ți lipsească pentru o masă delicioasă
x