Adori zmeura sau murele? Află cum să păstrezi fructele de pădure mai mult timp, fără să se strice!
Publicat pe 16.06.2015 la 15:24 Actualizat pe 16.06.2015 la 17:08
Sunt ideale atunci când avem poftă de ceva dulce în perioada verii, însă sunt extrem de fragile și se pot strica rapid dacă nu sunt consumate imediat
Sunt ideale atunci când avem poftă de ceva dulce în perioada verii, însă sunt extrem de fragile și se pot strica rapid dacă nu sunt consumate imediat.
Pentru a ne putea bucura mai mult timp de prospețimea lor, trebuie să urmăm câteva sfaturi simple:
1. În primul rând, ar trebui să spălăm fructele în momentul în care urmează să le consumăm. Ele se păstrează mai bine dacă rămân nespălate.
2. Pentru a le conserva, este indicat să le spălăm într-o soluție de oțet. Puneți o ceașcă de oțet și trei de apă și lăsați la înmuiat câteva minute. Clătițile apoi bine, pentru a vă asigura că aroma de oțet nu mai este prezentă.
3. Folosiți storcătorul de salată pentru a elimina apa din fructe. Așezați câteva șervețele în interiorul castronului și centrifugați-le timp de 15 secunde.
4. Atunci când vă lipsește oțetul, puteți proceda la fel și cu apă fierbinte, pentru a omorâ bacteriile.