5 trucuri prin care poți obține un aer mai proaspăt și mai curat în casă

Publicat pe 25.04.2019 la 18:45 Actualizat pe 25.04.2019 la 18:49

Dezumidificatoarele, purificatoarele de aer și neutralizatoarele de mirosuri sunt cele mai eficiente moduri de a te bucura de aer proaspăt, curat și plăcut în casa ta.

Unul din primele lucruri pe care îl remarci când intri într-o locuință este calitatea aerului. Cu toții ne dorim o casă parfumată, cu aer proaspăt și sănătos. Această idee poate fi însă rapid compromisă de toxine și alergeni, mirosuri neplăcute și aer prea umed sau prea uscat. Aceste probleme de calitate a aerului îți pot compromite atât confortul, cât și sănătatea.

Calitatea aerului trebuie să țină cont de multe aspecte: de la umiditate, la puritatea sa. Din fericire, cu ajutorul unor aparate așa cum sunt cele de la dezumidificam.ro, poți avea un control sporit asupra calității aerului din casa ta. Dezumidificatoarele, purificatoarele de aer și neutralizatoarele de mirosuri sunt cele mai eficiente moduri de a te bucura de aer proaspăt, curat și plăcut în casa ta.

Iată câteva trucuri de care te poți folosi ca să crești simțitor calitatea aerului din casa ta:

1. Adaugă mai multe plante

Potrivit unui studiu NASA din 1989 citat de Time, plantele de interior pot elimina compuși organici volatili cancerigeni, precum formaldehidele și benzenul. Cu cât planta este mai verde, cu frunzele mai mari, cu atât este mai mare rata de purificare.

E greu de spus cu precizie de câte plante este nevoie pentru curățarea aerului dintr-o încăpere. Potrivit unor estimări, în 30 de metri pătrați, două plante de dimensiuni mari ar trebui să fie suficiente. Depinde totuși și de plantă, unele fiind mai eficiente decât altele. Printre exemple de plante recomandate se numără Feriga Boston, Dracaena, Iedera englezească, Ficusul și Sansevieria.

2. Fierbe aromele tale preferate

Ca să te bucuri de o aromă plăcută în casă, nu ai neapărat nevoie de odorizante de cameră sau alte produse din comerț, existând soluții naturale la îndemână. În perioada sărbătorilor de iarnă, îți poți parfuma întreaga locuință punând pe foc un amestec simplu de apă, arome, condimente și fructe. Acestea pot include coji de portocală, scorțișoară, mere și pere, dar și orice alt condiment sau fruct al cărei aromă o dorești în casă.

3. Înnoiește-ți aspiratorul

Un aspirator de proastă calitate poate face mai mult rău decât bine, împrăștiind praful, bacteriile și impuritățile înapoi în aer. Persoanele cu alergii simt cel mai acut efectele unui astfel de aspirator. Potrivit unui studiu citat de CBS News, aspiratoarele mai noi, cu filtre HEPA, au avut rezultate mai bune decât cele vechi, acestea reținând cele mai multe particule din toate aspiratoarele testate.

4. Usucă ierburi proaspete

Dacă îți place mirosul anumitor plante și ierburi, tot ce trebuie să faci este să strângi un buchețel și să le atârni la uscat, cu tulpina în sus și florile în jos. Pe măsură ce se usucă, plantele alese de tine vor elibera o aromă subtilă și naturală în casa ta. Poți opta pentru lavandă, mentă, rozmarin și multe altele, plasând diferite soiuri în funcție de cameră. În plus, ierburile puse la uscat pot fi decorative, dând un aer rustic, vintage sau chic încăperii în care le plasezi.

5. Folosește amestecuri de uleiuri esențiale

Uleiurile esențiale nu au doar avantajul unei arome plăcute. Acestea au proprietăți antiseptice, distrugând bacterii, viruși, virusuri și mucegai. Un amestec considerat eficient în urma studiilor conține uleiuri esențiale de ace de pin, scorțișoară, cimbru, eucalipt, lămâie și grepfrut, potrivit NDTV. Acesta poate fi folosit ca orice alt ulei esențial sau îl poți adăuga săpunurilor sau detergenților din casă, ca să elibereze aroma uleiului pe măsură ce le folosești.


Sursă foto: Shutterstock

În articolul

5 trucuri prin care poți obține un aer mai proaspăt și mai curat în casă

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 27 aprilie 2024. Gemenii traversează o perioadă plină de agitație. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Cum poţi verifica dacă peştele din magazinele alimentare este proaspăt. Semnele de care trebuie să te fereşti
a1.ro
Cum l-a cucerit Yasmine pe Pepe și cum gestionează ei tensiunile din căsnicie. Artistul nu mai visa la o relație după divorț
HelloTaste.ro
Cu ce se ung cozonacii ca să iasă lucioși și perfect rumeniți. Secrete pentru un cozonac aspectuos
Catine
Horoscopul lunii mai 2024. Nativii vor găsi timp pentru dezvoltare personală și socială
useit.ro
Cosmonautul abandonat în spațiu. De ce au refuzat oficialii ruși să îl aducă înapoi pe Pământ pe Sergei Krikalev
as.ro
„Îndrăgostită!” Cum îşi răsfaţă Arpad Paszkany iubita cu 24 de ani mai tânără! Antonela, apariţie răvăşitoare în costum de baie
MediCOOL
Ce este hernia ombilicală. Cauze, evoluție și tratamente
Spynews
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
DeParinti
7 semne că ai crescut cu părinți imaturi emoțional
MediCOOL
Beneficiile uleiurilor esențiale. Ce efecte pot avea asupra sănătății tale
HelloTaste
Friptură fragedă de curcan la cuptor. Rețeta perfectă pentru masa de Paște
x