5 lucruri la care sa nu faci economie cand iti amenajezi noul apartament

Publicat pe 19.12.2019 la 18:19 Actualizat pe 19.12.2019 la 18:22

Economia aplicata unde nu trebuie poate sa duca la cheltuieli suplimentare, care sa genereze un cost final mai mare decat cel preconizat initial. Sa vedem care sunt cele 5 lucruri la care sa nu faci economie cand iti amenajezi noul apartament.

Foto: pixabay

Sigur ca un buget clar te ajuta sa fii eficient. Cei mai multi constructori recomanda un plan foarte bine gandit de dinainte sa incepi lucrarile. Asta si din motive de timp, nu doar cele financiare. Pe de alta parte, economia aplicata unde nu trebuie poate sa duca la cheltuieli suplimentare, care sa genereze un cost final mai mare decat cel preconizat initial. Sa vedem care sunt cele 5 lucruri la care sa nu faci economie cand iti amenajezi noul apartament.

Instalația electrica

Toate circuitele din noua ta casa ar trebui sa fie verificate. Imagineaza-ti cum ar fi ca dupa ce ai adus mobila, ai amenajat intreaga casa si in sfarsit te simti in largul tau, sa simti miros de ars de la o priza. Sa afli apoi ca exista probleme pe traseu si sa fie nevoie sa dai finisajele jos si sa le inlocuiesti.

Pe langa un dinscomfort major si costuri neprevazute, astfel de defectiuni pot fi si periculoase, mai ales daca ai si copii. Cel mai bine ar fi sa te asiguri ca instalatia electrica este conforma, apeland la serviciile unui electrician profesionist care sa-ti verifice atat circuitele si prizele, cat si panoul electric.

Geamurile

Imediat dupa pereti, geamurile sunt factorul prin care se pierde o buna parte din agentul termic din casa. Mai mult decat atat, geamurile formeaza si bine cunoscutul efect de sera, motiv pentru care verile pot deveni foarte calduroase intr-o camera cu geamuri mari.

Amenajarea apartamentului tau poate suporta economisiri la perdele sau transperante, dar cand vine vorba de termopane este recomandat sa alegi produse de calitate si o firma serioasa care sa le instaleze.

Aleasa conform cu geamurile, tamplaria de termopan poate ajuta la izolatia termica a apartamentului tau.

Gresia, faianta, parchetul

Cand esti in postura de a lua decizii de design in noul tau apartament, pare ca orice este posibil. Sentimentul este firesc si specific fiecarui nou proprietar. Incearca totusi sa gandesti pe termen lung cand vine vorba de cateva dintre materialele folosite in amenajarea apartamentului tau.
Materialele de ceramica cer timp pentru a fi montate pe peretii unde te-ai decis sa faci asta. Dar sa dai faianta si gresia jos pentru a le inlocui cu alt model va fi o lucrare si mai complicata. Parchetul va fi cel mai expus stresului mecanic din casa. Alegerea unui model rezistent, frumos, dar si adaptat nevoii de izolatie termica si fonica ar trebui sa fie o prioritate, indiferent de buget.

Izolarea fonica

Intr-o casa aceasta problema nu prea este luata in discutie, dar cand vecinii tai sunt la cativa metri de tine, de cealalta partea a peretului, deodata devine un subiect cheie. Sigur ca intelegi pasiunea pentru muzica electronica a studentilor din dreapta apartamentului. Este firesc sa te uiti la un film cu volumul dat tare pentru a intra in atmosfera. Si este mai mult decat normal sa mergi la baie. Cand toate aceste actiuni naturale devin generatoare de zgomot si deranj, incep sa devina un stres. Un sistem pe baza de pereti din rigips si cu un material izolator inauntru ar trebui sa te ajute, plus ca vei obtine si un plus de izolatie termica.

Numarul de bai

O familie mai mare de 3 persoane va avea nevoie de doua bai. Asta este o realitate. Amenajarea unei bai suplimentare pare foarte greu de facut, dar ar trebui sa iei in considerare si aceasta varianta. Un mester priceput iti poate ridica de la zero peretii unei toalete mici de serviciu, iar bransarea la reteaua de apa a apartamentului nu este chiar atat de greu de facut pe cat pare.

În articolul

5 lucruri la care sa nu faci economie cand iti amenajezi noul apartament

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 28 aprilie 2024. Leii au nevoie de o vacanță. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Cum poţi verifica dacă peştele din magazinele alimentare este proaspăt. Semnele de care trebuie să te fereşti
a1.ro
Cum l-a cucerit Yasmine pe Pepe și cum gestionează ei tensiunile din căsnicie. Artistul nu mai visa la o relație după divorț
HelloTaste.ro
7 rețete cu pește de Florii. Cele mai bune preparate pe care poți să le pui pe masă
Catine
Zodia nefericită a lunii mai 2024. Ea are cele mai multe probleme din cauza stresului
useit.ro
Cosmonautul abandonat în spațiu. De ce au refuzat oficialii ruși să îl aducă înapoi pe Pământ pe Sergei Krikalev
as.ro
„Îndrăgostită!” Cum îşi răsfaţă Arpad Paszkany iubita cu 24 de ani mai tânără! Antonela, apariţie răvăşitoare în costum de baie
MediCOOL
Ce este hernia ombilicală. Cauze, evoluție și tratamente
Spynews
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
DeParinti
7 semne că ai crescut cu părinți imaturi emoțional
MediCOOL
Beneficiile uleiurilor esențiale. Ce efecte pot avea asupra sănătății tale
HelloTaste
Gem de rubarbă. Rețeta unui gem cu gust dulce-acrișor
x