5 locuri de vizitat în Timișoara
Publicat pe 10.09.2020 la 09:58 Actualizat pe 10.09.2020 la 10:04
Timișoara, oraș din vest, supranumit “orașul florilor” ,“Mica Vienă” și “orașul de pe Bega”, este plin de istorie, de piațete boeme, parcuri cu flori și poduri desprinse din povești romantice.
Timișoara, oraș din vest, supranumit “orașul florilor” ,“Mica Vienă” și “orașul de pe Bega”, este plin de istorie, de piațete boeme, parcuri cu flori și poduri desprinse din povești romantice. Dacă ți-am trezit curiozitatea și dorul de ducă și vei uita de cât de lung e drumul până acolo când o sa vezi doar frumuseți, atunci iată câteva locuri minunate care o să facă să merite efortul.
5 locuri de vizitat în Timișoara
1.Clădirea Palatului Culturii
Palatul Culturii adăpostește Teatrul National Mihai Eminescu, Teatrul Maghiar de Stat Csiky Gergely și Teatrul German de Stat și Opera Națională Română. Clădirea a fost initial construită în stil renascentist la exterior, dar după două incendii, arhitectura sa a suferit modificări. Reconstrucția a fost realizată de arhitectul Duiliu Marcu, stilul original păstrându-se numai pe laterale. La fațada principală și sala de spectacole s-a adoptat stilul neo-bizantin.
2.Muzeul Satului Bănățean
Acesta este considerat singurul muzeu cu profil etnografic din România. Muzeul cuprinde elementele tradiționale specifice satului bănățean, așa cum era el în trecut. Aici vei putea vedea cum arătau o dată primăria, centrul civic, școala, biserica și birtul. De asemenea, vei putea admira și obiectele tradiționale din interiorul caselor, precum războaie de țesut, unelte, instrumente de olărit, haine tradiționale, oale și farfurii de ceramic.
3.Piața Libertății
În trecut, această piață a mai purtat numele de Piața Prințului Eugen sau Piața de Paradă. Pe latura cu liniile de tramvai, vei putea vedea clădirea cunoscută drept Primăria Veche, una dintre cele mai importante clădiri ale secolului XVIII, construită între 1731 și 1734, în stil baroc. În mijlocul Pieței Libertății se află Statuia Sfântului Nepomuk, asemănătoare cu cea a Sfintei Treimi, din Piața Unirii, aflată în apropiere.
4.Bastionul Maria Theresia
Această clădire este situată în centrul orașului, între Hotel Continental și Fântâna Punctelor Cardinale. A fost construită în stil baroc, între 1730 și 1735. Bastionul reprezintă cea mai mare bucată de zid păstrată din vechea cetate a Timișoarei. În trecut, scopul bastionului a fost de apărare a cetății. În prezent, este folosit ca pasaj de trecere pentru pietoni și mașini. De asemenea, se află și câteva restaurante, spații comerciale, dar și expoziții ale Muzeului Banatului.
5.Castelul Huniade
Castelul Huniade este și cea mai veche clădire din Timișoara, fiind construită între anii 1443 - 1447 de către Ioan de Hunedoara, pe ruinele unui vechi castel din secolul al XIV-lea. În prezent, Castelul Huniade găzduiește Muzeul Banatului și cele trei secţii ale sale: Istorie, Arheologie şi Ştiinţele Naturii. În cadrul secției Ştiinţele Naturii poți admira colecţia de fluturi Dr. F. König și colecţia de păsări împăiate provenind de la renumitul ornitolog Dionisie Linţia.
Sursă: venusbnb.ro, anamariapopescu.ro
Citește și: 5 sfaturi pentru alegerea echipamentului pentru drumeție Excursii de o zi cu copiii: Ce poți vizita cu familia în weekend?