5 idei pentru o baie practică și frumoasă

Publicat pe 20.10.2017 la 12:02 Actualizat pe 20.10.2017 la 12:10

Afla cum poti transforma baia intr-una functionala, dar si deosebit de aspectuoasa.

Camera de baie este una dintre încăperile principale ale casei tale. Fie că trebuie să te pregătești pentru o zi de lucru sau că vrei să te relaxezi cu un duș fierbinte, îi treci zilnic pragul de cel puțin câteva ori. Însă baia primește rareori atenția cuvenită și, de cele mai multe ori, decorul este limitat la funcționalitate.

Baia este într-adevăr un spațiu care trebuie să fie amenajat cât mai practic. Este un loc de desfășurare a multor activități zilnice legate de igiena personală, printre care spălatul dinților sau a mâinilor, spălatul rufelor sau dușul. Totodată este un spațiu intim, folosit de fiecare în funcție de nevoile și obiceiurile proprii. Dar funcționalitatea se poate îmbina cu succes cu idei pline de imaginație, elegante sau moderne, care vor transforma baia în ceva mai mult decât o încăpere banală.

Calitatea și designul obiectelor din baie

Utilitatea este un aspect foarte important în camera de baie. Iar pentru ca obiectele pe care le folosești zilnic să fie cât mai utile, este important să fie de calitate. În plus, dacă nu ignori designul, vei avea toate elementele necesare unei băi practice și frumoase. Un bun exemplu în acest sens ar putea fi bateriile de baie, care, alese în mod inteligent, pot transforma experiența utilizării într-una foarte plăcută. Pe lângă un control facil al temperaturii și presiunii apei, un design atractiv va completa frumos decorul, atrăgând priviri admirative. Poți alege un model retro sau minimalist, în funcție de modul în care este amenajată baia.
Același principiu poate fi aplicat și în cazul lavoarului, cabinei de duș, a căzii, chiuvetei sau a vasului de toaletă.

Creează un spațiu de relaxare

Baia este frecvent folosită ca spațiu de relaxare. Un astfel de ritual cuprinde fie o baie fierbinte, fie un duș prelungit. Iar pentru a te bucura cât mai mult de aceste momente, poți face câteva alegeri inteligente. Un duș sau o cadă cu funcție de masaj te vor ajuta să te destinzi după o zi grea la serviciu.
Amplasează un mic dulăpior în apropierea căzii de baie în care să așezi produse dedicate relaxării precum spuma sau sarea de baie, petale de trandafiri etc. Acesta poate cuprinde și câteva dintre volumele tale preferate.
Dacă spațiul îți permite, poți avea propria saună. Aceasta se poate fabrica în diferite forme și mărimi, de obicei din panouri de lemn și se poate comanda împreună cu toate accesoriile necesare.

Utilitatea culorilor

Fiecare culoare are o semnificație și îi sunt atribuite anumite caracteristici. Culorile pot conferi personalitate băii tale, te pot relaxa sau umple de energie. În plus, folosite în mod inteligent, pot fi foarte utile. De exemplu, folosește culori deschise pentru decorarea sau amenajarea băilor mici. O încăpere de dimensiuni reduse va părea mai mare zugrăvită în alb, sau într-o altă culoare foarte deschisă.
Dacă vrei să atragi atenția spre o anumită zonă, optează pentru culori puternice. De asemenea, acestea pot masca mici defecte.
Accentele colorate înveselesc orice spațiu.

Importanța luminii

Lumina este unul dintre cele mai importante aspecte din camera de baie. Este nevoie de lumină puternică pentru machiaj, bărbierit sau aranjarea părului, mai exact în zona oglinzii. În acest caz, pe lângă lumina centrală, spoturile luminoase pot fi foarte utile. Acestea pot fi încastrate în mobilier, sau în tavan, în funcție de decor. O alternativă frecvent întâlnită sunt lămpile de dimensiuni mici, tip reflector, îndreptate spre oglindă. Dacă vrei să creezi un ambient deosebit, alege o lampă mare, cu lumină albă, așezată într-un colț al încăperii.
În ceea ce privește lumina centrală din baie, cele mai comune sunt aplicele de tavan sau perete.
Pentru un decor spectaculos poți alege un candelabru de cristal, sau de lemn, elegant sau clasic.

Detalii de efect

Nu subestima importanța detaliilor, atât în ceea ce privește funcționalitatea, cât și decorul. Pentru un spațiu cât mai util, amplasează câteva agățători de perete în locuri strategice. Acestea pot fi deosebit de utile pentru agățarea prosopului sau a halatului de baie.
Câteva coșulețe împletite pot fi ideale pentru păstrarea produselor cosmetice, sau a prosoapelor nefolosite.
În același mod, o etajeră poziționată deasupra căzii de baie îți va oferi mai mult spațiu pentru așezarea lucrurilor necesare.
În ceea ce privește decorul, poți crea un efect deosebit cu ajutorul unor plante.
Detaliile din lemn, precum câteva lambriuri, cada sau chiuveta, vor transforma spațiul într-unul elegant.
Un model mai particular al faianței, sau un tablou, vor atrage în mod plăcut privirea.
Camera de baie, la fel ca orice altă încăpere a casei tale, poate fi un spațiu atât practic, cât și deosebit de frumos. Nu exclude nici unul din aceste aspecte, deoarece ambele sunt importante pentru o baie din care nu vei mai vrea să pleci.

Sursa foto: Shutterstock

În articolul

5 idei pentru o baie practică și frumoasă

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 26 aprilie 2024. Gemenii încep un proiect nou. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Vreme rea în cea mai mare parte a ţării, până vineri dimineaţă. La munte sunt anunţate ninsori şi vijelii
a1.ro
Ce legătură este între Anamaria Prodan și Gabriela Lucuțar. Impresara și Regina Întunericului se cunosc de mulți ani
HelloTaste.ro
Carne de porc cu legume la cuptor, perfectă pentru masa de Paște
Catine
Zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Trei nativi care vor avea parte de reușite
useit.ro
Telefonul care a întrecut iPhone-ul cu o funcție inedită. Ce poate face
as.ro
Fosta soţie a lui Cristi Borcea, „transformare” spectaculoasă la 54 de ani: „Nu-mi propun să întoarcă bărbații capul după mine!”
MediCOOL
Ce este un RMN, când este indicat și cum te pregătești pentru el
Spynews
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
DeParinti
5 semne că adolescentul este dependent de telefon
MediCOOL
Obiceiuri sănătoase pentru a trăi mult. Cum îți pot crește durata de viață
HelloTaste
7 condimente pentru carnea de miel. Ce nu trebuie să-ți lipsească pentru o masă delicioasă
x